Annonce
Sønderborg

Efter underskudskoncert: Venstre har stadig ikke set Bon Jovi-regnskab

Bon Jovi og Def Leppard gav i sommer koncert for 25.000 mennesker på Kær Vestermark i Sønderborg.Foto: Timo Battefeld
På sønderborg Byråds møde kort før jul krævede Venstres Peter Thomsen større indsigt i det samlede regnskab fra Bon Jovi-koncerten på Kær Halvø i sommer. Men det får han først til marts.

Sønderborg: Sommerens stort anlagte rockkoncert med det amerikanske rockband Bon Jovi på Slagmarken gav et millionunderskud.

Skatteborgerne i Sønderborg Kommune skal betale halvdelen af underskuddet på cirka tre millioner kroner, men på Sønderborg Byråds møde 18. december krævede Venstres Peter Thomsen langt større indsigt i regnskabet.

Han er blandt andet interesseret i udgifter på i alt 2,3 millioner kroner opført som konsulentbistand til Kultur i Syd, lønninger til projektansatte og en diversepost. Tal man ikke kan se i det meget udetaljerede regnskab, der fulgte som bilag til byrådsmødet, hvor man i enighed besluttede at følge tidligere beslutning om at udbetale underskudsgaranti.

På byrådsmødet lovede borgmester Erik Lauritzen (S), at alle byrådsmedlemmer ville få et mere detaljeret regnskab at se. Det kunne de komme ind på hans kontor og få indsigt i. Men her godt en måned senere, er der endnu intet kommet.

- Det har jeg også rykket for, og det undrer mig sådan set også, det kan tage så lang tid. Jeg har fået at vide, at det måske først kommer engang i marts, siger Peter Thomsen.

Han vil dog uanset den langsommelige behandling følge sagen helt til dørs.

- Jeg helmer ikke, og jeg talte forleden med min gruppeformand Tage Petersen, og han gav mig fuld støtte til at fortsætte med sagen, siger Peter Thomsen. Han udtrykte på byrådsmødet undren over det første regnskab:

- Det er meget uigennemsigtigt. Skal Sønderborg Kommune dele underskuddet og i samme åndedrag tilføre Kultur i Syd et rimeligt stort beløb? Sagde han. Alle 31 byrådsmedlemmer stemte for at yde støtten på de 1,5 millioner kroner til koncerten - og så senere få sagen bedre belyst.

Annonce

Det er jo grænser for, hvor meget Kultur i Syd kan og må oplyse om. Det heller ikke sikkert, de kan og må offentliggøre alt i forhold til, dem de samarbejder med. Men vi må se på det møde, hvad de kommer frem til.

Erik Lauritzen (S), borgmester

Grænser for åbenhed

Der var indtægter for i alt 25 millioner kroner og udgifterne var på 28 millioner kroner.

Borgmester Erik Lauritzen (S) beklager, det først vil ske i marts, men det er der primært praktiske årsager til.

- Det har jeg orienteret alle gruppeformændene på et møde i tirsdags, og det var der ingen problemer i. Så det passer simpelthen ikke, hvis nogen mener, at man går og venter på at få svar, siger han. Erik Lauritzen har ingen planer om at invitere pressen med til at se det mere detaljerede regnskab på sit kontor.

- Det er jo grænser for, hvor meget Kultur i Syd kan og må oplyse om. Det er heller ikke sikkert, de kan og må offentliggøre alt i forhold til, dem de samarbejder med. Men vi må se på det møde, hvad de kommer frem til, siger Erik Lauritzen.

- Men I er vel også som politikere interesseret i at vide, hvad det er, I betaler for. Det er jo skatteborgerne, der i sidste ende betaler gildet?

- Jo, men der er også grænser for, hvor langt man kan gå ned i detaljen, siger Erik Lauritzen.

JydskeVestkysten vil søge om aktindsigt i det materiale, Kultur i Syd, præsenterer Sønderborg Byråd for.

Koncerten gav et millionunderskud, som kommunens borgere er med til at dække. Foto: Timo Battefeld
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Kolding For abonnenter

Venstre solo om at fastholde udskældt besparelse på ældre

Annonce