Annonce
Aabenraa

Venstremand har ombestemt sig: Efter to perioder er det slut

Thomas Juhls stemmetal har været nogenlunde stabilt de to gange, han har stillet op til kommunalvalget. I 2013 fik han 229 personlige stemmer, i 2107 blev det til 206. Arkivfoto: Jacob Schultz
Thomas Juhl fra Ravsted havde i første omgang besluttet sig for at forsøge at blive valgt til en tredje periode som byrådspolitiker, men så kom han til at kigge på sin fødselsattest.

Ravsted: - Jeg genopstiller til kommunalvalget i 2021. Jeg føler, jeg stadig har noget at give, og så mener jeg, det er vigtigt, at vi har en i byrådet fra lokalområdet.

Sådan svarede Thomas Juhl, da JydskeVestkysten i september spurgte de 31 medlemmer af byrådet i Aabenraa Kommune, om de ville genopstille ved næste års kommunalvalg.

Nu er venstremanden fra Ravsted imidlertid kommet på andre tanker og har meddelt sin lokale partiforening, at den må på jagt efter en ny kandidat.

- Efter mange overvejelser har jeg revurderet min mening. Populært sagt kan man sige, at jeg kom til at kigge på min fødselsattest, siger 63-årige Thomas Juhl, der er bekymret for, at han vil nå at løbe sur i tingene, hvis han bliver valgt for en periode mere.

- Jeg har fuldtidsjob på Hydro, og jeg kan godt mærke, det bliver sværere og sværere for mig efter otte timer på arbejde bare lige at komme hjem og skifte og så skulle til møde. Eller være til udvalgsmøde om formiddagen og så skulle på arbejde bagefter, forklarer lokalpolitikeren, der sidder i både arbejdsmarkedsudvalget og teknik- og miljøudvalget, så der går også en del tid med at forberedelse.

- Og selv om det politiske arbejde er spændende og givtigt, har jeg ikke lyst til at gå på efterløn, siger han.

Annonce

Der er interesse

Thomas Juhl er ikke i tvivl om, at det har betydning for Ravsted, at man har et lokalt byrådsmedlem, så arbejdet med at forsøge at finde en i området, der har lyst til at stille op, er allerede gået i gang.

- Vi håber på at kunne finde en kandidat herude, for det er vigtigt, siger han.

Uden at kunne sætte navne på, så kan han fortælle, at der er interesse for at overtage hans kandidatur.

I øjeblikket sidder der tre medlemmer fra kommunens vestlige del i byrådet. Det er ud over Thomas Juhl partifællen Kirsten Nørgård Christensen, der bor i Bylderup-Bov, og Slesvigsk Partis Kurt Andresen fra Nolde. Kirsten Nørgård Christensen genopstiller, mens Kurt Andresen har meddelt, at den nuværende periode bliver hans sidste.


Det er bestemt ikke, fordi jeg er træt af byrådsarbejdet, men jeg er nødt til at erkende, at jeg jo ikke bliver yngre.

Thomas Juhl (V)Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce