Annonce
112

Venstre vinder igen stemmer i Haderslev

Der var øl og blomster på bordet i garagen hjemme hos Jens Thestrup Schmidt i Over Jerstal. Han lagde hus til Hans Christian Schmidts valgaften. Foto: Inge Rogat Møller
Hans Christian Schmidt og hans team af hjælpere holdt valgaften i en garage ved Over Jerstal. Venstre får en fremgang på 4,5 procentpoint i forhold til det seneste valg.

Over Jerstal: - Venstre går frem i Haderslev, og det er positivt. Men inden jeg er sikker, vil jeg godt se det samlede resultat for alle kredsene.

Venstres Hans Christian Schmidt var sidst onsdag aften forsigtig optimistisk. Med 5000 kilometer tilbagelagt på landevejene i det sønderjyske efter fire ugers intens valgkamp hyggede han sig på valgaftenen med sit team af frivillige i partifællen Jens Thestrup Schmidts garage ved Over Jerstal.

Ringriderne var tidligere på aftenen lagt på grillen, og på storskærm fulgte holdet ivrigt med i valgresultaterne, der tikkede ind fra alle dele af Haderslev - og landet.

Venstre blev efter Nye Borgerliges flotte resultat den næststørste vinder blandt de borgerlige partier i Haderslev-kredsen. Da 33 af de 34 valgkredse var talt op lidt efter klokken 22.15 stod Venstre til at få en fremgang på 4,3 procentpoint i forhold til det seneste folketingsvalg.

Annonce

Tæt løb

Ved det seneste valg var der tæt kapløb om Venstres mandater i Sydjylland, og den garvede politiker fra Vojens slap nøjagtigt ind. Også denne gang bliver tæt løb.

- Det bliver spændende, siger Hans Christian Schmidt, der, hvis han bliver genvalgt til Folketinget, kan fejre 25 års folketingsjubilæum til september.

Den fire uger lange valgkamp har ifølge Hans Christian Schmidt budt på mange oplevelser.

Størst indtryk har mødet med mennesker, der gerne vil købe et drømmehus på landet, men ikke kan få det lånefinansieret, fordi banker og realkreditinstitutter tøver med udlån til landdistrikter, gjort:

- Det skal vi simpelthen have gjort noget ved. Det kan ikke være rigtigt, at man ikke kan låne penge til at købe et hus eller udvide ens virksomhed, siger Hans Christian Schmidt, der godt ved, hvad han skal bruge torsdag på.

- Jeg skal studere de personlige stemmer, siger han.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Annonce