Annonce
Vejen

Venstreforslag: Transportcenter ved Vejen Øst vil styrke erhvervslivet i kommunen

Et transportcenter ved Vejen Øst giver mulighed for at overnatte, tanke og få serviceret lastbilen, inden turen går videre. Det er ifølge Venstre med til at skabe gode forhold for erhvervslivet i kommunen og sikre, at lastbilerne fylder mindre i gadebilledet. Arkivfoto: Claus Thorsted
Venstre i Vejen Kommune går til forhandlingsbordet med et forslag om et transportcenter ved Vejen Øst ved de kommende budgetforhandlinger.

I 2019 og 2020 kunne Vejen Kommune bryste sig af titlen som Årets Transportkommune med velfungerende vejnet og gode rammevilkår på transportområdet som fundament for vækst og arbejdspladser både lokalt og nationalt.

Det er den retning på transportområdet, som Venstre i Vejen Kommune gerne vil understøtte og udbygge. Forslaget om et transportcenter i Vejen Øst er derfor et af partiets forslag til de kommende budgetforhandlinger for 2022, som finder sted i august.

- Transportsektoren er lige nu en af de største sektorer i Vejen Kommune med mange arbejdspladser indenfor både transport og logistik. Og det er en sektor, der også fremover er et stort behov for i vores område, siger Morten Thorøe, der er Venstres borgmesterkandidat.

Annonce

Fylder meget i gadebilledet

Transportcentret skal bestå af en samling virksomheder, der tilbyder servicefaciliteter relateret til transport, logistik og godstransport. Morten Thorøe peger på overnatningsmuligheder, autoværksted, tankstation, spisesteder og lagerlokaler som oplagte faciliteter til et kommende transportcenter.


Det er ingen hemmelighed, at lastbilerne fylder meget i gadebilledet. Det er ikke meningen, de skal holde rundt omkring og optage parkeringspladser eller holde andre steder på vores vejnet.

Morten Thorøe, borgmesterkandidat, Venstre i Vejen Kommune


Det foreslåede transportcenter ved den østlige afkørsel fra motorvej E45 i Vejen er ifølge Venstre et bud på at sikre gode forhold for erhvervslivet, men også at få lastbilerne væk fra gadebilledet.

- Det er ingen hemmelighed, at lastbilerne fylder meget i gadebilledet. Det er ikke meningen, de skal holde rundt omkring og optage parkeringspladser eller holde andre steder på vores vejnet. Vi skal gerne have dem ind til virksomhederne eller forbi et transportcenter, hvor de kan få gavn af de forskellige services, der tilbydes der. Og selvfølgelig også skabe noget vækst og omsætning for de virksomheder, som ligger der, siger han.

Annonce

Til gavn for lokale virksomheder

Selvom der allerede ligger et transportcenter i Vejle og endnu et stort et af slagsen er på vej i Kolding, så er Morten Thorøe overbevist om, at det er en god idé med et transportcenter for Vejen Kommune og for virksomheder som for eksempel Solar og K. Hansen Transport i Vejen, NDI i Brørup, Protræ i Skodborg og Danish Crown i Holsted.

- I min optik ligger vi godt i forhold til E45. Mange af vores virksomheder lever af at servicere hele landet. Solar er jo nok det mest oplagte eksempel på en virksomhed, der lever af at distribuere. De kører det hele ud fra Vejen. De er dybt afhængige af, at vi har et godt transportsystem. Det samme med Nordisk Dæk Import, de forsyner hele norden med dæk fra Brørup flere gange om dagen. Så transportsektoren er vigtig, og det bliver den også i fremtiden, siger Morten Thorøe (V).

Annonce

NDI i Brørup viser interesse

Hos NDI (Nordisk Dæk Import) i Brørup følger de forslaget med stor interesse.


Vi synes, det lyder som et spændende forslag, som vi tror på kan hjælpe til at tiltrække flere virksomheder, styrke erhvervslivet generelt og ikke mindst skabe flere arbejdspladser i Vejen Kommune.

Jens Jakob Kjær Hansen, kommunikationschef ved NDI Group


- Vi synes, det lyder som et spændende forslag, som vi tror på kan hjælpe til at tiltrække flere virksomheder, styrke erhvervslivet generelt og ikke mindst skabe flere arbejdspladser i Vejen Kommune. Et transportcenter ville være en rigtig god hjælp til transportvirksomhederne, som er afhængige af at have direkte adgang til motorvejsnettet og gode parkeringsmuligheder, så logistikken med leveringer og køre- og hviletider kan gå op i en højere enhed. Ikke mindst for de store, internationale transportører, siger kommunikationschef ved NDI Group, Jens Jakob Kjær Hansen.

NDI (Nordisk Dæk Import), der blev grundlagt i 1970, er klar til at byde ind med deres erfaring og idéer, hvis forslaget om et transportcenter i Vejen går igennem. Foto: NDI Group

Og hvis transportcenteret bliver aktuelt, står NDI klar til at byde ind med sparring og idéer.

- Desuden ville et transportcenter hjælpe til, at andre virksomheder i nærområdet kunne etablere sig, eksempelvis tankstationer og restauranter og skabe vækst til gavn for alle. Så vi vil følge forslaget med interesse og byder gerne ind med vores viden og idéer i en eventuelt videre dialog, hvis det bliver aktuelt, siger Jens Jakob Kjær Hansen.

I første omgang ønsker Venstre at få lavet en forundersøgelse af, hvor og hvordan sådan et center kan placeres.

Annonce
Vejen For abonnenter

Check på 10.000 kroner: Staten lokker med kontant julegave til de udvalgte

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Bekymret nabomor efter gårsdagens dødsulykke: Folk kører for stærkt her

Sydjylland For abonnenter

Køreskole-elever har ventet i måneder på at komme til prøve, og kørelærere har holdt krisemøde: - Vi har undervurderet situationen, erkender Færdselsstyrelsen

Sydjylland

Podere lurede kvindes oplysninger ved coronatest og tilføjede hende som ven på Facebook

Kultur

Anbefaling: Fem forrygende serier til sofa og regnvejr

Kolding

Forpagterpar stopper efter seks år: Hvem vil overtage restaurant ved stranden?

Tønder For abonnenter

En kendt far og onkel: Nu er Andreas selv på vej frem på håndboldbanen

Vejen

Diskussionen om børnecenter løb løbsk: Winnie endte med at melde sig ud af skolebestyrelse i ren frustration

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Haderslev

Tre-årige Ayia er hårdt ramt af kræft - nu har forældrene startet en indsamling til de seje sygeplejersker på OUH

Erhverv

Det bliver ikke sagt med blomster: Derfor flygter blomsterhandlerne fra Interflora

Esbjerg

Efter voldsomt overfald på gruppe: Mistænkte blev fundet med næsen i kokain

VEJLE For abonnenter

Trængslen på Vejlefjordbroen runder vildt tal oven på coronaen: Vejdirektoratet kan ikke skrue på flere håndtag - løsningen kan få vejlensere til at se dobbelt

Sønderborg

Plet på straffeattesten som gave: Ung mand fejrede 16 års-fødselsdag med en hilsen fra politiet

Annonce