Annonce
Haderslev

Venstre i Haderslev vælger spidskandidat i november

Formanden for Venstres kommuneforening i Haderslev Kommune, Peter Lund Pedersen - og resten af partiet - er så småt ved at gøre klar til kommunalvalget næste år. Partiets spidskandidat skal vælges 17. november, og senest 1. oktober skal kandidaterne melde sig. Arkivfoto: Poul F. Skøtt Foto: Poul F.Sk¿tt
Venstre i Haderslev Kommune har haft generalforsamling. Partiet gør klar til kommunalvalg i 2021. Spidskandidater får mulighed for at melde sig frem til 1. oktober.

Flere medlemmer til Venstre, en god og alsidig kandidatliste til kommunalvalget i 2021 og en Venstre-borgmester i Haderslev Kommune efter samme valg.

Formanden for Venstres kommuneforening, Peter Lund Pedersen, var klar i mælet, da partiet forleden  holdt generalforsamling. Målet og det store ønske for ham er en Venstre-ledet kommune - og meget gerne i samarbejde med de øvrige partier i blå blok - Konservative, Liberal Alliance, Det Radikale Venstre, Slesvigsk Parti og Dansk Folkeparti.

- Og så vi skal helst have flere byrådsmedlemmer end i dag, lød det fra Peter Lund Pedersen, da han aflagde sin beretning.

Annonce

Ni medlemmer repræsenterer i denne valgperiode Venstre i Haderslev Byråd, det er to færre end ved det seneste kommunalvalg, hvor partiet havde et dårligt valg. Det skal der kompenseres for næste år. Første skridt er et vælge en borgmesterkandidat.

Spidskandidat skal findes i november

- Vi har besluttet at valg af spidskandidat finder sted tirsdag den 17. november 2020 klokken 19. Kandidater skal melde sig skriftligt til kommunekredsformanden og næstformanden senest den 1. oktober, forklarede Peter Lund Pedersen, der dermed lægger op til, at flere bud end partiets nuværende borgmester H. P. Geil kan komme i spil som spidskandidat.

Kommer der udfordrere til Venstres nuværende borgmester i Haderslev Kommune, H. P. Geil? Kandidater får mulighed for at melde sig frem til den 1. oktober. Spidskandidaten vælges 17. november. Arkivfoto: André Thorup

Valg var i øvrigt hovedtemaet for Peter Lund Pedersens beretning. Han glædede sig over, at kredsens folketingskandidat, Hans Christian Schmidt med over 11.000 personlige stemmer fik et godt ved folketingsvalget i 2019.

Valg i Venstre

Peter Lund Pedersen blev genvalgt som kommuneforeningsformand. Dermed sidder han iogså i Venstres hovedbestyrelse.

Henrik Sørensen blev genvalgt som næstformand og afløser Nis Fallesen som medlem af regionsbestyrelsen.

Maria Kørschen afløser Nis Fallesen som formand for kredsbestyrelsen, der er ansvarlig for folketingsvalg.

Folketingsmedlem Hans Christian Schmidt blev genvalgt som kredsens folketingskandidat.

- Desværre vandt Socialdemokratiet folketingsvalget og har efterfølgende brugt det meste af sine vågne timer op at trække Danmark i den forkerte retning, lød det fra Peter Lund Pedersen, der i beretningen konkluderede, at det med finanslovsaftalen, som blev indgået med de øvrige partier, fremover bliver dyrere at være dansker.

Annonce

Ikke en statsmand værdig

Lars Løkke Rasmussen fik sin helt egen plads i beretningen.

Den tidligere statsministers frieri til Socialdemokratiet et par dage før folketingsvalget 5. juni var ikke til UG med kryds og slange, mente Peter Lund Pedersen:

- Mange var frustrerede, ikke mindst alle folketingskandidater og en stor del af Venstres organisation. Lars Løkke Rasmussen havde ikke meddelt nogen overhovedet om hans nye initiativ med at danne regering med Socialdemokratiet, og det tror jeg var en meget stor fejl, som i sidste ende nok var medvirkende til, at Lars Løkke gik af som formand.


Personligt synes jeg ikke, at det er en statsmand værdig, at fordi man ikke får sin vilje, så bare at gå. Lars havde muligheden for at stille op som formand, men det valgte han ikke at gøre.

Peter Lund Pedersen, formand for Venstres kommuneforening i Haderslev


Lars Løkke Rasmussen ville ikke acceptere, at der skulle afholdes et ekstraordinært landsmøde, og derfor gik han af som formand på hovedbestyrelsesmødet den 31. august.

- Personligt synes jeg ikke, at det er en statsmand værdig, at fordi man ikke får sin vilje, så bare at gå. Lars havde muligheden for at stille op som formand, men det valgte han ikke at gøre, siger Peter Lund Pedersen.

Kredsformanden, der selv blev genvalgt på generalforsamlingen, glæder sig i stedet over, at Venstre med Jakob Ellemann Jensen som formand og Inger Støjberg som næstformand for Venstre har valgt rigtigt.

- Jeg er overbevist om, at de vil styre Venstre sikkert fremad, og jeg tror, at Venstre går en stor fremtid i møde.

Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten her

Fodbold For abonnenter

Vi tager dig med til La Spezia: Rekordindkøb, stadion-facelift og tifosi-kærlighed i SønderjyskE-ejers feriefodboldparadis

Danmark

Onsdagens coronatal: Højeste antal smittede i to måneder

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Tre mænd rottede sig sammen og snød sygehus for millioner af kroner: Nu er der faldet dom over dem alle

Erhverv For abonnenter

Kig indenfor i det gamle posthus: En kleppert af en bankboks kan blive til vinkøleskab

Esbjerg

Esbjerg Kommune fraråder fiskeri i to vandløb ved tidligere brandskole: Politiker i hård kritik af forvaltning i sag om giftigt stof

Haderslev

Karsten arbejdede hele natten på at pumpe vandet væk: Afspærret vej åbner muligvis i løbet af i dag

Haderslev

Coronasmittet barn var på sodavandsdiskotek: Forældre opfordres til at lade deres børn teste

Kolding For abonnenter

Landmand taber 140.000 kroner om ugen på historisk lave svinepriser: Øjner konkurs hvis tingene ikke snart retter sig

Livsstil

Hvor er Lillefut? Fremtiden for Haderslev Butikkers lille futtog er uafklaret

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Sydjylland

Trods fjernelse af corona-restriktioner: Grænsekontrol fortsætter

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Billund

To kandidater vil bevare alle institutioner, der findes lokalt: - Vores landsbyer kan ikke tåle mere lukning

Esbjerg For abonnenter

Museumsdirektøren træder tilbage efter eget ønske: Hun har bare alt for meget at lave til at gå på pension

Varde

Politiet måtte aflive kæledyr ved trafikulykke

Annonce