Annonce
Læserbrev

Venstre i Varde har en unik og ung mulighed

Læserbrev: Der er ingen tvivl om, at de garvede politikere bærer en utrolig stor kompetence, der er vigtig at få udnyttet, når et politisk system skal fungere - dem har vi også mange af i både kommunalbestyrelser rundt om i landet og i Folketinget. Dermed sagt, så er fornyelse også vigtigt. Ældre politikere besidder så megen erfaring, at de rent faktisk er i stand til at løse mange problemer. Men resultatet bliver ofte også en typisk rutinepræget løsning uden friske eller innovative input. Derfor går et samarbejde mellem unge og ældre hånd i hånd. Unge besidder erfaring, viden og en indsigt, som både fagfolk og politikere kan have stor nytte af.

Derfor håber jeg også, at når Venstre Varde på onsdag skal vælge deres folketingskandidat, at de vælger Morten Møller Sørensen. Han når ud til mange unge vælgergrupper i hele Syd- og Sønderjylland, derudover han også bidrager til et bæredygtigt og innovativt demokrati på baggrund af hans unge alder. Morten Møller Sørensen er en kompetent ung kandidat, som både vil kunne fange mediernes opmærksomhed, men også give Syd- og Sønderjylland god omtale. Det er en unik mulighed for Venstre Varde at få valgt en både dygtig, retorisk stærk, ung og rigtig vestjysk kandidat. Det er vigtigt, at de unge i Syd- og Sønderjylland får en ung stemme i Folketinget, og det kan Venstre Varde give os på onsdag, hvis de vælger Morten Møller Sørensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Håbet, tålmodigheden og planetariet

Det synes at være en evighed siden, at dørene blev stænget i Orion Planetariet i Jels. I september 2016 meddelte bestyrelsen i Orion II Fonden, som har drevet planetariet, at der ville blive lukket med virkning fra den 1. januar 2017. Det kan godt være, at lyset blev slukket i kuppelsalen i planetariet, men der var stærke kræfter i form af en arbejdsgruppe, som ville det anderledes. Hen mod julehøjtiden i 2017 blev arbejdsgruppen projekt offentliggjort her i avisen. Kort fortalt gik gruppens ide ud på at få etableret en fulldome-biograf i planetariet, og desuden skulle der være en opsigtsvækkende udstilling af de mange PH-lamper, som Louis Poulsen har liggende i deres skatkammer. Lyset. Sådan er projektet blevet kaldt. Et passende navn til et projekt, som handler om at skabe et univers med fokus på stjerner og design. Lige omkring årsskiftet 2017/2018 satte styregruppen så fart på en økonomisk indsamling, hvor det på ganske kort tid lykkedes at få tilsagn om 300.000 kroner fra virksomheder, foreninger samt private. Det var et signal om, at den lokale opbakning var til stede. Med pengene i baghånden blev der udarbejdet et projektforslag, og alle forhåbninger har i store dele af 2019 hvilet på et forventet tilsagn fra en enkelt fond. Nærmest helt henne på målstregen – efter ellers at have udtrykt respekt og anerkendelse omkring projektet – blev det til et nej fra den pågældende fond. Arbejdsgruppen er – om end ikke slået tilbage til start – men dog bragt ud af kurs. Men lader sig ikke slå ud. Nu er der kontakt til to andre fonde, som her i første kvartal af 2020 har bebudet et svar. Det handler altså om tålmodighed. Masser af tålmodighed. Intet kommer af sig selv, og arbejdsgruppen, som opererer ganske frivilligt i håbet om at kunne få genåbnet planetariet, giver ikke op. Arbejdsgruppen lever fortsat med det klare mål at få skabt et nyt fyrtårn for Jels og for Vejen Kommune. Set fra sidelinjen er der sikkert dem, som mener, at det ikke bliver til noget med projekt Lyset. Måske får de ret. Forhåbentlig får de ikke. Glasset er fortsat halvt fyldt. For når alt kommer til alt, så er projektet med Lyset i planetariet på Søvej i Jels så ganske klart værd at vente på. At håbe på. Lige nu er det en helt oplagt turistattraktion, vi venter på. Og lad os slutte med et citat fra en John Mogensen-skæring: Tålmodighed er en dyd, hvis man gider at vente… GOD SØNDAG

Kolding

Vej spærret: Store mængder regn giver problemer i Kolding

Annonce