Annonce
Aabenraa

Venstre-uro: Eivind Underbjerg ville have været Arwos-formand

Eivind Underbjerg Hansen (V) er skuffet over, at han ikke blev formand for Arwos' bestyrelse. Posten gik i stedet til partifællen Jens Wistoft. Foto: Jacob Schultz

Venstres Jens Wistoft bliver ny formand for Arwos. Eivind Underbjerg Hansen, der har siddet i bestyrelsen i de sidste fire år, er skuffet over, at hans partifælle fik posten.

Aabenraa: Der var ikke mange medlemmer af Venstres byrådsgruppe, der gik frem ved kommunalvalget, hvor Venstre også samlet mistede stemmer, men Eivind Underbjerg Hansen gjorde. Mens hans 227 personlige stemmer gav ham en 11. plads på partiets interne liste i 2013, gav de 300 stemmer ved det nylige valg ham en fjerdeplads.

Den personlige fremgang kunne imidlertid ikke aflæses efter konstitueringen. I indeværende periode har Eivind Underbjerg Hansen været medlem af børne- og uddannelsesudvalget og Arwos' bestyrelse. I den kommende periode bliver han medlem af teknik- og miljøudvalget samtidig med, at han fortsætter som medlem af Arwos' bestyrelse.

Hvor tilfreds er du?

- Hvad tror du, lyder det retoriske svar fra Eivind Underbjerg Hansen, som dog erkender, at han ikke er tilfreds.

- Jeg siddet i Arwos' bestyrelse i de sidste fire år, og så kommer der en Venstre-mand ind, som ikke har været med før og havde tilbagegang ved valget, og bliver formand. Hvordan ville du have det med det?

Annonce

Jeg ved ikke, om det er, fordi jeg stemte imod Fladhøjparken (nyt boligområde, red.), men så må det være sådan. Jeg skal kunne se mig i spejlet hver eneste morgen.

Eivind Underbjerg Hansen, byrådsmedlem (V).

Venter på forklaring

Det var Venstres Jens Wistoft, der blev udpeget til formand for Arwos, mens socialdemokraterne Kim Brandt og Christian Panbo besætter de to øvrige politisk udpegede pladser. Ifølge Eivind Underbjerg Hansen er han ikke ene om at undre sig over, at han blev forbigået til formandsposten for Arwos.

- Der er mange, der har haft den holdning, at det ville være naturligt, hvis jeg fik formandsposten, siger Eivind Underbjerg Hansen, der også har luftet sin forundring over for borgmester Thomas Andresen (V), men han savner stadig en forklaring.

- Det kan være, jeg får den engang, som han udtrykker det.

Og forbigåelsen kan få konsekvenser, antyder Eivind Underbjerg Hansen.

- Man føler sig nok lidt mere fri. Man skylder ikke nogen noget.

- Det er et puslespil

Borgmester Thomas Andresen har ikke ønsket at uddybe konstitueringen over for JydskeVestkysten. Han henviste i stedet til gruppeformand Kirsten Nørgård Christensen.

- Det er et internt Venstre-anliggende, men når man laver sådan en bred konstituering, som vi har gjort, så vil der være nogen, der bliver forbigået i forhold de poster, de gerne vil bestride, siger Kirsten Nørgård Christensen.

Det er jo ikke en post, der er gået til et andet parti. Det er en, I selv besætter?

- Jeg kan ikke sige andet, end at det er et puslespil, som er svært at få til at gå op.

Annonce
Annonce
Danmark

Her er de nyeste corona-tal:

Danmark For abonnenter

Frøs Sparekasse fjerner ældre kunders mulighed for at overføre penge via netbank

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: Coronavirus ændrer studentereksamen - alle afgangselever skal op i færre fag 

Sydjylland For abonnenter

Børn føler sig flove og anderledes: Konfirmationstiden udpensler familiers manglende ressourcer

Annonce