Annonce
Varde

Venstre-kandidat: Truslen om at blive gul er væk

Claus Christensen må nu bare vente, før han finder ud af, om han er valgt. Foto: Chresten Bergh

Vrenderup: JydskeVestkysten har talt med Claus Christensen, der stiller op for Venstre i Vardekredsen, igen, efter valgresultatet for Varde Kommune lå fast. Her fik han nyheden om, at Venstre har fået 352 flere stemmer ved dette valg i forhold til for fire år siden.

- Det er altid godt, vi går frem, siger han.

Han vil ikke spekulere i, om det betyder, at han er blevet valgt, men han synes, tallene indikerer, at Venstre måske får seks mandater i Sydjylland, og han vurderer, at det er nødvendigt, hvis han skal have en chance.

Ved det seneste valg var Dansk Folkeparti tæt på at være lige så store som Venstre. Denne gang er Venstre markant større end alle andre partier - altså tilbage til normalen.

- Tilbage i historien har Varde altid været blå, og den var også blå sidste gang som den eneste kreds i hele Sydjylland. Den trussel, der var om, at vi også skulle blive gul, er nu for alvor fejet væk, siger han.

Blå er Venstres farve. Gul er Dansk Folkepartis.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Annonce