Annonce
Danmark

Venstre opfordrer S til at tone rent flag om pensionsplan

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Venstre har ikke tillid til, at der kommer pensionsplan fra S. Beskæftigelsesminister maner til besindighed.

S-planen om differentieret pensionsalder er et stort vælgerbedrag, der nu bliver åbenbaret for befolkningen.

Det mener tidligere beskæftigelsesminister og nuværende finansordfører Troels Lund Poulsen (V).

Han kommer med sine udtalelser efter en artikel i Berlingske søndag, hvor der står, at regeringen ikke fremlægger en model for differentieret pension, før der er en overenskomstaftale på plads i 2020.

- Jeg tager det som et udtryk for, at der ikke kommer et forslag om differentieret pension, fordi man (S, red.) hele tiden udskyder tidspunktet for, hvornår man (S, red.) vil fortælle om sin politik, siger Troels Lund Poulsen.

- Vi har siddet med Socialdemokratiet og forhandlet med det her i tre-fire måneder op til folketingsvalget, hvor det heller ikke ville vise hånden. Jeg har en erfaring med at snakke med Socialdemokratiet, hvor det bare er tomme tønder, der buldrer.

- Jeg synes, at Socialdemokratiet lige så godt kan indrømme det vælgerbedrag frem for at trække den danske befolkning rundt i manegen, siger han.

Men der tager V-ordføreren fejl, mener beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S). Der skal nok komme en plan, fastslår han.

Og da der på intet tidspunkt har været meldt ud, hvornår der ville komme en plan om differentieret pension, er der heller ikke noget, der er udskudt.

Tvært imod skrider samtaler på området fremad, fortæller beskæftigelsesministeren.

- Troels Lund tager meget fejl, når han siger, at der ikke kommer en plan.

- Der er intet, der er udskudt. Vi går til opgaven, præcis som vi har sagt. Den fase, vi er i nu, handler om at inddrage arbejdsmarkedets parter. Vi kommer til at tage højde for overenskomstforhandlinger, men det betyder ikke, at arbejdet stopper, fordi der er overenskomstforhandlinger.

- Vi kommer til at holde møder og arbejder på fuldt blus på den konkrete model både nu og hele efteråret igennem.

Beskæftigelsesministeren afviser at give et mere præcist bud på, hvornår et forslag til en differentieret pensionsalder kan lægges frem.

Men ministeren oplyser, at det er muligt, at et forslag om differentieret pension fremlægges, inden overenskomstforhandlingerne er afsluttet.

- Det kan der sagtens komme.

- Vi styrer selv timingen med, hvornår vi fremlægger det, siger Peter Hummelgaard.

Han pointerer, at det endnu er tidligt i forhandlingsforløbet, og at processen er svær. Derfor ligger tidsplanen ikke fast.

Målet med den differentierede pensionsalder er at give særligt nedslidte en ret til at gå tidligere på folkepension.

/ritzau/

Annonce
Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Kom og få et konfirmationssæt

Leder For abonnenter

Covid 19: Lad os nu bare få ro på

I Italien er syv personer døde af covid 19 også kaldet coronavirus. Omkring 300 er smittet. Også i Storbritannien er der smittede og så at sige på vores dørtrin er der mistanke om et tilfælde i Hamborg. På Tenerife er danskere i isolation på et hotel, efter en italiensk gæst åbenbart har bragt smitten med sig.På den baggrund er det sandsynligt, at smitten kan nå os. Er det en alvorlig situation? Ja, bestemt. Men der er ikke tale om en katastrofe.Det indtryk kunne nemt opstå, hvis man kaster et blik på børserne. De danske aktier har haft de største kurstab i årevis. På de internationale børser er billedet det samme.Kursfaldene er ikke noget bevis på faren fra covid 19, men bekræfter blot, at Mogens Lykketoft havde ret, da han i sin tid og med noget grovere ord konstaterede, at finanssektoren var befolket af sensitive sjæle.Covid 19 er en ny sygdom. Derfor har vi ikke noget naturligt immunforsvar, ligesom det foreløbig kun er en påstand, at Kina skulle have udviklet en vaccine.Men med alle disse forbehold er coronavirus slet og ret influenza. Den sygdom er bestemt ikke til at spøge med. Således døde godt 1600 danske af influenza i sæsonen 2017/2018.For hver af disse afdøde og deres pårørende var der tale om en tragedie. Men influenzadødsfaldene har vi år efter år, uden det udløser panik endsige styrtdyk på børserne.En angstprovokerende kendsgerning er, at vi alle på et tidspunkt skal dø. Den gode nyhed er, at der kun er ringe sandsynlighed for, at coronavirus koster os livet.I sygdommens epicenter, Kina, er omkring 80.000 med sikkerhed smittet, og knap 3000 dødsfald er officielt registreret. Det svarer til en dødelighed med rigtig mange nuller på førstepladsen i procenten af døde i forhold til Kinas enorme befolkning på næsten 1,4 milliarder mennesker. Selv hvis mørketallet i antallet af døde er tre, fire eller endog ti gange højere, er regnestykket det samme.Det er således ikke den sorte død, der hærger. Lad os være vagtsomme, men ikke paniske.

Annonce