Annonce
112

Venstre vinder igen stemmer i Haderslev

Der var øl og blomster på bordet i garagen hjemme hos Jens Thestrup Schmidt i Over Jerstal. Han lagde hus til Hans Christian Schmidts valgaften. Foto: Inge Rogat Møller
Hans Christian Schmidt og hans team af hjælpere holdt valgaften i en garage ved Over Jerstal. Venstre får en fremgang på 4,5 procentpoint i forhold til det seneste valg.

Over Jerstal: - Venstre går frem i Haderslev, og det er positivt. Men inden jeg er sikker, vil jeg godt se det samlede resultat for alle kredsene.

Venstres Hans Christian Schmidt var sidst onsdag aften forsigtig optimistisk. Med 5000 kilometer tilbagelagt på landevejene i det sønderjyske efter fire ugers intens valgkamp hyggede han sig på valgaftenen med sit team af frivillige i partifællen Jens Thestrup Schmidts garage ved Over Jerstal.

Ringriderne var tidligere på aftenen lagt på grillen, og på storskærm fulgte holdet ivrigt med i valgresultaterne, der tikkede ind fra alle dele af Haderslev - og landet.

Venstre blev efter Nye Borgerliges flotte resultat den næststørste vinder blandt de borgerlige partier i Haderslev-kredsen. Da 33 af de 34 valgkredse var talt op lidt efter klokken 22.15 stod Venstre til at få en fremgang på 4,3 procentpoint i forhold til det seneste folketingsvalg.

Annonce

Tæt løb

Ved det seneste valg var der tæt kapløb om Venstres mandater i Sydjylland, og den garvede politiker fra Vojens slap nøjagtigt ind. Også denne gang bliver tæt løb.

- Det bliver spændende, siger Hans Christian Schmidt, der, hvis han bliver genvalgt til Folketinget, kan fejre 25 års folketingsjubilæum til september.

Den fire uger lange valgkamp har ifølge Hans Christian Schmidt budt på mange oplevelser.

Størst indtryk har mødet med mennesker, der gerne vil købe et drømmehus på landet, men ikke kan få det lånefinansieret, fordi banker og realkreditinstitutter tøver med udlån til landdistrikter, gjort:

- Det skal vi simpelthen have gjort noget ved. Det kan ikke være rigtigt, at man ikke kan låne penge til at købe et hus eller udvide ens virksomhed, siger Hans Christian Schmidt, der godt ved, hvad han skal bruge torsdag på.

- Jeg skal studere de personlige stemmer, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Terror skal bekæmpes uden tøven

Takket være en dygtig indsats fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) og syv af landets politikredse kan Danmark meget vel være sluppet for ét eller flere terrorangreb. Ved en koordineret aktion onsdag blev flere end 20 adresser over hele landet ransaget og omkring 20 personer anholdt. Ifølge det oplyste fik politiet fat i alle de personer, der var mistænkt, og der menes derfor i denne sag ikke at være flere potentielle terrorister på fri fod. De anholdte vil blive fremstillet ved grundlovsforhør, flere af dem sigtet efter straffelovens såkaldte terrorparagraf. Det er sparsomt med oplysninger i sagen, men ifølge politiet har flere af de anholdte haft "militant, islamistisk motiv" til den planlagte terrorhandling, som vi indtil videre ikke ved noget om. Sagen vidner om den dødsens alvorlige situation, vi som land befinder os i. Der findes iblandt os mennesker, der drevet af islamisk fundamentalisme vil os det ondt, som ingen midler skyer og hvis mål er at skabe skræk og rædsel ved så dødelig terror som muligt. Det er hinsides vores fatteevne, hvorfor de er i besiddelse af så indædt had til de frie samfund, hvis beskyttelse de nyder godt af hver dag, men det er de. Det er ubegribeligt, hvorfor de overhovedet lever i vores vestlige demokratier, men det gør de. Desværre. Det må vi indrette os efter og droppe enhver naiv forestilling om andet, end at vi har været under angreb, at vi er under angreb og at vi kommer under angreb. Mindst én gang tidligere har dansk politi afværget et større terrorangreb, da fire mand i 2010 blev anholdt for at planlægge et attentat mod JP/Politikens Hus i København. I 2015 blev der gennemført to terrorangreb i København på Krudttønden og mod en jødisk synagoge. Her blev to mennesker dræbt. Vi har allerede tilladt mere overvågning og registrering i samfundet, men vi bryder os ikke om at ofre vores frihed på terrorens alter. Lige i dag må vi glæde os over, at der med dygtigt politiarbejde formentlig blev afværget et grusomt terrorangreb.

Annonce