x
Annonce
Vejen

Venstre i Vejen begynder at se sig om efter kandidater

Formanden for Venstre i Vejen håber personligt, at borgmester Egon Fræhr vil forsøge at få en periode mere. Folketingsmedlem Anni Matthiesen var gæst på den netop afviklede generalforsamling, hvor hun kunne orientere om de aktuelle forhandlinger omkring udligningsreformen. Arkivfoto: Jørgen Schultz
Vælgerforeningen i Vejen, som dækker det tidligere Vejen Kommune, havde i 2017 svært ved at finde kandidater nok. Nu skal arbejdet i gang forud for kommunalvalget i 2021. Formanden Kjeld Block Jacobsen håber personligt, at Egon Fræhr vil være klar til endnu en periode.

Vejen: Venstres vælgerforening i Vejen, som er den største i kommunen, var ved sidste kommunalvalg i 2017 udfordret på opstillingen af kandidater.

På den netop afviklede generalforsamling i foreningen, som ud over Vejen dækker Askov, Gesten, Bække, Læborg og Andst, lagde formanden Kjeld Kock Jacobsen ikke skjul på problemerne tilbage i 2017:

- Snart ja om godt et år skal vi have valg til byrådet. Så vi må i gang med forberedelserne. Ved sidste valg havde vi meget store problemer med at finde kandidater nok. Vi skal have fundet kandidater der dækker hele vores område. Her tænker jeg på Askov, Vejen, Gesten, Bække, Læborg Andst og gerne flere i de enkelte områder, lød det fra formanden.

I forbindelse med arbejdet på at finde kandidater, nævnte Kjeld Block Jacobsen, at der er startet en slags boblegruppe:

- Denne boblegruppe er en gruppe for yngre og unge, som har interesse i politik. Gruppen er startet af Niels Bøgedal og Leif Thomsen. Det er håbet, at denne gruppe kan udvikles og blive en slags fødegruppe til fremtidige politikere, blev det tilføjet i beretningen.

Annonce

Genvalg til bestyrelsen

I forbindelse med generalforsamlingen i Vejen Venstres vælgerforening var det genvalg til bestyrelsen af følgende medlemmer:

Marianne Skole Sørensen, Niels Peter Landmark, Kaj Skrydstrup, Hans Hansen, Karsten Duus Jensen, Niels Peter Ladegård og Jørgen Lykke.

Øvrige bestyrelsesmedlemmer er Leif Thomsen, Lisa Svendsen, Marianne Borg, Valdemar Rasmussen, Stig Bundgård, Hans Jakob Ellegård og Troels Melvang.

Venter på borgmesteren

Generalforsamlingen i Vejen Venstre var ingen undtagelse, da det handlede om, hvem der skal være partiets borgmesterkandidat ved kommunalvalget i november 2021. I øjeblikket går alle og venter på, hvad den siddende borgmester Egon Fræhr beslutter sig for. Han har meldt ud, at det afgøres i sensommeren, hvorvidt han genopstiller eller ej.

Kjeld Block Jacobsen berørte også emnet, og han lagde personligt ikke skjul på, hvad han mener:

- Vi skal have fundet en borgmesterkandidat. Personlig håber jeg, at den nuværende borgmester tager en periode mere.

Kjeld Block Jacobsen erklærede sig positiv over for, at der i Venstres kommuneforening arbejdes på at konstruere en ny form for opstillingsmøde.

- Der skal være et fællesmøde, hvor kandidaternes placering på listen afgøres af alle Venstres medlemmer. Så det gælder om at finde kandidater og møde frem på opstillingsmødet.

Også forhandlingerne omkring en ny udligningsreform var formanden inde på:

- Her og nu bliver der arbejdet med en udligningsreform. Socialdemokratiet har fremlagt deres forslag på, hvordan der skal flyttes endnu flere penge fra de rige kommuner til de fattige. Jeg forstår ikke beregningen, men som den er nu, skal vi i åbenbart i Vejen betale til de fattigere, sagde Kjeld Block Jacobsen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Kongehuset aflyser alle arrangementer i forbindelse med Genforeningen

112

Fyrrum udbrændte

Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

Sydjylland

Farvel til Tønder Festival, Vorbasse Marked, genforeningsfest, ringridning og alle de andre

Annonce