Annonce
Kolding

Venstre i Kolding Byråd mister endnu et medlem: Due Paarup skifter til de radikale

Merete Due Paarup var indtil for nylig gruppeformand for Venstre - nu er hun helt ude af partiet. Arkivfoto: Martin Ravn
Venstres gruppeformand indtil for ganske nylig skifter parti til Radikale Venstre. Det er Venstres udlændinge- og integrationspolitik på landsplan, hun ikke længere kan stå inde for.
Annonce

Kolding: Så har endnu en politiker forladt Venstres byrådsgruppe, som dermed mister sit absolutte flertal i Kolding Byråd.

Det er 49-årige Merete Due Paarup, som indtil for nylig var gruppens formand, der har forladt sit parti. I stedet melder hun sig nu ind i Radikale Venstre, som hun fremover vil repræsentere sammen med Jesper Elkjær i Kolding Byråd.

Merete Due Paarup har netop meddelt sin beslutning til borgmester Jørn Pedersen (V) og gruppeformand Jakob Ville.

Hun forklarer, at hendes afsked med Venstre skyldes uenighed med Venstres landspolitiske linje.

- Jeg har haft sværere og sværere ved at se mig selv i Venstres linje med de mange symbolpolitikske tiltag. Fra grænsebomme til smykkelove og fra håndtryk til tørklædeforbud. Jeg synes, Venstre har flyttet sig markant til højre og nu længere, end jeg kan være med til. Det tager jeg nu konsekvensen af, siger Merete Due Paarup.

Annonce

Loft og dør

Byrådspolitikeren siger videre, at "jeg ved, at der plads til forskellige holdninger i Venstre – også lokalt".

- Vi siger, at der er højt til loftet og langt til døren – og det er der. Det har jeg personligt syretestet adskillige gange. Jeg synes jo egentlig, at jeg står der, hvor jeg hele tiden har stået. Jeg tror ikke på blokpolitik – heller ikke lokalt. De gode ideer kan have mange farver og med de udfordringer, Kolding Kommune har, så har vi brug for løsninger, der samler.

Annonce

Glad formand

Landsformand hos Radikale Venstre, Svend Thorhauge, er begejstret for det nye medlem: - Det er dejligt, at Merete Due Paarup har valgt at blive del af det radikale hold, der kæmper for rigtige løsninger på virkelige problemer. Jeg har kendt Merete længe og vidst, at vi delte holdninger. Jeg glæder mig over, at vi nu også skal dele parti.

I starten af oktober stemplede også Pernille Øhlenschlæger Pedersen ud af Venstre, efter at hun havde fortrudt sin opbakning til byrådsflertallets store vision om at udfase Kolding Erhvervshavn. Øhlenschlæger gik helt ud af byrådet og erstattet af førstesuppleanten Henrik Nielsen. Derfor mistede Venstre ikke sit flertal på 13 af byrådets 25 mandater på det tidspunkt.

Annonce
Kolding For abonnenter

Tosprogede elever får lavere karakterer, og færre på Kolding Gymnasium har forældre med videregående uddannelse

Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Partier afviser regeringens forslag om krav om mundbind i det offentlige rum: - Det kom som en tyv om natten

Annonce