Annonce
Vejen

Venstrefolk tog på besøg i Brørup Sundhedscenter

Anni Matthiesen, MF og formanden for Region Syddanmark, Stephanie Lose foran sundhedscentret i Brørup. Pressebillede
Politisk besøg med nøje gennemgang af sundhedscentret i Brørup.

Brørup: Sundhedscenteret i Brørup har haft besøg af to sydjyske Venstre-politikere i skikkelse af Anni Matthiesen, MF og formanden for Region Syddanmark, Stephanie Lose.

Dagen bød på drøftelser om samarbejdet i det danske sundhedsvæsen. De to politikere blev budt velkommen af både kommunaldirektøren i Vejen Kommune, lederen af Brørup Sundhedscenter, gruppelederen af rehabiliteringsafdelingen, den sygeplejefaglige direktør ved Sydvestjysk Sygehus og sygehusdirektøren for Sygvestjysk Sygehus. Således var fremmødet og interessen stor, da de to Venstre-politikere aflagde besøg.

De to blev taget med på en ”Walk & talk”, hvor de besøgte de forskellige afdelinger på Brørup Sundhedscenter. De kom igennem hele seks afdelinger. Brørup Sundhedscenter har nemlig inde for de seneste år udvidet med både en røntgenfunktion og en høreklinik. Det har sundhedscentret haft stor succes med – og borgerne sætter pris på den nære behandling.

Den nære behandling og samarbejdet med kommune, region og Sydvestjysk Sygehus var da også noget af det, der blev drøftet under besøget.

- Det er altafgørende, at vi har et nært og sammenhængende sundhedsvæsen. Sundhedscentrene er godt supplement, som kan noget andet end akutsygehusene. Ved at have sundhedstilbud, der bor dør om dør, er der mulighed for at samarbejde på tværs – præcis som man gør det her i Brørup, sagde formanden for Region Syddanmark, Stephanie Lose efter besøget.

Folketingsmedlemmet Anni Matthiesen er enig i vigtigheden af nærhed og et sammenhængende sundhedsvæsen. Hun mener, at sundhedscentret i Brørup er et godt eksempel på, at det gavner borgerne, når der samarbejdes på tværs.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Sydjylland

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Kolding

Spareforslag for 20 millioner kroner: Længere pauser, mindre undervisning og dyrere SFO

Annonce