Annonce
Læserbrev

Venstre har brugt tiden på interne skænderier

Læserbrev: Tre medlemmer af Venstre, tidligere minister Birthe Rønn Hornbech, Anni Mathiesen og Anne H. Østergaard, har igennem pressen kritiseret den nye socialdemokratiske regering for ikke at være kommet i gang efter de første 100 dage siden valget.

Alt godt kræver planlægning, og hvad der blandt andet er kommet i gang, er indgåelse af de første aftaler med både kommuner og regioner, løfte velfærden, ansætte flere sygeplejersker, bekæmpe børnefattigdommen, grønne aftaler, samtaler med landbruget, undskyldningen til Godhavnsdrengene, sikre gode og stabile rammer for erhvervslivet, styrke skattevæsenet, indføre minimumsnormeringer i daginstitutionerne, også folkeskolen er vigtig, da denne er fællesskabets skole, med mere.

Endvidere kan jeg henvise til forståelsespapiret af 25. juni 2019, som findes på Socialdemokratiets hjemmeside. Men der findes ikke en eneste regering, der kan udføre dette på en gang.

Hvad har Venstre så udført i de samme 100 dage? Ja, spørger man borgene, får man det samme svar, nemlig at Venstre har brugt tiden på interne skænderier og endda for åben skærm.

Hvis der er noget, borgerne ikke ønsker, er det at se et parti, der internt skændes og dermed bidrager med for lidt.

Jeg håber, at Venstre fremover vil bidrage med konstruktiv politik.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ingen grund til Corona-panik

Så er dét sket, som vi længe har vidst var overvejende sandsynligt: Coronavirus er kommet inden for landets grænser. En medarbejder ved TV2 har været på ferie i Italien og har med sig hjem fra skiferien bragt virussen, og nu træder det danske virusberedskab i kraft. Det må vi have tiltro til, men allerede nu meldes om butikker, der tømmes for håndsprit, og andre reaktioner, som kunne være forløbere for egentlig panik, og det er der ingen grund til. Omend mange er døde af Coronavirusen særligt omkring epicentret i millionbyen Wuhan i Kina, er den ikke, som vi også forleden bemærkede på denne plads, særlig farlig. Det foreløbigt største studie af den nye Coronavirus, Covid 19, fra Kina viser, at der er en dødelighed på 2,3 procent hos en gruppe smittede, hvor eksempelvis den for nogle år siden så frygtede SARS-virus havde en dødelighed på ti procent. I farlighed minder Corona altså mest om en almindelig influenzavirus, og derfor skal vi heller ikke gå i panik og lukke landet ned, fordi smitten nu er kommet inden for landets grænser. Coronavirus smitter mellem mennesker nøjagtig som influenza gør, det vil sige ved nys og host samt ved direkte kontakt. Det betyder også, at man skal opføre sig nogenlunde på samme måde. Undgå at være for tæt på mennesker, der nyser og hoster, samt sørge for en god håndhygiejne. Som altid er ældre og svagelige særligt udsatte, mens børn ikke ser ud til i særlig grad at blive ramt. Selvfølgelig er det angstprovokerende, når vi i en globaliseret og rejselysten verden rammes af en virus, der indtil videre ingen vaccine er imod. Men alt tyder på, at denne virus er relativt harmløs, og udviklingen i Kina er sådan, at antallet af nye smittede har været faldende siden januar. Faldet er kommet, efter den kinesiske stat i begyndelsen groft undertrykte redelige lægers opråb om et problem, men efter man opgav at lyve herom, ser det ud til, at man er ved at få styr på situationen. I et åbent og oplyst samfund som det danske, er vi heldigvis fri for den slags mummespil.

Annonce