Annonce
Vejen

Venstre-formand: - Egon må da meget gerne fortsætte

Der er stort set stilhed hos formændene for Venstres otte vælgerforeningerne forud for borgmester Egon Fræhrs beslutning om, hvorvidt han vil fortsætte eller stoppe sin politiske karriere. Foto: Jørn Deleuran
Én af de otte formænd for Venstre-vælgerforeningerne rundt i Vejen Kommune er klar med sin holdning - i hvert fald i offentligheden. Fra de øvrige er der stort set stilhed før borgmesterens udmelding, hvorvidt han vil fortsætte eller stoppe.

Vejen Kommune: - Egon må da meget gerne fortsætte.

Sådan er svaret fra Arne Madsen, der er formand for Føvling Vælgerforening. Svaret kommer i forbindelse med en rundspørge, som JydskeVestkysten har foretaget hos formændene for de i alt otte vælgerforeninger, Venstre har rundt i Vejen Kommune.

Rundspørgen er iværksat, mens Venstremedlemmerne og alle andre venter på udmeldingen fra Egon Fræhr, hvorvidt borgmesteren vil forsøge at gå efter sin sjette periode, eller om han vil sætte punktum for sin politiske karriere. Egon Fræhr har bebudet, at han vil komme med sin beslutning i begyndelsen af august, når han vender tilbage til borgmesterkontoret efter endt ferie.

Annonce

Tre spørgsmål

I rundspørgen har JV stillet formændene de samme tre spørgsmål.

1: Er det jeres håb, at borgmesteren vil fortsætte?

2: Hvis det bliver et nej fra borgmesteren, hvem ser I så som jeres foretrukne kandidat?

3: Er der efter jeres vurderinger emner uden for det nuværende politiske system, som kunne være relevant som kandidat?

Det klare svar fra Arne Madsen er tilnærmelsesværdig noget af det mest konkrete, der er kommet ud af rundspørgen. Fra de øvrige formænd er der sparsomt med oplysninger, og fra nogle er der helt tavshed. Der er stilhed hos formændene, som tydeligvis afventer udmeldingen fra partiets politiske frontfigur i Vejen Kommune.


Jeg ønsker ikke at svare. Det tager vi internt i partiet.

Jette Toft, formand for Venstre i Skodborg-Skrave


Sådan her lyder det fra formanden for Jels Vælgerforening, Gunnar Kloppenborg Skrumsager:

- Jels Venstre afventer, hvad borgmesteren melder ud efter ferien, også tager vi den der fra.

Annonce

Kollektiv stilhed

Og meget anderledes bliver der ikke svaret fra Karsten Gude:

- Som formand for Venstre i Holsted-Hovborg kan jeg ikke give dig et svar, da det vil være min personlige mening og holdning, og den ønsker jeg at holde for mig selv indtil videre.

Kort og kontant er udmeldingen også fra Jette Toft, formand for Skodborg-Skrave Vælgerforening:

- Jeg ønsker ikke at svare. Det tager vi internt i partiet.

Flere af formændene, som JydskeVestkysten har talt med, fortæller, at der er en kollektiv beslutning om at holde synspunkter og holdninger for sig selv, indtil afgørelsen fra Egon Fræhr er meldt ud.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Ejere af landejendom har mistet alt i kraftig brand: - Vi overlevede. Og det er det vigtigste

Aabenraa For abonnenter

Genforeningen betyder også meget i Kongehuset: Derfor er det vigtigt for både dronningen og sønderjyderne, at hun er med til fejringen

Annonce