Annonce
Trekantområdet

Venstre tror, at kontroversielle sager kan flytte stemmer: Valgkampen kickstartet i gågaden

Flere Venstre-kandidater var lørdag i gågaden. Partiet jagter borgmesterposten ved byrådsvalget 16. november. Fra venstre er det Niels Martin Vind, Kenny Bruun Olsen, Søren Schou og John Rasmussen. Foto: Klaus Madsen
Efter en uge med havnesag og åbenhedsdebat sendte Venstre sine kandidater og nye partiprogram på gaden for at få en snak med de shoppende fredericianere. 13 kandidater er klar til at udfordre S.

Fredericia: Venstre tog lørdag hul på et nyt politisk slag, efter at ugen har været præget af havnesagen, bilag og mistanker om høje repræsentationsudgifter i havneselskabet ADP A/S.

Men lørdag var flere Venstre-kandidater på gågaden, samtidig med at partiets valgprogram blev offentliggjort.

Spidskandidat Peder Tind pustede luft i balloner og delte dem ud til forbipasserende nær springvandet ved rådhuset. Samtidig var Venstre-folkene klar til en snak med forbipasserende fredericianere.

Annonce

Ikke alle i gågaden var indstillet på politik-snak. Men nogle var dog.

- Vi har 13 kandidater, og vi har simpelthen et stærkt hold. Det sidste halve år har vi arbejdet med valgprogrammet, og alle kandidater har været med, sagde Peder Tind om valgprogrammet "Et menneskeligt Fredericia i vækst".

Sager vil flytte stemmer

I løbet af ugen har det politiske fokus ellers især været på sagen om ADP, som har fået byrådet til at bede om en redegørelse fra selskabet.

- Hvor meget tror du, ADP-sagen kommer til at påvirke valgkampen?

- Der er en sag med ADP, og der er også en sag med den tidligere borgmester (socialdemokraten Jacob Bjerregaard, red.). Samlet set vil det betyde, at der vil blive flyttet nogle vælgere. Den, der kan levere visionerne, politikken og fokus på bolden, bliver også den, der vinder, siger Peder Tind.

Spidskandidat Peder Tind (til højre) var klar med uddeling af balloner og forskelligt valgmateriale, da Venstre lørdag slog lejr i gågaden. Til venstre ses partifællerne Niels Martin Vind og Søren Schou. Foto: Klaus Madsen

Venstres valgprogram 2021

Venstres valgprogram for 2021 hedder "Et menneskeligt Fredericia i vækst".

Programmet, der i sin helhed kan læses på Venstres hjemmeside, er opdelt i to afsnit. For det første vil Venstre skabe bedre forudsætninger for vækst, blandt andet med satsning på at lokke nye borgere til byen og bedre vilkår for erhvervslivet samt en gradvis udfasning af dækningsafgiften over fire år. Et andet punkt er investering i jobcentret.

Under afsnittet "Et menneskeligt Fredericia" sættes fokus på børnefamilier og bedre normeringer i daginstitutioner. Og samtidig sænke taksterne i daginstitutioner og sfo'er. Desuden ønsker partiet blandt andet også at tiltrække et friplejehjem.

Venstre-manden lægger ikke skjul på, at han går efter borgmesterposten. Det kræver et godt  valg. I denne periode er der kun fire Venstre-medlemmer af byrådet, mens Socialdemokratiet har 13 af de i alt 21 pladser.

- Vi er klar til en god, stærk valgkamp. Vi kommer til at være meget tydelige, så fredericianerne kommer ikke i tvivl om, at der er et alternativ til Socialdemokratiet, siger Peder Tind.

Vi er helt professionelle omkring det. Vi har én i gruppen, der er inhabil, da han sidder i havneselskabets bestyrelse. I gruppen er der respekt for det. Men det er ikke noget, der påvirker vores samarbejde.

Peder Tind

Hvad får jer til at tro, at Venstre kan erobre borgmesterposten fra Socialdemokratiet for kun anden gang på 100 år?

