Annonce
forside

Venstre vil helst ikke lytte til borgerne

Jørn Dohrmann

Læserbrev: Heldigvis er det store biogasanlæg, der skulle have ligget i Bramdrupdam, nu endelig helt skrinlagt

Venstre, Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne kunne nemlig ikke få de ønskede garantier om, at anlægget skulle være næsten lugtfrit. Borgerne er de helt store vindere i denne sag, nøjagtig som de borgere i Esbjerg, der frygtede samme type lugtgener.

I Kolding kan Jørn Pedersen (V) desværre ikke udtale sig, da han er inhabil. Sampension, som han er formand for, er nemlig medejer af virksomheden Nature Energy, der ville have bygget biogasanlægget. Det kunne ellers have været interessant at høre Jørn Pedersen i denne sag, men når man ikke lige vil stå ansigt til ansigt med borgerne, er det jo så belejligt, at man kan dække sig under inhabilitet.

I stedet forklarer Asger Christensen fra Venstre, der selv var inhabil i forbindelse med en anden stor beslutning i Kolding - den omdiskuterede lukning af Kolding Havn - at "biogasanlæg ikke egner sig til sognerådspolitik". Mage til sludder. Bemærkningen viser med al tydelighed, at der er kræfter i Venstre, der ikke gider lytte til borgernes bekymringer.

Men placeringen af biogasanlægget var helt forkert, og i andre EU-lande ser man jo, at man netop placerer biogasanlæg i landområder - langt fra tætbebyggede steder. Det skal vi naturligvis også gøre i Danmark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Godda' mand solcellelov

Lovgivningsdanmark har vundet endnu en sejr. Med et hidtil uset krav til bureaukrati og dokumentation er det lykkes at bremse stor set alle landets kommuner i at få oprettet solcelleanlæg i forbindelse med kommunale bygninger og derved bidrage til den grønne omstilling. Og tillykke med det. For grundet en i særklasse ubegrundet og uigennemskuelig lovgivningsjungle er det nemlig lykkes at gøre kommunale solcelleanlæg til egentlige forsyningsvirksomheder med deraf følgende krav til selvstændige bestyrelser, regnskabsaflæggelse og meget andet af det, som i stigende grad DJØF'iserer denne nation. Alt sammen krav, der æder gevinsten ved og idéen med disse anlæg. Resultat: Flere steder er eksisterende kommunale solcelleanlæg lukket ned, ligesom planer om anlæg er droppet. Lige så uigennemskueligt er det, hvorfor så regionernes sygehuse, der jo er akkurat lige så offentlige, er fritaget for dette nonsens, og ingen kan give en bare nogenlunde gangbar forklaring. Begrundelserne er det rene volapyk og et eksempel på, hvad der sker, når lovgivningsmaskinen snurrer, uden at nogen griber ind med brugen af deres sunde fornuft. Lad os håbe, at den for tiden ganske tavse klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) også ser dette som en vanvittig indretning, i hvert fald ligger der lige til højrebenet her serveret en sag, som man skal være godt dum for ikke at spark i mål. Især når man skal være instrumental i en regeringssatsning, som ingen har bare den fjerneste idé om hvad ender med at koste. Sådan er det nemlig med det fromme ønske om at reducere nationens menneskeskabte CO2-udledning med 70 procent i forhold til 1990-niveau inden 2030. Man ved end ikke, om det overhovedet kan lade sig gøre, men man ved, at det bliver utroligt dyrt. Her står vi med en sag, der, som megen anden klimasnak, ikke er fugle på taget, men miljøgevinster lagt lige i hånden på Dan Jørgensen, hvis han ellers vil tage imod dem. Lad os få fjernet disse bureaukratiske forhindringer - hellere i dag end i morgen.

Annonce