Annonce
Tønder

Venstre-frafald: - Fair nok at gå, når man ikke kan li’ lugten

Billedet er fra opstillingsmødet i Agerskov, hvor Martin Iversen blev valgt til Venstres borgmesterkandidat. I baggrunden ses Tønders nuværende borgmester, der efterfølgende har forklaret, at han ikke er færdig i politik og genopstiller.  Om det bliver på en egen liste eller på anden måde, står indtil videre hen i det uvisse. Foto: Kurt Gabs
For Venstres nyvalgte borgmesterkandidat Martin Iversen kommer det ikke som en overraskelse, at flere fremtrædende partifæller undsiger den nuværende lokale partitop. Martin Iversen ser frem til at tale politik, i stedet for ”personfnidder”.
Annonce

TØNDER: Det var en, det var to, det var tre. Og fortsættelse følger - måske.

Sådan er situationen i Venstre i Tønder Kommune lige nu.

I forlængelse af flere måneders intern uro og opstilling af Martin Iversen som partiets borgmesterkandidat i juni, har tre nuværende Venstre-formænd for stående udvalg meddelt, at de ikke stiller op for Venstre ved kommunalvalget i 2021.


Man skal anerkende et demokratisk valg. Det vil klæde disse personer.

Martin Iversen, borgmesterkandidat, Venstre, Tønder Kommune


Først var det Bo Jessen (teknik- og miljø), siden René Andersen (kultur- og fritid), og tirsdag meddelte Irene Holk Lund (sundhedsudvalget), at hun heller ikke vil være at finde på Venstres kommende kandidatliste.

I en udsendt pressemeddelelse smækkede hun eftertrykkeligt med døren, og skrev blandt andet, at Venstre i Tønder med den nye borgmesterkandidat i spidsen var ved at udvikle sig til et Trump-agtigt protestparti, der tegnede et sort og helt forkert billede af tingenes tilstand i Tønder Kommune.

Annonce

Forventeligt

Martin Iversen, Møgeltønder, afviser kritikken, og tager samtidig person-frafaldet i partiets rækker til efterretning. Det kommer faktisk ikke bag på ham.

- Det er da ærgerligt, men også forventeligt. Attituden og opbakningen til Henrik Frandsen har været ganske utvetydig fra i hvert fald René Andersens og Bo Jessens side. Mon ikke der kommer én mere fra den nuværende gruppe, der ikke stiller op igen? Vi må se, hvad der sker. Nu håber jeg, at det snart er slut, og at vi finder ud af, om der kommer en ny liste, og at vi kan komme til at snakke Venstre-politik i stedet for det her pjat, siger han.

Irene Holk Lund siger, at Venstre er ved at udvikle sig til et Trump-agtigt protestparti. Hvad siger ud til det?

- Det kan jeg slet ikke forstå. Jeg har ikke talt med Irene eller de andre. Vi starter først vores møderække med vælgerforeningerne og de lokale formænd i denne uge. Det er der, hvor vi skal ud og lytte. Der har indtil nu slet ikke været debat om visioner. Det kommer først nu.

Annonce

Fyringsrunde?

Irene Holk Lund siger også, at du og folkene bag dig har slået sig op på, at Tønder er en dårlig drevet kommune, og at flere skal fyres. Er det rigtigt?

- Jeg ved ikke, hvor hun har det fra. Det er der ikke meldt noget ud om, hverken om det ene eller andet. Vi skal først til at lave en visionsplan, så jeg kan bare sige, at det står jeg meget, meget uforstående overfor.

Er Irene Holk Lund og de andre dårlige tabere?

-Nej, det vil jeg ikke sige. Det er i hvert fald ikke sådan, jeg ser verden. I stedet for en personificering,  gælder det om at se partiet og det vigtige i, at Venstre går frem og bliver det parti, det skal være. Lige nu bliver det bare til noget personfnidder. Man skal anerkende et demokratisk valg. Det vil klæde disse personer. Og hvis de ikke kan lide lugten i bageriet, så er det da fair nok, at de vælger at gå, slutter Martin Iversen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Trekantområdet

Kommunen strammer corona-skruen: Krav om mundbind eller visir på plejehjem og bosteder

Annonce