Annonce
Sønderborg

Venstre-udvalgsformand tager orlov fra byrådet: Nato kalder på militærmanden

Claus Klaris(V) er formand for børne- og uddannelsesudvalget og blev valgt ind i byrådet i 2013. Nu har han fået orlov fra august og året ind. Arkivfoto: Claus Thorsted
Byrådsmedlem og formand for børne- og uddannelsesudvalget, Claus Klaris (V) har fået bevilget orlov fra sit politiske arbejde fra midt i august og resten af året. Andensuppleant Vivi Brit Nielsen indstilles som afløser i perioden.

Sønderborg: Claus Klaris (V) har af byrådet netop fået bevilget orlov fra sit politiske arbejde, der blandt andet tæller formandsrollen i børne- og uddannelsesudvalget.

Det sker, efter han har fået mulighed for en militærefteruddannelse i Nato-regi i Rom fra midt i august og året ud. 51-årige Klaris har rang af oberstløjtnant og er i dag chef for Hjemmeværnet i Syd- og Sønderjylland med base i Søgårdlejren.

- Jeg har altid været ærlig om mit job. Jeg er soldat, og det her er en enestående mulighed for at komme på en strategisk Nato-uddannelse, forklarer Claus Klaris, som godt ved, at det kommer lidt ubelejligt med en forestående valgkamp op til kommunalvalget 16. november i år.

Annonce

Claus Klaris kom ind i byrådet i 2013 med et flot valg og godt 900 personlige stemmer. Ved det seneste valg i 2017 blev det til 465 personlige stemmer.

Hans afløser i perioden udpeges på byrådsmødet i august, og det er Venstre, der skal beslutte, hvorvidt man ønsker, at en stedfortræder indtræder i fagudvalget i den pågældende periode.

Andensuppleanten træder til

Partiet har meldt ud, at Vivi Brit Nielsen indstilles som afløser. Hun er andensuppleant efter valget i 2017, hvor hun fik 374 personlige stemmer. Førstesuppleant, Kathrine Svane Christiansen, har takket nej af arbejdsmæssige årsager. Blandt andet er hun netop trådt ind i den landsdækkende bestyrelse for efterskolerne.


Jeg har altid været ærlig om mit job. Jeg er soldat, og det her er en enestående mulighed for at komme på en strategisk Nato-uddannelse.

Claus Klaris(V)


- Jeg glæder mig meget til arbejdet, og forventer at være klar til opgaven til august, siger Vivi Brit Nielsen, som i øjeblikket er sygemeldt efter en operation og til daglig arbejder som familiekonsulent i Sønderborg Kommune.

V-spidskandidat Ellen Trane Nørby er glad for, at Vivi Brit Nielsen har lyst til at træde til.

- Vi har heldigvis mange gode kræfter i partiet. Når Vivi er indtrådt skal vi finde ud af, hvilke opgaver hun kommer til at varetage, tilføjer Ellen Trane.

Vivi Brit Nielsen var valgtilforordnet under Regions- og Kommunalvalget i 2017, hvor hun også selv var kandidat til byrådet og fik 374 stemmer og blev partiets anden suppleant. Arkivfoto: Timo Battefeld
Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten her

Sydjylland For abonnenter

Ny anholdelse i stor narkosag: Ung mand mistænkes for indsmugling af 22 kilo amfetamin og salg for 71.000 kroner

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Tønder For abonnenter

Trine Jepsen siger farvel til Schackenborg: - Jeg skal være kvinde i eget hus

Aabenraa For abonnenter

Sønderjysk cykelkaptajn ramt af to blodpropper: Vi tager én dag ad gangen

Varde

Nu er firmaet bag Danmarks bedste burger flyttet ud af kommunen: Slut med naboklager over lugten af stegte løg

Sønderborg

Vores tidligere vaner er vendt tilbage, men håndspritten står stadig: Derfor er pandemiens restriktioner hurtigt blevet fortid

Sydjylland

Smitteproblemer bliver mindre i fem kommuner, men trænger sig på i en anden: Syd- og sønderjysk kommune har nu tre-cifret smittetryk

Sydjylland For abonnenter

Stævning afslører: Enerådig bankdirektør bevilligede ulovlige lån til egne sønner og bestyrelsesmedlem

Sønderborg

Fra jubel til bekymring: Byrådet vil lokke unge til med festivaler

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Haderslev

Landsby hårdt ramt af oversvømmelser: - Alle vores ejendomshandler er gået i stå

Sydjylland

Anders troede, han skulle stemme på Venstre, men kandidattest pegede på et andet parti: - Det er stof til eftertanke

Erhverv

83 års industrihistorie på danske hænder er slut: Kolding-producent af malkeudstyr er blevet opkøbt og 135 ansatte får ny ledelse

Esbjerg For abonnenter

Passer kvæg fra hesteryg i fantastisk natur: Marie nyder landbrugslivet i Canadas bjerge

Tønder

Vilde fugle i Vadehavet er blevet smittet med fugleinfluenza

Annonce