Annonce
Sydjylland

Venstre hilser undersøgelse af Als-Fyn-bro velkommen: Vi er opsatte på at sætte gang i processen

Kristian Pihl Lorentzen ønsker at iværksætte en analyse af sammenhængen mellem en mulig Kattegat-forbindelse, en mulig fast forbindelse mellem Als og Fyn og en mulig tredje forbindelse over Lillebælt. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Venstre vil gerne have gang i en forundersøgelse af en mulig fast forbindelse mellem Als og Fyn, og partiets transportordfører glæder sig derfor over, at dette initiativ er med i regeringens infrastruktur-udspil.

Transport: - Det har været fuldstændig klart længe. Venstre ønsker at igangsætte en forundersøgelse af en mulig fast forbindelse mellem Als og Fyn.

Sådan lyder det fra partiets transportordfører, Kristian Pihl Lorentzen, ovenpå regeringens udspil til en infrastrukturplan, hvor en forundersøgelse af en mulig bro netop er med på listen.

Forundersøgelsen skal kaste lys over naturmæssige, økonomiske og trafikale konsekvenser ved en fast forbindelse mellem Als og Fyn, og Venstre glæder sig over, at det er en del af regeringens udspil, der blev præsenteret ved middagstid torsdag.

- Der er mange spørgsmål i det her projekt, og det er de spørgsmål, vi får besvaret ved en forundersøgelse. Når den forelægger, har vi grundlag til at tage stilling til, om vi skal videre til næste trin i processen som i givet fald vil være en VVM-undersøgelse. Vi er opsatte på at få sat gang i processen, siger Kristian Pihl Lorentzen

Annonce

Sammenhæng mellem broer

En lignende forundersøgelse af en mulig bro over Kattegat er allerede sat i gang, ligesom flere fynske borgmestre ønsker en tredje forbindelse over Lillebælt. Kristian Pihl Lorentzen ønsker derfor at iværksætte en analyse, som skal sætte spot på, hvad sammenhængen er mellem disse tre projekter.

- Hvis man bygger en forbindelse over Kattegat og en mellem Als og Fyn, er der så behov for noget over Lillebælt? Vi ved for lidt om alle de der sammenhænge, og derfor er det vigtigt at få sat gang i sådan en analyse, siger han.

- Vi vil under alle omstændigheder sætte gang i en forundersøgelse af Als-Fyn, men vi er nødt til at se de mulige faste forbindelser i en sammenhæng. Er der behov for en tredje forbindelse over Lillebælt, eller er Als-Fyn i virkeligheden den tredje forbindelse?

Prisen for en bro inklusiv 50 kilometer motorvej på land vil være over 20 milliarder kroner. Brugerne vil kun kunne betale omkring halvdelen. En mulighed er, at resten finansieres af private investorer, for staten er generelt tilbageholdende med at betale for broer, viser erfaringen fra andre projekter. Med en bro vil man kunne spare 50 minutters rejsetid fra Sønderborg til Odense.


Det har været fuldstændig klart længe. Venstre ønsker at igangsætte en forundersøgelse af en mulig fast forbindelse mellem Als og Fyn.

Kristian Pihl Lorentzen, transportordfører i Venstre


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

En af Esbjergs rigeste familier vil bygge nyt sportsanlæg på historisk grund

Haderslev For abonnenter

Cecilie Haaland vil i byrådet: - Jeg kan godt frygte, at folk vil tænke, at jeg ikke ved noget om, hvordan tingene hænger sammen

Varde For abonnenter

Seniorforsker: Ingen tager vare på børnene i asbestsag – politikere må på banen

Billund

Mellem 25 og 35 hektar berørt af hedebrand: - Vi har været begunstiget af vejret

Annonce