Annonce
Vejen

Venstre vælger kvinder og kendte ansigter: Her er partiets top 10

Morten Thorøe skal være Vejens næste borgmester. Det er alle kandidater på Venstres stemmeseddel enige om, men ellers spænder deres visioner og ønsker for kommunen meget vidt. Foto: Louise Lauritsen
Mandag aften holdt Venstres Kommuneforening i Vejen Kommune opstillingsmøde, hvor rækkefølgen af kandidater skulle fastlægges. I år fik medlemmerne indflydelse på placeringen af kandidater på stemmesedlen til kommunalvalget.

Politik: Meget var nyt, da Venstres kommuneforening mandag aften holdt opstillingsmøde.

Det var første dag uden mundbind - og de nu synlige smil på de over 120 fremmødte viste tydeligt, at de havde glædet sig til, at de kunne mødes fysisk.

Også opstillingsmødet var i en ny form, for det var første gang, at medlemmerne fik indflydelse på, hvem der skulle have hvilke pladser på stemmesedlen til kommunalvalget til november.

Annonce

Kort før klokken 19, hvor mødet skulle begynde, summede det allerede af livlig snak ved bordene, og pladserne blev langsomt fyldt, og der blev båret ekstra stole ind.

Jan Møller Pedersen, der er formand for Venstres kommuneforening, tog sig af at byde velkommen, inden han overlod ordstyrerposten til Peter Gæmelke, der skulle føre kandidater og medlemmer gennem aftenens program.

Fokus på kandidaterne

Venstres kommuneforening har valgt, at rækkefølgen på stemmesedlen skal afgøres ved et opstillingsmøde for på den måde at sætte lidt mere fokus på kandidaterne, og på hvad de hver især står for og vil arbejde for i byrådet.

Og det var da også 17 spændte kandidater, som efter tur indtog talerstolen og forsøgte at holde sig indenfor de to minutter, som hver på forhånd var blevet tildelt.

Et var de alle enige om: Morten Thorøe skal være Vejen Kommunes næste borgmester. Derudover fordelte løfter, ønsker og fokusområder sig over en meget bred palet lige fra naturpleje, infrastruktur og uddannelse samt naturligvis, at kommunen danner rammerne om et godt erhvervsliv og familieliv. Det var i det hele taget svært at være uenig med kandidaternes mange ambitioner.


Som politiker og borgmesterkandidat er det vigtigt også at udtrykke optimisme. Vi kan, hvad vi vil i Venstre. Vi kan, hvad vi vil i Vejen Kommune. Vi vil vinde valget, og det gør vi.

Morten Thorøe, borgmesterkandidat, Venstre i Vejen Kommune


Hver kandidat fik to minutter til at præsentere sig, og det blev gjort med både humor og energi. De, der stiller op til byrådet for første gang, havde mange visioner med til præsentationsrunden, mens de nuværende byrådsmedlemmer lagde vægt på deres politiske erfaring og indsigt.

Da præsentationerne var overstået, blev det medlemmernes tur til at sætte ti navne i prioriteret rækkefølge på de udleverede stemmesedler.

Annonce

Vi kan, hvad vi vil

Til at stå i spidsen for optællingsarbejdet havde kommuneforeningen fået hjælp fra en ganske kompetent herre. Det var nemlig Frøs Sparekasses tidligere administrerende direktør, Kurt Jensen, Rødding, der stiller op for Venstre til regionsrådet.

Mens stemmerne blev talt op, var der kaffepause, og senere fortalte Morten Thorøe om sine visioner for Vejen Kommune - blandt andet, at kommunens folkeskoler skal i top ti, at kommunen skal have landets bedste erhvervsservice, og at Vejen Kommune skal op på 44.000 indbyggere i 2024.

Morten Thorøe glædede sig i sin tale over kandidaternes engagement.

- Vi har ikke kun et bredt hold, men også det bedste hold til kommunalvalget. Uanset resultatet og uanset, hvem der bliver nummer to eller nummer 18, så er jeg sikker på, at det her hold kan vinde kommunalvalget, sagde Morten Thorøe, der sluttede sin tale med ordene:

- Som politiker og borgmesterkandidat er det vigtigt også at udtrykke optimisme. Vi kan, hvad vi vil i Venstre. Vi kan, hvad vi vil i Vejen Kommune. Vi vil vinde valget, og det gør vi.

Venstres liste

1. Morten Thorøe, borgmesterkandidat

2. Henny Schøler, Skodborg

3. Anette Filtenborg, Askov

4. Peter Viuff, Askov

5. Jette Christensen, Sdr. Hygum

6. Claus Kulmbach, Føvling

7. Jørgen Lastein, Jels

8. Vagn Sørensen, Glejbjerg

9. Frode Poulsen, Rødding

10. Marion Mortensen, Gesten

11. Henrik Pihl Jessen, Gjerndrup

12. Henning Aaskov, Holsted

13. Jens Åge Larsen, Vejen

14. Anders Jørgensen, Brørup

15. Jens Chr. Bruhn, Vejen

16. Niels Erik Storm, Lindknud

17. Erling Hansen, Vejen

18. Poul Egelykke, Vejen

De 17 kandidaters præsentationer blev fulgt med intensiv interesse fra de mere end 120 fremmødte Venstre-medlemmer. Foto: Louise Lauritsen
Byrådskandidaterne havde forberedt sig godt. De havde hver fået to minutter til at præsentere sig for medlemmerne. Dirigent Peter Gæmelke (t.h.) holdt skarpt øje med tiden og bankede diskret på bordet, når de to minutter var gået. Her ses Claus Kulmbach (t.v.) i venteposition til at indtage talerstolen. Foto: Louise Lauritsen
Der blev lyttet intenst til de 17 kandidaters valgtaler ved Venstres opstillingsmøde 14. juni 2021. Foto: Louise Lauritsen
Annonce
Erhverv For abonnenter

Vejen-virksomhed med knald på købt af stor svensk koncern:  - Ingen skal frygte for deres job

Danmark

Mandagens coronatal: 752 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn - højeste prositivprocent siden august

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Se video - Bro helt lukket for første gang i 91 år: Sejl med over Alssund

Sønderborg For abonnenter

Se billeder og video: Kom med ind i Alssundbroens hemmelige rum

Sydjylland

Knap en million syddanskere er fuldt ud vaccinerede: Men smitten stiger i syv ud af ti syd- og sønderjyske kommuner

Billund

Patienter kommer fra hele landet til gynækolog i Billund: De skal mærke, at de er i gode hænder her

Vejen

Efterårsferien indledt med en dag i bevægelse

Esbjerg For abonnenter

Millionerne er afsat, men firebørnsfamilien venter på femte år på cykelstien: Det er godt nok vildt, det skal tage så lang tid

Vejen

Brobisserne: Mudder - det er noget man spiser

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Aabenraa

Mand slipper for fængsel efter dødstrusler: - Jeg kommer tilbage og slår dig ihjel

Erhverv

Tak for indsatsen: Jysk-ansatte bliver belønnet med million-bonus

Varde

Kunderne bliver, efter at Kirsten har betalt 50.000 for to sure smileyer: - Du får mig ikke til at sige, at loven er retfærdig

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Kommentar: Der er ikke så meget at rafle om - det er blodig  alvor for SønderjyskE frem mod vinterpausen

Vejen

Tage Svendsen har Danmarks fjerdestørste græskar: - Jeg vil over 300 kilo næste år

Annonce