Annonce
Kolding

Venstre i Kolding Byråd mister endnu et medlem: Due Paarup skifter til de radikale

Merete Due Paarup var indtil for nylig gruppeformand for Venstre - nu er hun helt ude af partiet. Arkivfoto: Martin Ravn
Venstres gruppeformand indtil for ganske nylig skifter parti til Radikale Venstre. Det er Venstres udlændinge- og integrationspolitik på landsplan, hun ikke længere kan stå inde for.

Kolding: Så har endnu en politiker forladt Venstres byrådsgruppe, som dermed mister sit absolutte flertal i Kolding Byråd.

Det er 49-årige Merete Due Paarup, som indtil for nylig var gruppens formand, der har forladt sit parti. I stedet melder hun sig nu ind i Radikale Venstre, som hun fremover vil repræsentere sammen med Jesper Elkjær i Kolding Byråd.

Merete Due Paarup har netop meddelt sin beslutning til borgmester Jørn Pedersen (V) og gruppeformand Jakob Ville.

Hun forklarer, at hendes afsked med Venstre skyldes uenighed med Venstres landspolitiske linje.

- Jeg har haft sværere og sværere ved at se mig selv i Venstres linje med de mange symbolpolitikske tiltag. Fra grænsebomme til smykkelove og fra håndtryk til tørklædeforbud. Jeg synes, Venstre har flyttet sig markant til højre og nu længere, end jeg kan være med til. Det tager jeg nu konsekvensen af, siger Merete Due Paarup.

Annonce

Loft og dør

Byrådspolitikeren siger videre, at "jeg ved, at der plads til forskellige holdninger i Venstre – også lokalt".

- Vi siger, at der er højt til loftet og langt til døren – og det er der. Det har jeg personligt syretestet adskillige gange. Jeg synes jo egentlig, at jeg står der, hvor jeg hele tiden har stået. Jeg tror ikke på blokpolitik – heller ikke lokalt. De gode ideer kan have mange farver og med de udfordringer, Kolding Kommune har, så har vi brug for løsninger, der samler.

Glad formand

Landsformand hos Radikale Venstre, Svend Thorhauge, er begejstret for det nye medlem: - Det er dejligt, at Merete Due Paarup har valgt at blive del af det radikale hold, der kæmper for rigtige løsninger på virkelige problemer. Jeg har kendt Merete længe og vidst, at vi delte holdninger. Jeg glæder mig over, at vi nu også skal dele parti.

I starten af oktober stemplede også Pernille Øhlenschlæger Pedersen ud af Venstre, efter at hun havde fortrudt sin opbakning til byrådsflertallets store vision om at udfase Kolding Erhvervshavn. Øhlenschlæger gik helt ud af byrådet og erstattet af førstesuppleanten Henrik Nielsen. Derfor mistede Venstre ikke sit flertal på 13 af byrådets 25 mandater på det tidspunkt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Skolepolitiker fra Venstre overvejer: Vil sende sit barn til privatskole i anden kommune

Leder For abonnenter

PostNord er en dødssejler

I årevis har fusionen mellem Post Danmark og det svenske Posten AB til PostNord i 2009 været et problembarn. Der er nemlig så store forskelle mellem Danmark og Sverige, at det har vist sig nærmest umuligt at få fællesskabet til at fungere. Mens Danmark er en digital spydspids, bliver der fortsat ekspederet masser af fysiske breve og dokmenter via posten hos vores nordiske naboer. Og skønt man kan begræde det traditionelle brevs forsvinden i vores land, er udviklingen uafvendelig. Situationen i Danmark har siden 2012 udløst adskillige årsregnskaber med blodrøde tal, hvilket har belastet hele PostNord i fatal grad. I det seneste årsregnskab for 2018 havde den danske del af forretningen et minus på over en milliard kroner. Noget tyder på en bedring i økonomien, men prisen har været høj i form af massefyringer og bestandigt forringet service. Imens fortsætter brevmængden med at falde på grund af den digitale kommunikations fortsatte fremmarch kombineret med alt for lange leveringstider på fysiske breve. Nu er flere partier så åbne for at forlade postsamarbejdet. De nye toner er der grund til at være tilfreds med. For nok er situationen lige nu slem. Men fremover vil den blive endnu værre. Også hos vores naboer vil den moderne kommunikation vinde stadig mere frem. Det er ganske enkelt for hurtigt, bekvemt og billigt at holde digital kontakt med både venner, familie og myndighederne til, at fysiske breve på sigt kan overleve i større omfang. Det gælder også i Sverige. PostNord er med andre ord en dødssejler, det ikke vil være klogt at holde fast i. Lad os få lukket virksomheden, inden vi bruger endnu flere penge på at forlænge dens skrantende eksistens. Naturligvis skal det også fremover være muligt at sende fysisk post i Danmark. Men der er bestemt ingen grund til at genopbygge et nationalt postvæsen. I stedet bør politikerne se på muligheden for at betro opgaven til private aktører. Dyrere og ringere end den nuværende ordning kan det umuligt blive.

Annonce