Annonce
Haderslev

Venstre: Unge skal finde job på gammelt rådhus

15 af de i alt 16 kandidater fra Venstre var mødt op, da partiet præsenterede sit valgprogram ved Tørning Mølle. Humøret var højt, og visionerne store. Et af de store projekter, som partiet vil arbejde for er synergifabrikken i det gamle rådhus. Øverst ses fra venstre Jens Friis Felber, Inga Lykke, Mads Skau, Jørgen Smed, Thomas Fredsted, Næste række ses Bent Kloster, Preben Holmberg, Allan Emiliussen, Ole Bang Jensen, Lene Bitsch Bierbaum og Maibritt Jacobsen, men man på nederste række kan se Keld Valentin, Maria-Louise From Jessen, Signe Knappe og Michael Fleischer. Maria Kørschen var ikke med ved præsentationen. Foto: Inge Rogat Møller
Erhvervslivet og unge skal have en tættere forbindelse, mener Venstre. Erhvervsråd, turistkontor og Haderslev Butikker skal flytte ind i tidligere rådhus, hvor der skal skabes et iværksættermiljø.

Haderslev Erhvervsråd, turistkontoret og Haderslev Butikker skal rykke ind i det gamle rådhus i Gåskærgade, når bygningen på Jomfrustien rives ned i forbindelse med anlæggelsen af den nye blå-grønne park.

Det mener Venstre, der som et af sine mere markante projekter vil arbejde for, at de tidligere rådhusbygninger i det indre Haderslev bliver til et iværksætterhus – en synergifabrik – hvor unge iværksættere kan få både sparring og den nødvendig motivation til at starte virksomhed og dermed skabe arbejdspladser.

Det fremgår af Venstres valgprogram, som partiets borgmesterkandidat Mads Skau sammen med resten af de 15 opstillede kandidater præsenterede på Tørning Mølle tirsdag eftermiddag.

Annonce

Under overskriften ”Fællesskab i udvikling” er målet klart. Venstre vil ikke blot generobre borgmesterposten, partiet skal ifølge Mads Skau også øge sit mandattal fra de nuværende ni medlemmer af byrådet til 12.

Skabe forbindelse

Synergi er et kodeord i Venstres valgkampagne, og synergifabrikken da også én af de ideer, som ved hjælp af fællesskab skal skabe jobs og dermed skatteindtægter til kommunen.

Allerede i sommer luftede Mads Skau sine tanker om en synergifabrik, hvor unge let og hurtigt kan komme ind og motiveres til både uddannelse og arbejde. Venstre forestiller sig blandt andet, at vejledningen af de unge også rykker ind i det tidligere rådhuskompleks, lige som uddannelsessteder kan få eksterne lokaler i bygningerne.

Hvis vi kan bringe disse parter sammen og få skabt et spændende miljø, hvor der er nem adgang til erhvervslivet for de unge, og hvor erhvervslivet føler, det er overkommeligt at tage en lærling, så har vi skabt synergi.

Mads Skau (V), borgmesterkandidat

- Der er rigtig mange unge, der ikke er i job eller uddannelse, og der er også mange virksomheder, som mangler medarbejdere. Hvis vi kan bringe disse parter sammen og få skabt et spændende miljø, hvor der er nem adgang til erhvervslivet for de unge, og hvor erhvervslivet føler, det er overkommeligt at tage en lærling, så har vi skabt synergi, siger Mads Skau.

- Derudover ligger det gamle rådhus centralt i byen og kan blive et helt unikt sted for unge og erhvervslivet og gøre Haderslev til noget specielt. Hvis vi kan få folk til at snakke sammen, så opstår der jo nye, kreative tanker og ideer.

Annonce

Lettere med en end 1000

Arbejdsmarkedet og erhvervslivet spiller en stor rolle i det Venstres valgprogram. Nye virksomheder, der kan skabe arbejdspladser siger Mads Skau og hans partifæller ikke nej til. De skal være velkomne. Partiet mener dog,  at det er nemmere at hjælpe alle kommunens eksisterende virksomheder til at få yderligere én medarbejder end at tiltrække én virksomhed med 1000 nye arbejdspladser.

- Vi skal have de små og mellemstore virksomheder til at rykke, lyder det fra byrådskandidat Jens Friis Felber, som ved præsentationen på Tørning Mølle præsenterede Venstres erhvervspolitik:

- Vi vil mene, at alle virksomheder bør have et passivt medlemskab af Haderslev Erhvervsråd, sagde Jens Friis Felber.

Venstres program

Fællesskab i udvikling er titlen på Venstre i Haderslev Kommunes valgprogram.

Synergi er kodeordet, der går igen, mens klima, bæredygtighed, synergi og borgerinddragelse er nogle af de punkter, der er vigtige for Venstre og Mads Skau.

Det skal ifølge valgprogrammet sikre en tæt dialog med alle virksomheder, der er registreret i kommunen. Både så de altid har kort vej til hjælp, men også så de altid kan kontaktes.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Prisbelønnet industrivirksomhed er gået konkurs: Nu skal den sælges til højestbydende for at redde arbejdspladser

Annonce
Annonce
Annonce
Aabenraa

Unge kastede kanonslag efter Betina og hendes børn: - Det kunne være gået helt galt

Varde For abonnenter

Firma med næsten 30 års erfaring er konkurs i tid med højkonjunktur: Ansatte afskediget og fritstillet

Esbjerg For abonnenter

Byens største julefrokost-arrangør undrer sig over smitteopsporingen efter udbrud: Derfor informerede vi selv

Kolding For abonnenter

Rasmus er spastiker og kæmpe håndboldfan: Det er et frirum, hvor jeg kan glemme hverdagens problemer

Medie: Anbefaling om at aflyse julefrokoster på vej

Kolding For abonnenter

Justitsministeren: Grønt lys for at ægtemand kan vise klip af sin hustrus videoovervågede hjemmehjælpere

Sønderjyske Ishockey

Ligaens bedste på hjemmebane: Kampprogrammet ser godt ud for SønderjyskE

Esbjerg For abonnenter

Bygherre får gok i nødden af politikere: Beskyldes for at have bygget i ond tro og skal fjerne ulovligt opsatte kviste

Medie: Epidemikommission vil sende skoleelever hjem

Varde

Blæste alkometer højt op om formiddagen: Mand med meget aldrende fødselsattest sigtet for spritkørsel

Sønderborg For abonnenter

70 år gammel skov er ulovlig: Træerne skal væk, men skoven får lov at overleve som krat

Billund For abonnenter

60-årig rystede sin penis foran dagplejebørn

Annonce