- Vi har stærke kandidater og et godt hold. Vi står i en tid, hvor der er brug for ro, ledelse og visioner. Den politik, vi har lagt frem, er en offensiv, vækstbaseret politik. Hvis vi ser på en kommune som Vejle, har de lige øget deres ambitioner og vil tiltrække 1500 nye borgere om året. I Fredericia har vi desværre haft en negativ udvikling i indbyggertallet i et par år, og det er en rigtig uheldig tendens. Vi er nødt til at være mere offensive. Og der kan vi noteres os, at S synes, det ikke er så vigtigt, siger Peder Tind.

Louis Lindholm (i midten) er til daglig leder ved Frivilligcenter Fredericia. Ved det kommende valg stiller han op for Venstre. Det samme gør Søren Schou (til venstre) og Helene Østergaard (til højre). Foto: Klaus Madsen
Annonce

Professionelle i ADP-sag

I den aktuelle sag om havnen var de to Venstre-folk Peder Tind og Kenny Bruun Olsen med til at kontakte kommunaldirektør Camilla Nowak, da de havde set nogle af bilagene fra ADP. Og efter et byrådsmøde krævede byrådet en redegørelse fra ADP.

- Venstre har to byrådsmedlemmer, som havde en aktiv rolle i ønsket om at få en redegørelse fra ADP. Samtidig sidder Venstres byrådsmedlem Christian Jørgensen i ADP's bestyrelse. Hvordan påvirker det Venstre og samarbejdet i byrådsgruppen?

- Vi er helt professionelle omkring det. Vi har én i gruppen, der er inhabil, da han sidder i havneselskabets bestyrelse. I gruppen er der respekt for det. Men det er ikke noget, der påvirker vores samarbejde. Hvis man forestiller sig, at det skaber ugler i mosen eller internt bøvl, kan jeg klart afvise det. Nu er vi opsatte på at få det undersøgt, og vi vil ikke gøre os til dommere over noget, siger Peder Tind.

Venstre-folkene var klar til at diskutere politik med hinanden og med forbipasserende. Gymnasielærer Niels Martin Vind (til venstre) vendte sidste år tilbage som kandidat for partiet, efter at han tidligere har været folkeetingskandidat. Til højre er det byrådsmedlem Kenny Bruun Olsen. Foto: Klaus Madsen

Spidskandidaten lover i øvrigt, at partiets kandidater i valgkampen frem til valget 16. november vil "male byen blå". Kandidaterne er: Peder Tind, Pernelle Jensen (både byråd og regionsråd), Kenny Bruun Olsen, Christian Jørgensen, Niels Martin Vind, Louis Lindholm, Henrik Eriksen, Søren Schou, Sebastian Frifelt Ordell, Annette Bach Laursen, John Rasmussen, Søren Hedemann Seidelin og Helene Østergaard.

Annonce
Kultur For abonnenter

Vores madanmelder gæster indisk restaurant i Vejle: Tam og kedelig oplevelse - og hvor i alverden var mangosaucen?

Annonce
Annonce
Annonce
Haderslev For abonnenter

Byrådsmedlem dømt for at forfølge og chikanere fem kommunalt ansatte

Varde For abonnenter

Se billederne: Julelys er vokset familiefar over hovedet – næste år er der dømt pause

Aabenraa For abonnenter

Serietyv afsløret af DNA-spor: Har været i gang i otte år - nu anklages han for 29 nye forbrydelser

Sport

Danmark storsejrede, men alligevel blev det en trist VM-indledning: Mia Rej blev båret ud med en alvorlig skade

Store mængder ulovligt fyrværkeri smugles til Danmark i posten: I år ser ud til at blive et rekordår

Esbjerg For abonnenter

Katrine flyttede fra København og hjem til 'ghettoen': - Selvfølgelig er her mennesker, der ryger tjald og kører hurtigt på knallert, men her er også mange gode hjerter

Kultur For abonnenter

Mød Mary på Koldinghus: - Man kommer til at tage med kronprinsessen på en tidsrejse

Kolding

Coronasmitte i Kolding er nu over kritisk grænse: Se hvilke tiltag der bliver sat i værk

Forsvaret forurener campingejers fiskesø: - Gå i gang med at rense op nu

EfB For abonnenter

EfB-karakterer: Wolfe var bedst uden at være god

EfB For abonnenter

EfB brændte straffe efter to minutter og tabte 2-0 i Hvidovre: Elendig afslutning på elendigt efterår

Kultur

Så er stor lysfestival åbnet: Se de spektakulære billeder

Annonce