Annonce
Sydjylland

Mulige motorvejsnaboer fanget i uvished: Venstre vil afklare linjeføring i august

Venstre ønsker en linjeføring vest om Vamdrup og Lunderskov, men partiet har endnu ikke taget stilling til, om Hærvejsmotorvejen bør gå øst eller vest om Billund, siger transportordfører Kristian Pihl Lorentzen. Foto: Annelene Petersen/Scanpix
Venstres transportordfører Kristian Pihl Lorenzen opfordrer transportminister Benny Engelbrecht (S) til at indkalde til forhandlinger for at nedbringe antallet af mulige linjeføringer for Hærvejsmotorvejen.
Annonce

Infrastruktur: Uanset om Hærvejsmotorvejen skal bygges i nær fremtid eller ej, bør borgerne, der bor langs de i alt seks mulige linje linjeføringer, have vished hurtigst muligt, mener Venstres transportordfører Kristian Pihl Lorentzen.

Han opfordrer transportminister Benny Engelbrecht (S) til at indkalde til politiske forhandlinger i august med henblik på at begrænse antallet af linjeføringer, så færre står i en situation, hvor de ikke ved, om de får en motorvej i baghaven eller ej.

- Det er vi moralsk forpligtede til, siger Kristian Pihl Lorentzen.

Udmeldingen kommer, efter at Benny Engelbrecht tirsdag i JydskeVestkysten sagde, at man ved fremtidige projekter bør skære antallet af linjeføringer ind til benet af hensyn til borgerne, der risikerer at stå med en usælgelig ejendom - måske helt uden grund.

Benny Engelbrecht sagde tirsdag til avisen, at han gerne vil undersøge muligheden for at nedbringe antallet af linjeføringer for Hærvejsmotorvejen, men at han ikke kan love noget, fordi det afhænger af et bredt politisk flertal.

Annonce

Høj prioritet

- Nu tager vi ministeren på ordet, og opfordrer ham til at invitere til forhandlinger i august, hvor vi træffer et klart valg om linjeføring med forbehold for senere forhandlinger om finansiering og tidsplan, siger Kristian Pihl Lorentzen med henvisning til, at Benny Engelbrecht forventer at indkalder til forhandlinger om et ny stor infrastrukturplan i slutningen af året.

Selv ønsker Venstre en linjeføring vest om Vamdrup og Lunderskov, mens partiet endnu ikke har taget stilling til, om de ønsker motorvejen øst eller vest om Billund.

- Det er et projekt, som Venstre prioriterer meget højt, understreger Kristian Pihl Lorentzen.

Det er ikke første gang, at Venstre advokerer for en hurtig beslutning om linjeføring. Det gjorde partiet også i starten af året, da regeringen meldte ud, at klimaforhandlinger kommer før forhandlinger om infrastruktur. Her opfordrede Kristian Pihl Lorentzen transportministeren til at indkaldte forligskredsen senest i juni.

Dengang sagde Benny Engelbrecht, at han ikke forestiller sig separate forhandlinger om linjeføring, men at diskussionen i stedet skal være en del af de samlede forhandlinger om infrastruktur. Ministeren afviser at svare på Venstres aktuelle opfordring.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Gratis julekoncert i Folding Kirke

Annonce