Annonce
Sønderborg

Venstre vil give ekstra støtte til Genforeningens arrangementer i 2021

2020 begyndte blandt andet med åbningen af en ny udstilling på Sønderborg Slot, men herefter aflyste corona begivenhed efter begivenhed. Arkivfoto: Timo Battefeld
Venstre har i sit finanslovsforslag sat ekstra fire millioner kroner af til genforenings-arrangementer i 2021.
Annonce

Sønderjylland: 2020 skulle være et stort år for Sønderjylland, hvor 100-året for Genforeningen skulle fejres. Men corona-pandemien spændte ben for en lang række arrangementer i Sønderjylland.

Nogle arrangementer er blevet gennemført, mens andre skal gennemføres i 2021. Venstre har i sit finanslovsforslag sat fire millioner kroner af til genforeningsarrangementer i 2021.

- Vi foreslår en etårig bevilling på fire millioner kroner til Genforeningen 2021, da 100-året ikke blevet den folkefest, som vi havde håbet på. Nogle arrangører har brugt de penge, de havde. Derfor vil vi holde fast på, næste år ikke bare bliver 101-året men bliver en ordentlig markering, siger folketingsmedlem Ellen Trane Nørby (V), inden finanslovsforhandlingerne går i gang.

Annonce

Ekstra løft

En lang række af dette års arrangementer er flyttet til maj og og juni 2021. Arrangementerne er støttet med millioner af Folketinget, Region Syddanmark, de sønderjyske kommuner og fonde.

- Jeg kan kun glæde mig over den opbakning, som vi har oplevet helt generelt i hele 100-året. Men der er rigtig mange arrangører, der har udskudt og tilpasset deres arrangementer. Den programpakke, som vi har i maj og juni, kan sagtens have behov for ekstra løft. For nogle arrangører har det været omkostningsfuldt at lave deres arrangement om, siger Simon Faber, der er er projektleder for Genforeningen 2020.

Fra markeringen af Genforeningen 2020 begyndte i januar 2020 og frem til midten af marts blev der gennemført omkring 300 arrangementer i hele landet.

Ud af de mere end 1100 aktiviteter i det samlede program blev flere hundrede arrangementer efterfølgende aflyst eller udsat.


For nogle arrangører har det været omkostningsfuldt at lave deres arrangement om.

Simon Faber, projektleder for Genforeningen 2020


Fra den 1. maj 2021 genstarter 100-året med en en række festligheder, der bygger op mod den 15. juni 2021, hvor dronningen besøger Sønderjylland i anledning af Genforeningen.

Blandt festlighederne i maj og juni er folkefester, Royal Run i Sønderborg, opførelse af operaen "Grænsemageren", sangerfest på Skamlingsbanken og indvielsen af det fornyede Skibelund Krat.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Indland

Nu kan du få dit kørekort på mobilen

Danmark

Jesper Petersen bliver ny statsrevisor

Annonce