Annonce
Varde

Venstre lover plan for trafik og parkering i Blåvand - men byggeri på Hafnia-grunden består

Et større opbud af utilfredse borgere mødte op, da borgmester Erik Buhl modtog underskrifter mod hotelbyggeriet på Hafnia-grunden i Blåvand. På tirsdag bliver hotelbyggeriet godkendt af et flertal i byrådet. Arkivfoto: Chresten Bergh

Økonomiudvalget har nu vedtaget, at der kommer planer for bedre trafikafvikling og for parkering i Blåvand. Forslaget kommer fra Venstre for at imødekomme kritikere af byggeri i feriebyen.

Annonce

Blåvand: Venstre og Dansk Folkeparti har nu indstillet til byrådet, at hotelbyggeriet på Hafnia-grunden bliver tilladt. Forventningen er, at de to partier sammen med Liberal Alliance godkender plangrundlaget på byrådsmødet på tirsdag.

Som en sidste imødekommelse af hotelkritikerne har Venstre stillet forslag om, at der skal laves en plan for trafikafvikling inden udgangen af 2018 og et beslutningsgrundlag for parkeringspladser inden udgangen af 2019. Borgmester Erik Buhl (V) tilføjer, at han forventer, der bliver fundet penge til at føre planerne ud i livet ved budgetforhandlingerne til efteråret. Hele økonomiudvalget bakker op om at kigge på trafik og parkeringspladser.

Der skal udarbejdes en plan, og der skal udarbejdes et beslutningsgrundlag for parkeringsoptimering. Det er meget ukonkret, hvad der rent faktisk skal ske?

- Jamen, det er korrekt. Grundlaget er, at der i en del høringssvar står, at det her er problematisk, fordi det øger trafikken mere end i dag, siger borgmester Erik Buhl (V).

- Det her er en klar melding til Blåvand-borgerne, til os alle sammen og til byrådet internt, at vi har en forpligtelse, og der er noget, vi skal have gennemført.

Partiernes holdning

På tirsdag skal der stemmes om flere punkter med relation til Blåvand.Ved Hvidbjerg Strand skal der blandt andet bygges en bygning ind i klitterne. Det hedder Det Blå Plateau. Det bakker det meste af byrådet op om, men Socialdemokratiet er imod.

På Hafniagrunden er der lagt op til at bygge hotelhuse. Det meste af byggeriet lægges, hvor der i dag er en parkeringsplads. Her forventes det, at Venstres, Dansk Folkepartis og Liberal Alliances i alt 15 mandater stemmer for, mens de ti øvrige stemmer imod.

Alle er formentlig enige om at kigge på trafik og parkering.

Annonce

Analysen er lavet

Allerede sidste år blev der udarbejdet en trafikanalyse, hvor politikerne kan læse, hvor de største trafikproblemer er i Blåvand.

Man kan også sige, at når der er lavet en trafikrapport, så var der vel lagt op til, at der skulle reageres på den rapport. Er der så meget nyt i det, I siger?

- Jeg synes, det er nyt, at det fremgår af en dagsorden og en vedtagelse, og at det var noget, alle var enige om, siger Erik Buhl.

- Det her forpligter byrådet på en anden måde.

Annonce

Gavner turismen

Erik Buhl siger, at han er ked af, at der både politisk og blandt borgere og turister er så stor modstand mod hotelbyggeriet.

- Men det, vi alle synes, er en god idé, er, at der også er turister, når det ikke er juni, juli og august. Og det tror vi i flertallet, at det, vi laver her, giver et flow, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Irene tog springet før denne uges massefyringer på Danfoss: - Jeg ville ikke være en af de sidste tilbage

Sydjylland For abonnenter

Kristian og Tina investerede millioner i topmoderne minkfarm: Nu drømmer børnene om at forvandle den til kæmpe legeland

Annonce