Annonce
Læserbrev

Venstre har brugt tiden på interne skænderier

Læserbrev: Tre medlemmer af Venstre, tidligere minister Birthe Rønn Hornbech, Anni Mathiesen og Anne H. Østergaard, har igennem pressen kritiseret den nye socialdemokratiske regering for ikke at være kommet i gang efter de første 100 dage siden valget.

Alt godt kræver planlægning, og hvad der blandt andet er kommet i gang, er indgåelse af de første aftaler med både kommuner og regioner, løfte velfærden, ansætte flere sygeplejersker, bekæmpe børnefattigdommen, grønne aftaler, samtaler med landbruget, undskyldningen til Godhavnsdrengene, sikre gode og stabile rammer for erhvervslivet, styrke skattevæsenet, indføre minimumsnormeringer i daginstitutionerne, også folkeskolen er vigtig, da denne er fællesskabets skole, med mere.

Endvidere kan jeg henvise til forståelsespapiret af 25. juni 2019, som findes på Socialdemokratiets hjemmeside. Men der findes ikke en eneste regering, der kan udføre dette på en gang.

Hvad har Venstre så udført i de samme 100 dage? Ja, spørger man borgene, får man det samme svar, nemlig at Venstre har brugt tiden på interne skænderier og endda for åben skærm.

Hvis der er noget, borgerne ikke ønsker, er det at se et parti, der internt skændes og dermed bidrager med for lidt.

Jeg håber, at Venstre fremover vil bidrage med konstruktiv politik.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hemmelighedskræmmeri er uhyrligt

Danfoss beviser endnu engang en familieejet virksomheds styrke i forbindelse med sagen om den voldsomme forurening på Himmark Strand på Als. Her dumpede Danfoss med myndighedernes tilladelse årligt tonsvis af flydende industriaffald i 1950’erne og 1960’erne. Man vidste dengang ikke bedre, og Danfoss kan juridisk ikke gøres ansvarlig for udledningen. Jura og moral er imidlertid vidt forskellige ting. Og det moralske ansvar tager Danfoss på sig. Derfor er koncernen frivilligt gået i spidsen for det arbejde, som efter planen skal gøre området giftfrit senest i 2023. På egen hånd har Danfoss desuden iværksat den forundersøgelse, der skal afdække problemet. Sådan handler et firma, der skeler mere til anstændighed end bundlinje. Storsind i den målestok kan man udvise, når ejerne ikke er udenforstående aktionærer med et fuldt legitimt ønske om det maksimale udbytte af deres investering. Her har vi i stedet at gøre med familien Clausen, der ved denne og talrige andre lejligheder har bevist deres engagement i lokalsamfundet. Samme redelighed kunne man ønske sig fra Sønderborg Kommune. Her er der imidlertid spillet med beklageligt fordækte kort i denne sag. En aktindsigt afslører, at kommunaldirektør Tim Hansen forsøgte at mørkelægge et møde om forureningen mellem kommunen samt repræsentanter for Danfoss og regionen sidste år i oktober. Penge var motivet til hemmelighedskræmmeriet. Et udviklingsselskab var langt fremme med planerne for ferieområdet Nordals Ressort. I den forbindelse ville det være særdeles ubelejliget, hvis pressen begyndte at skrive om en kraftig forurening kun godt en kilometer fra ferieparadiset – mente altså kommunaldirektøren. En række eksperter vurderer samstemmende, at kommunaldirektøren hermed groft har overtrådt reglerne. Hvis det er tilfældet, må det naturligvis have konsekvenser. Men allerede nu kan der faktisk fældes en dom over Tim Hansen: Sådan handler en kommunal topchef, der skeler mere til bundlinjen end anstændigheden.

Indland

Henriette Zobel er død 

Annonce