Annonce
Vejen

Venstre skal finde partiets nye borgmesterkandidat i november

Der bliver spændende emner at få indflydelse på for Venstres medlemmer, fastslår Jan Møller Pedersen, Holsted, der er formand for Venstres kommuneforening, Det gælder både valg af borgmesterkandidat, udarbejdelse af handlingsprogram samt valg af kandidater til kommunalvalget. Arkivfoto: Steen Rasmussen.
Endnu er der ingen officielle kandidater, men efter Egon Fræhrs udmelding om at stoppe i politik, sættes der nu gang i processen med at finde ny frontfigur.
Annonce

Vejen Kommune: Det er nye tider hos Venstre i Vejen Kommune, efter at borgmester Egon Fræhr tirsdag formiddag slap nyheden løs; Efter fem perioder som borgmester er tiden nu kommet til at sige farvel til den politiske karriere.

Dermed skal Venstre i gang med at finde en ny borgmesterkandidat. Godt nok har der været opstillingsmøder forud for hvert kommunalvalg, men det har mere været en formssag, eftersom Egon Fræhr har siddet sikkert i sadlen og er blevet genopstillet uden modkandidater.


Der er bestemt kandidater, der kan tage over fra det politiske system, og det kan heller ikke udelukkes, at der kan dukke navne op udenfor det politiske system.

Jan Møller Pedersen, formand for Venstres kommuneforening


Nu skal Venstres kommuneforening og de otte vælgerforeninger for alvor i arbejdstøjet, og formanden for Venstres kommuneforening, Jan Møller Pedersen, ser frem til en spændende periode:

- Det vil for ethvert liberalt tænkende menneske være en rigtig spændende proces, vi skal i gang med. Nu indleder vi arbejdet med at finde vores nye borgmesterkandidat, og det vil blive afgjort på et opstillingsmøde i slutningen af november – omkring et års tid før næste kommunalvalg. Det er den samme proces, som også Egon Fræhr har været igennem. Denne gang skal vi dog i gang med at finde nye kandidater, siger Jan Møller Pedersen.

Annonce

Er der allerede kandidater?

- Officielt har jeg her tirsdag eftermiddagen endnu ikke hørt om kandidater, men vi ser, hvad der sker i den videre proces. Jeg forventer således ikke, at der kommer en kandidat fra hver af de otte vælgerforeninger rundt i kommunen. Det kan jeg ikke forestille mig. Der er bestemt kandidater, der kan tage over fra det politiske system, og det kan heller ikke udelukkes, at der kan dukke navne op udenfor det politiske system, tilføjer Jan Møller Pedersen.

Ud over valget af ny borgmesterkandidat skal de omkring 800 medlemmer i Venstre i Vejen Kommune også i gang med at udarbejde Venstres handlingsprogram for den næste valgperiode, og desuden skal det afgøres, hvem der i øvrigt skal med på Venstres liste ved kommunalvalget.

- Der virkelig store muligheder for at få indflydelse på spændende emner, og jeg håber da, at det også kan give lidt flere medlemmer, siger kommuneforeningens formand.

Om Egon Fræhrs beslutning siger Jan Møller Pedersen: - Med Egon Fræhrs alder og med ikke færre end 20 år som borgmester kan det ikke overraske, at han har følt tiden inde til at sige stop. Vores nye borgmesterkandidat træder ned i nogle store sko, for Egon Fræhr har med sine mange år som borgmester ikke alene en enorm erfaring, han har også siddet helt nede i maskinrummet.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Team Esbjerg For abonnenter

Det holdt ualmindelig hårdt: Til sidst fik Team Esbjerg dog slæbt sejren hjem

Trekantområdet

Forslag til ny bypark byder blandt andet på tobaksplanter, hundeskov og vandhuller med salamandere

Annonce