Annonce
Vejen

Venstre i Vejen begynder at se sig om efter kandidater

Formanden for Venstre i Vejen håber personligt, at borgmester Egon Fræhr vil forsøge at få en periode mere. Folketingsmedlem Anni Matthiesen var gæst på den netop afviklede generalforsamling, hvor hun kunne orientere om de aktuelle forhandlinger omkring udligningsreformen. Arkivfoto: Jørgen Schultz
Vælgerforeningen i Vejen, som dækker det tidligere Vejen Kommune, havde i 2017 svært ved at finde kandidater nok. Nu skal arbejdet i gang forud for kommunalvalget i 2021. Formanden Kjeld Block Jacobsen håber personligt, at Egon Fræhr vil være klar til endnu en periode.

Vejen: Venstres vælgerforening i Vejen, som er den største i kommunen, var ved sidste kommunalvalg i 2017 udfordret på opstillingen af kandidater.

På den netop afviklede generalforsamling i foreningen, som ud over Vejen dækker Askov, Gesten, Bække, Læborg og Andst, lagde formanden Kjeld Kock Jacobsen ikke skjul på problemerne tilbage i 2017:

- Snart ja om godt et år skal vi have valg til byrådet. Så vi må i gang med forberedelserne. Ved sidste valg havde vi meget store problemer med at finde kandidater nok. Vi skal have fundet kandidater der dækker hele vores område. Her tænker jeg på Askov, Vejen, Gesten, Bække, Læborg Andst og gerne flere i de enkelte områder, lød det fra formanden.

I forbindelse med arbejdet på at finde kandidater, nævnte Kjeld Block Jacobsen, at der er startet en slags boblegruppe:

- Denne boblegruppe er en gruppe for yngre og unge, som har interesse i politik. Gruppen er startet af Niels Bøgedal og Leif Thomsen. Det er håbet, at denne gruppe kan udvikles og blive en slags fødegruppe til fremtidige politikere, blev det tilføjet i beretningen.

Genvalg til bestyrelsen

I forbindelse med generalforsamlingen i Vejen Venstres vælgerforening var det genvalg til bestyrelsen af følgende medlemmer:

Marianne Skole Sørensen, Niels Peter Landmark, Kaj Skrydstrup, Hans Hansen, Karsten Duus Jensen, Niels Peter Ladegård og Jørgen Lykke.

Øvrige bestyrelsesmedlemmer er Leif Thomsen, Lisa Svendsen, Marianne Borg, Valdemar Rasmussen, Stig Bundgård, Hans Jakob Ellegård og Troels Melvang.

Venter på borgmesteren

Generalforsamlingen i Vejen Venstre var ingen undtagelse, da det handlede om, hvem der skal være partiets borgmesterkandidat ved kommunalvalget i november 2021. I øjeblikket går alle og venter på, hvad den siddende borgmester Egon Fræhr beslutter sig for. Han har meldt ud, at det afgøres i sensommeren, hvorvidt han genopstiller eller ej.

Kjeld Block Jacobsen berørte også emnet, og han lagde personligt ikke skjul på, hvad han mener:

- Vi skal have fundet en borgmesterkandidat. Personlig håber jeg, at den nuværende borgmester tager en periode mere.

Kjeld Block Jacobsen erklærede sig positiv over for, at der i Venstres kommuneforening arbejdes på at konstruere en ny form for opstillingsmøde.

- Der skal være et fællesmøde, hvor kandidaternes placering på listen afgøres af alle Venstres medlemmer. Så det gælder om at finde kandidater og møde frem på opstillingsmødet.

Også forhandlingerne omkring en ny udligningsreform var formanden inde på:

- Her og nu bliver der arbejdet med en udligningsreform. Socialdemokratiet har fremlagt deres forslag på, hvordan der skal flyttes endnu flere penge fra de rige kommuner til de fattige. Jeg forstår ikke beregningen, men som den er nu, skal vi i åbenbart i Vejen betale til de fattigere, sagde Kjeld Block Jacobsen

Annonce
Erhverv For abonnenter

Vejen-virksomhed med knald på købt af stor svensk koncern:  - Ingen skal frygte for deres job

Danmark

Mandagens coronatal: 752 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn - højeste prositivprocent siden august

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Se video - Bro helt lukket for første gang i 91 år: Sejl med over Alssund

Sønderborg For abonnenter

Se billeder og video: Kom med ind i Alssundbroens hemmelige rum

Sydjylland

Knap en million syddanskere er fuldt ud vaccinerede: Men smitten stiger i syv ud af ti syd- og sønderjyske kommuner

Billund

Patienter kommer fra hele landet til gynækolog i Billund: De skal mærke, at de er i gode hænder her

Vejen

Efterårsferien indledt med en dag i bevægelse

Esbjerg For abonnenter

Millionerne er afsat, men firebørnsfamilien venter på femte år på cykelstien: Det er godt nok vildt, det skal tage så lang tid

Vejen

Brobisserne: Mudder - det er noget man spiser

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Aabenraa

Mand slipper for fængsel efter dødstrusler: - Jeg kommer tilbage og slår dig ihjel

Erhverv

Tak for indsatsen: Jysk-ansatte bliver belønnet med million-bonus

Varde

Kunderne bliver, efter at Kirsten har betalt 50.000 for to sure smileyer: - Du får mig ikke til at sige, at loven er retfærdig

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Kommentar: Der er ikke så meget at rafle om - det er blodig  alvor for SønderjyskE frem mod vinterpausen

Vejen

Tage Svendsen har Danmarks fjerdestørste græskar: - Jeg vil over 300 kilo næste år

Annonce