Annonce
Tønder

Venstre-tilgang i byrådssalen: Tilbage i folden efter tre år som løsgænger

Jens Møller, Løgumkloster, der her ses sammen med Flensborgs bypræsident Swetlana Krätzschmar i forbindelse med at han blev optaget i Flensborg bys gyldne bog, melder sig tilbage som medlem af Venstre i byrådssalen i Tønder. Privatfoto
Forleden mistede Venstres byrådsgruppe seks medlemmer til Tønder Listen. Nu vender Jens Møller, Løgumkloster, der brød med sit parti for tre år siden, tilbage i folden.
Annonce

LØGUMKLOSTER: Farvel til seks - velkommen til en.

Sådan er situationen for Venstres-byrådsgruppe i Tønder netop nu.

I oktober brød borgmester Henrik Frandsen og fem øvrige Venstre-medlemmer med partiet og meldte sig ind i den nystiftede Tønder Listen. Dermed blev byrådsgruppen reduceret fra 14 til otte. Men nu er partiet oppe på ni mandater. Løsgænger Jens Møller, der har en mangeårig fortid i Venstre, er tilbage i folden.

- Det er en enig byrådsgruppe, som har sagt ja til, at Jens Møller vender tilbage til gruppen, siger Kim Tygesen, Løgumkloster, der er formand for Venstre i Tønder Kommune.


Den nye gejst i Venstre har gjort det klart for mig, at jeg gerne vil være en del af holdet

Jens Møller, tilbagevendt medlem af Venstre, Løgumkloster


Annonce

Gør comeback

Jens Møller brød med Venstre umiddelbart efter valget i slutningen 2017. Det skete i protest mod konstitueringen, som Henrik Frandsen havde stået i spidsen for. Jens Møller har tidligere bebudet, at han gerne ville vende tilbage til byrådsgruppen. Det skulle ske, når de to personer, der var hovedårsag til hans brud med partiet, borgmester Henrik Frandsen og daværende formand, Lars-Erik Skydsbjerg, ikke længere var der. Samtidig skulle han føle sig velkommen i byrådsgruppen. Tidspunktet til et comeback hos Venstre er kommet nu.

- Jeg har haft gode drøftelser med Venstres borgmesterkandidat, Martin Iversen, og jeg er meget tilfreds med, at jeg nu kan fortælle, at jeg igen er en del af Venstres gruppe. Martin Iversens visioner for Tønder Kommune har været udslagsgivende, siger Jens Møller i en udsendt pressemeddelelse og tilføjer:

- Den nye gejst i Venstre har gjort det klart for mig, at jeg gerne vil være en del af holdet.

Annonce

Klar til valg

Jens Møller bebuder samtidig, at han er parat til at genopstille til en ny valgperiode.

- Jeg vil gerne være med i maskinrummet for at sikre Tønder Kommune vækst og fremgang. Jeg tror, vores kommune kan se frem til nogle fremgangsrige år, siger han.

Venstre-vælgerforeningen i Løgumkloster fik med Irene Holk Lund og Jens Møller valgt to kandidater ind i byrådssalen ved sidste valg. Irene Hold Lund er ikke længere medlem af Venstre, men er en af de seks Venstre-medlemmer, der er skiftet til Tønder Listen.

Med Jens Møllers tilbagevenden til Venstre er der nu kun en løsganger i byrådssalen i Tønder. Det er Harry Sørensen, der forleden brød med Dansk Folkeparti. Det skete som reaktion på den lokale ledelsesstil i partiet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Er der en ledig plads i din boble?

Navne

VM-topscorer blev en feteret tv-stjerne

Annonce