Annonce
Haderslev

Venstremedlemmer: Haderslev skal på forkant i klimaindsats

Bent Kloster (V) og Lene Bitsch Bierbaum (V) (begge siddende) har sammen udarbejdet et medlemsinitiativ i forhold til lokale og konkrete forslag om klimatilpasninger. Arkivfoto: Inge Rogat Møller
Venstres Bent Kloster og Lene Bitsch Bierbaum mener, Haderslev Kommune af egen drift skal se på, hvordan man kan imødekomme klimaudfordringerne.
Annonce

HADERSLEV: - Vi kommer ikke udenom mål for klimatilpasninger, og de er vigtige, men hvis de for alvor skal slå rødder, så skal de altså komme nedefra. Derfor er det vigtigt, at borgerne bliver engagerede fra begyndelsen.

Sådan siger Bent Kloster (V), der sammen med parti- og byrådskollegaen Lene Bitsch Bierbaum, har stillet forslag om, at der nedsættes et såkaldt  paragraf 17 stk. 4 udvalg, der skal sammensættes af personer fra erhvervslivet, kommunale institutioner, politikere, borgere og personer med viden om klima.

Udvalget skal komme med konkrete forslag til tiltag, som byrådet kan bruge til konkrete beslutninger, som vil være en gevinst for klimaet og kommunen, uanset om det er i byen eller på landet.

- Vi kan lige så godt komme ud af starthullerne selv, inden for eksempel regeringen rejser krav om, at vi skal gøre nogle bestemte ting i forhold til klimaet, og det vil komme, advarer Bent Kloster.

Annonce

Bæredygtighed er vigtig

Han og Lene Bitsch Bierbaum forestiller sig især klimatiltag, som kan være med til at styrke bæredygtigheden, hvilket vil blive mere og mere aktuelt i fremtiden. Den cirkulære økonomi tænkes allerede ind i lokale projekter.

- Der kan ikke sættes spørgsmålstegn ved betydningen af lokal forankring, for netop lokalt engagement er afgørende for en reel udvikling i forhold til klimaet og bæredygtighed, skriver de to Venstrefolk blandt andet i deres medlemsinitiativ.


Det er centralt at understøtte arbejdet med klimatiltag, derfor skal vi som kommune sikre at der kommer konkrete forslag, som er lokalt forankret. For der kan ikke sættes spørgsmålstegn ved betydningen af lokal forankring, for netop lokalt engagement er afgørende for en reel udvikling i forhold til klimaet og bæredygtighed.

Fra medlemsinitiativet


De forestiller sig, at arbejdet med klimatiltag også kan være i et samarbejde med leverandører, hvor der kan laves aftaler som fremmer miljøtiltag.

Haderslev kommune har i øvrigt allerede truffet beslutning om at gå aktivt med i Real Danias projekt DK2020, der styrker muligheden for at arbejde med konkrete klimatiltag til gavn for kommunen.

Hvad er et §17 stk. 4 udvalg?

Paragraf 17, stk. 4-udvalg er midlertidige udvalg, der nedsættes for en periode til at varetage særlige opgaver. Sådanne udvalg kan nedsættes i henhold til den kommunale styrelseslovs §17, stk. 4, som fastlægger følgende:

”Stk. 4. I øvrigt kan kommunalbestyrelsen nedsætte særlige udvalg til varetagelse af bestemte hverv eller til udførelse af forberedende eller rådgivende funktioner for kommunalbestyrelsen, økonomiudvalget eller de stående udvalg. Kommunalbestyrelsen bestemmer de særlige udvalgs sammensætning og fastsætter regler for deres virksomhed”.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Tosprogede elever får lavere karakterer, og færre på Kolding Gymnasium har forældre med videregående uddannelse

Coronavirus

Live: Partier afviser regeringens forslag om øget brug af mundbind

Navne For abonnenter

Edel er ny leder på Koldinghus: Som barn tænkte jeg, at når jeg bliver voksen, så køber jeg slottet og flytter ind

Annonce