Annonce
Tarm

Venstre søger ny folketingskandidat - og er ikke skræmt af senge-debatten

Et glimt fra kandidatmøderne i efterået 2018, da Kenneth Mikkelsen, yderst til højre, blev valgt som Venstre-kandidat i kamp mod blandt andre Birgitte Vinding, i midten, og Lennart Qvist, der endte med at trække sig fra Venstre, og i dag er medlem af de Konservative. Arkivfoto: Søren Palmelund
Venstre i Ringkøbing-Skjern-Kredsen opfordrer alle interesserede til at melde sig – også kandidater med bopæl uden for kommunen er velkomne, siger kredsformanden.

Ringkøbing-Skjern: Venstre indleder nu jagten på partiets kandidat til næste folketingsvalg – og opfordrer alle interesserede til at melde deres kandidatur inden den 31. marts.

Danmarks sikreste Venstre-kreds, kaldes Ringkøbing-Skjern-Kredsen, men alligevel glippede det for Kenneth Mikkelsen at opnå valg ved folketingsvalget 5. juni sidste år. Efter nogle måneders betænkningstid besluttede han, at et fortsat folketingskandidatur ikke var foreneligt med hans job som erhvervsdirektør i Herning-Ikast.

Mikkelsen opnåede 4.600 personlige stemmer, hvilket var langt fra forgængeren Esben Lunde Larsens 10.000. Det var en medvirkende årsag, sagde Mikkelsen, at han ikke var lokal. Der var en del debat om, at hans seng stod i Herning.

- Det har helt klart haft en betydning, at jeg ikke bor i kommunen. Det var der mange, som også direkte sagde til mig, sagde Kenneth Mikkelsen til Dagbladet i november.

Sporene skræmmer dog ikke, fortæller Venstres kredsformand Henrik Østergaard. Kandidater uden for kommunen skal være velkomne.

- Nu må vi jo se, hvem der melder sig, og så tage den derfra. Ingen skal holde sig tilbage med at melde sig som kandidat. Det er jo i sidste ende Venstres medlemmer på opstillingsmødet, der afgør, hvem det bliver. Så ja, vi er åbne for kandidater udefra. Så må vi se, hvem der melder sig, siger Henrik Østergaard.

I ”jobopslaget” som Venstre netop har sendt ud, reklameres der da også kraftigt med Ringkøbing-Skjerns herlighedsværdier over for kandidater, som ikke måtte kende området. Her er ”godt at bo”, her er ”klimadiskussionen synlig”, og ”vi er med naturkraft som en af de første kommuner klar til naturturisme”, og ”vi er landets tredje mest erhvervsvenlige kommune” og ”udpeget som den lykkeligste by i Europa i 2007”.

Kandidaten, der ”skal arbejde for Vestjylland, Ringkøbing-Skjern Kommune og for de vestjyske værdier, skal være udadvendt, interesseret og indstillet på tæt kontakt og dialog med sit bagland og deltage i organisationens møder på alle niveauer”, lyder kravene.

På spørgsmålet om, hvordan en drømmekandidat ifølge Henrik Østergaard ser ud, svarer han:

- Min drømmekandidat var Kenneth. Han havde jo, hvad der skulle til, og de kontakter, der skulle til. Også de kontakter inde midt i landet, som vi også havde behov for. Derfor er jeg meget skuffet over, at han ikke kom ind. For mig var han den rigtige mand. Men det er ikke noget krav, at kandidaten er erhvervsmand. Vi skal bare have den rigtige mand eller kvinde med de rigtige værdier.

Ser du nogle talenter i det lokale politiske landskab? Er der nogle, som du vil give et hint om at melde sig?

- Der er da talenter, men de skal jo også have interessen og lysten.

Ser du nogle i byrådet?

Hvis de har interesse og lyst, vil jeg mene, der godt kunne være nogle i byrådet, men jeg vil ikke sætte navn på, siger Henrik Østergaard.

Når interesserede har meldt sig, vil de hver især bliver indkaldt til en samtale med kredsbestyrelsen, hvorefter kandidatfeltet bliver præsenteret på et par møder, inden Venstres medlemmer den 18. maj på Fjordvang Efterskole i Velling vælger, hvem der skal stå på stemmesedlen, når statsminister Mette Frederiksen udskriver valg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: Nu er 187 døde med coronavirus i Danmark

Annonce