Annonce
forside

Venstre lytter til borgerne

Læserbrev: Når man ser afsnittet fra sidste kommunalbestyrelsesmøde omkring kommuneplanen i Tønder kommune, kan man kun undre sig over Borgerlistens Thomas Ørting Jørgensen.

I afsnittet omkring vindmøller udtaler Thomas Ørting Jørgensen, at nedtage de gamle udtjente vindmøller og opsætte 100 havvindmøller på land, eller skal vi kalde dem blinkende lygter, som vi ser nede ved grænsen.

Dette mener Thomas Ørting Jørgensen gavner Tønder Kommune.

Kom nu ind i kampen, med dine gode visioner du mener Borgerlisten har for Tønder Kommune.

Ja, jeg ved godt vindmøller medfører økonomisk støtte.

Mener Borgerlisten virkelig, at en vadehavs- og turistkommune som Tønder er, at vi skal tilplante kommunen med 100 kæmpevindmøller og at det øger bosætningen?

Det undrer mig, at når så mange giver indsigelser mod vindmøller, at Borgerlisten stadig vil sætte 100 vindmøller op mod borgernes vilje.

Er Borgerlisten til for borgerne?

Som Mathias Knudsen (V) sagde så flot på sidste byrådsmøde. Det er borgere vi mangler, ikke penge.

Ligeledes vil jeg rose Anita Uggerholt Eriksen (V) for, at sige Venstre udviser lederskab ved at lytte til de indkomne høringssvar. Samt i hendes kronik for nyvalgte byrådsmedlemmer at havde været med til at få vindmøllerne ud af kommuneplanen.

Borgmesteren og venstregruppen udviste stort lederskab ved at lytte til borgerne og fjerne vindmøllerne fra kommuneplanen.

Lad os alle sammen brande Tønder Kommune som et godt sted at bo. Og som et af de bedste feriesteder i Danmark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hemmelighedskræmmeri er uhyrligt

Danfoss beviser endnu engang en familieejet virksomheds styrke i forbindelse med sagen om den voldsomme forurening på Himmark Strand på Als. Her dumpede Danfoss med myndighedernes tilladelse årligt tonsvis af flydende industriaffald i 1950’erne og 1960’erne. Man vidste dengang ikke bedre, og Danfoss kan juridisk ikke gøres ansvarlig for udledningen. Jura og moral er imidlertid vidt forskellige ting. Og det moralske ansvar tager Danfoss på sig. Derfor er koncernen frivilligt gået i spidsen for det arbejde, som efter planen skal gøre området giftfrit senest i 2023. På egen hånd har Danfoss desuden iværksat den forundersøgelse, der skal afdække problemet. Sådan handler et firma, der skeler mere til anstændighed end bundlinje. Storsind i den målestok kan man udvise, når ejerne ikke er udenforstående aktionærer med et fuldt legitimt ønske om det maksimale udbytte af deres investering. Her har vi i stedet at gøre med familien Clausen, der ved denne og talrige andre lejligheder har bevist deres engagement i lokalsamfundet. Samme redelighed kunne man ønske sig fra Sønderborg Kommune. Her er der imidlertid spillet med beklageligt fordækte kort i denne sag. En aktindsigt afslører, at kommunaldirektør Tim Hansen forsøgte at mørkelægge et møde om forureningen mellem kommunen samt repræsentanter for Danfoss og regionen sidste år i oktober. Penge var motivet til hemmelighedskræmmeriet. Et udviklingsselskab var langt fremme med planerne for ferieområdet Nordals Ressort. I den forbindelse ville det være særdeles ubelejliget, hvis pressen begyndte at skrive om en kraftig forurening kun godt en kilometer fra ferieparadiset – mente altså kommunaldirektøren. En række eksperter vurderer samstemmende, at kommunaldirektøren hermed groft har overtrådt reglerne. Hvis det er tilfældet, må det naturligvis have konsekvenser. Men allerede nu kan der faktisk fældes en dom over Tim Hansen: Sådan handler en kommunal topchef, der skeler mere til bundlinjen end anstændigheden.

Kolding

Forliget om at lukke Kolding havn er dødt: Nu skrider Socialdemokraterne også

Annonce