Annonce
Esbjerg

Venstre-veteran glæder sig over flere Ribe-mandater

Humøret var højt på valgaftenen hos May-Britt Andrea Andersen, der som konservativ spidskandidat fra Ribe kan se frem til tunge udvalgsposter og en mulighed for at få Ribe mere på den politiske dagsorden. Helt så godt gik det ikke for Maiken Huglstad(th.) fra Nye Borgerlige, der med 228 stemmer ikke kom i Byrådet. Foto: Chresten Bergh

Otte af de 31 byrådsmedlemmer i det nye byråd er bosiddende i den gamle Ribe Kommune, og det er en fremgang på et mandat i forhold til valget i 2013. Det glæder den erfarne politiker Preben Rudiengaard, der selv blev valgt til Byrådet for Venstre.

Esbjerg: Nervøsiteten var tydelig hos flere af byrådskandidaterne fra Ribe-egnen på valgaftenen. Mere afslappet var stemningen hos May-Britt Andrea Andersen(K), der var tilfreds med sin valgkamp og fik en plads i det nye Byråd som den eneste fra de Konservative. Flere politikere og markante Ribefolk har snakket om, hvor vigtigt det ville være, hvis Ribe kunne få en stemme i økonomiudvalget, og det har May-Britt Andrea Andersen sikret med sin rolle i det nye byråd. Hun bliver med 784 personlige stemmer udvalgsformand, og er dermed sikret en plads i det nye økonomiudvalg.

Fra den gamle Ribe kommune fik tidligere borgmester og folketingsmedlem Preben Rudiengaard et flot comeback til Byrådet med 586 personlige stemmer, og det er den 74-årige politiker tilfreds med efter at have været væk i to perioder.

- Men jeg er ikke tilfreds med, at Venstre er gået så meget tilbage, og at vi kun har borgmesterposten tilbage, selv om det med aftenens mandatforeling ikke kunne være anderledes, siger Rudiengaard, der er glad for, at flere af de tunge poster er gået til May-Britt Andrea Andersen, og dermed Ribe.

Ribe på dagsordenen

- Jeg har hele tiden sagt, at man i Ribe har den opfattelse, at alt foregår i Esbjerg, så rent mentalt er det godt for helheden i kommunen, at mandaterne spredes mere ud. May-Britt Andrea er en dygtig og fornuftig pige, som jeg er sikker på får noget godt ud af posterne. Vi skal bare passe på med, at det ikke bliver os og dem, men med denne fordeling tror jeg på, at vi kan få Ribe mere frem på den politiske dagsorden, siger Preben Rudiengaard.

Fra Venstre kom også Kurt Bjerrum ind med 700 stemmer, Anders Rohr Jørgensen med 662 personlige stemmer mens Alex Sørensen kom ind som den sidste Venstrekandidat med 465 stemmer. Fra Socialdemokratiet i den gamle Ribe Kommune kom Karen Sandrini i Byrådet med 615 stemmer, Jørgen Ahlquist kom ind med 563 personlige stemmer og Nini Oken med 314 personlige stemmer.

Af de siddende Ribefolk kom Annemette Knudsen Andersen(V) med 424 stemmer ikke ind, ligesom Peder Tørnqvist heller ikke blev valgt ind med 455 stemmer. 405 stemmer gik til Venstres Klaus Sandfeld, 245 til Vivi Lindblad(S), Thomas Hauger(Enh.) fik 307 stemmer mens SF's Mikkel Ammitzbøll fik 321 stemmer, men ingen af de fire kandidater fik nok til at blive valgt ind i Byrådet.

Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten her

Esbjerg For abonnenter

Naturen, sport, haven, familien og camping betyder alt for Hans-Jørgen Kjøgx

Danmark

Onsdagens coronatal: Højeste antal smittede i to måneder

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Tre mænd rottede sig sammen og snød sygehus for millioner af kroner: Nu er der faldet dom over dem alle

Erhverv For abonnenter

Kig indenfor i det gamle posthus: En kleppert af en bankboks kan blive til vinkøleskab

Sønderborg For abonnenter

Alt for meget 'boligorgasme': Nybyggerne er en omgang søvndrukkent byggesjusk

Varde

Handelschef for købstad forklarer: Derfor er julepynten allerede kommet op at hænge i efterårsferien

Esbjerg

Politiet beder om hjælp: Tyve stjal senge for 1,2 millioner kroner

Kolding For abonnenter

Landmand taber 140.000 kroner om ugen på historisk lave svinepriser: Øjner konkurs hvis tingene ikke snart retter sig

Esbjerg

Erhvervsfolk deltog: Cykelholdet Team X retur fra Mallorca

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Sydjylland

Trods fjernelse af corona-restriktioner: Grænsekontrol fortsætter

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Haderslev

Karsten arbejdede hele natten på at pumpe vandet væk: Afspærret vej åbner muligvis i løbet af i dag

Esbjerg For abonnenter

Museumsdirektøren træder tilbage efter eget ønske: Hun har bare alt for meget at lave til at gå på pension

Haderslev

Coronasmittet barn var på sodavandsdiskotek: Forældre opfordres til at lade deres børn teste

Annonce