Annonce
Aabenraa

Venstre-mand: Måske skal vi snuppe S-idé

Selv om Bjarne Thomsen ikke tror, det har den store betydning, hvor på listen kandidaterne står, vil han med interesse følge, om Socialdemokratiet vil få succes med at få flere kvinder til at stille op ved at indføre flettereglen. Arkivfoto: Søren Gylling
Annonce

Aabenraa: Vil man stå højt på Venstres liste ved kommunalvalget, skal man overveje at gifte sig med en Andersen.

I mange år har kandidaterne nemlig - bortset fra spidskandidaten, der altid har førstepladsen - været stillet op i alfabetisk rækkefølge, og sådan bliver det også ved det kommende valg i 2021.

- Vi har haft oppe at vende, om vi skulle lave en fordeling blandt vores lokale foreninger i forhold til, hvor mange stemmer de har, men det blev stemt ned, forklarer Bjarne Thomsen, der er næstformand i Venstre Kommuneforening for Aabenraa, der favner de fem Venstre-vælgerforeninger i Tinglev, Lundtoft, Rødekro, Aabenraa og Bov.

Han vil dog med nysgerrighed se på, hvad Socialdemokratiet får ud af, at de kvindelige kandidater fremover vil få en mere fremtrædende plads på listen. For S er ikke det eneste parti, der fattes kvindelige kandidater.

- Vi leder også med lys og lygte og prøver at pære til dem, der kunne være interesserede. Så alle idéer til, hvordan man kan få dem frem på banen, er velkomne. Vi kunne jo godt tænke os, at fordelingen var 50/50, siger Bjarne Thomsen.

Ved valget i 2017 var kun seks af 25 kandidater på Venstres liste kvinder - tre af dem blev valgt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live:  Rekordmange smittede plejehjemsbeboere døde sidste uge

Annonce