Annonce
forside

Venstre-formand har arrogant og useriøs holdning til demokratisk proces

Læserbrev: Byrådet i Aabenraa vil gerne have idéer og forslag fra beboere og gæster i forbindelse med placering af en jollehavn. Kommunen anfører ikke, at indsender skal komme fra Aabenraa, skal godkendes af formanden for vækstudvalget, at idéer ikke må komme fra foreninger, eller at en familie skal samle deres idéer og kun indsende ét forslag.

Vi har i JydskeVestkysten kunnet læse, at formanden for vækstudvalget, Philip Tietje (V), som behandler de indkomne idéer, har følgende kommentarer: Der er 111 høringssvar, hvoraf de 39 er positive og 65 negative. Af de 65 er der 9 tyske campister og 14-15 høringssvar er afgivet af 5 familier. Formanden konkluderer, at det er organiseret modstand, og at der fortsat er en stor og bred opbakning til en jollehavn.

Det er en arrogant og useriøs holdning til den demokratiske proces omkring behandlingen af indkomne forslag og viser, at fakta bliver bøjet, så det passer ind i formanden for vækstudvalgets sag.

Håber ikke, det er sådan, man omgås fakta og regler blandt byrådsmedlemmer generelt. 65 er stadig flere end 39. Når der blandt de 65 også er foreninger med samlet over 200 medlemmer, som i ovennævnte regnskab alene tæller som én modstander, burde det for en politiker vise, at vedkommende er helt galt afmarcheret med den offentlige mening.

- Der er ikke en stor og bred opbakning til den jollehavn! - mener jeg, der er campist og gæst ved Loddenhøj og med bopæl i Sønderborg - men det tæller nok ikke i formanden for vækstudvalgets opgørelse over modstandere og tilhængere.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Fødevarekontrol: For gammel frugt koster Brugsen i Bramming bøde på 30.000 kroner

Leder For abonnenter

JV mener: Udskriv en dosis sund fornuft i en fart

Udeblivelser er et regulært problem i sundsvæsenet. Fordi det er spild af de trængte velfærdsressourcer, når både højt specialiseret personale og dyrt udstyr må vente forgæves på en patient, der ikke dukker op på det afsatte tidspunkt. Derfor er det helt og aldeles håbløst, at et ufleksibelt system tidligere på året betød, at en succes på Kolding Sygehus måtte lægges i graven. Succesen var et forsøg, der gav patienter med en henvisning mulighed for selv at booke en tid til skanning fremfor blot at få stukket systemets tid ud. Forsøget fik antallet af udeblivelser til at falde fra i gennemsnit 14 om ugen til fire. Det viste sig nemlig, at fleksibiliteten betalte sig. At det for patienterne gjorde en forskel. Helt banalt i form af muligheden for at kunne booke en tid, som passede ind med øvrige gøremål. Og sikkert også i form af øget ansvarlighed. En tid, man selv har booket, er svær at udeblive fra. Et sådant forsøg skulle selvfølgelig ikke bare fortsætte, men bredes ud. Ikke bare til andre afdelinger på Kolding Sygehus, men på alle sygehuse. Skulle man tro. Men sundhedsloven er firkantet, og den foreskriver, at patienter skal have en konkret tid i hånden tre dage efter henvisningen. Altså levner loven ikke plads til patientens egen booking. Derfor døde forsøget. Trods et resultat, der uomtvisteligt var positivt for både patienter og sundhedsvæsen. Region Syddanmark skubber på for at få lov til at genoptage forsøget. Ros for det. Forsøget er i sin essens et eksempel på et sundhedsvæsen, der er til for borgerne og ikke det omvendte. Det bør derfor være en formsag for Sundheds- og Ældreministeriet at finde en gangbar vej gennem egne regler og bureaukrati, så patienterne igen kan tages med i planlægningen. Sundhedsloven sikrer vigtige patientrettigheder. Det er godt, og historien viser, at det er nødvendigt. Men det er et sygt sundhedsvæsen, der kvæler gode tiltag i et stift bureaukrati. Må sundhedsministeren reagere hurtigt: Der er brug for en dosis sund fornuft i en fart.

Annonce