Annonce
Haderslev

Venstremedlemmer: Haderslev skal på forkant i klimaindsats

Bent Kloster (V) og Lene Bitsch Bierbaum (V) (begge siddende) har sammen udarbejdet et medlemsinitiativ i forhold til lokale og konkrete forslag om klimatilpasninger. Arkivfoto: Inge Rogat Møller
Venstres Bent Kloster og Lene Bitsch Bierbaum mener, Haderslev Kommune af egen drift skal se på, hvordan man kan imødekomme klimaudfordringerne.

HADERSLEV: - Vi kommer ikke udenom mål for klimatilpasninger, og de er vigtige, men hvis de for alvor skal slå rødder, så skal de altså komme nedefra. Derfor er det vigtigt, at borgerne bliver engagerede fra begyndelsen.

Sådan siger Bent Kloster (V), der sammen med parti- og byrådskollegaen Lene Bitsch Bierbaum, har stillet forslag om, at der nedsættes et såkaldt  paragraf 17 stk. 4 udvalg, der skal sammensættes af personer fra erhvervslivet, kommunale institutioner, politikere, borgere og personer med viden om klima.

Udvalget skal komme med konkrete forslag til tiltag, som byrådet kan bruge til konkrete beslutninger, som vil være en gevinst for klimaet og kommunen, uanset om det er i byen eller på landet.

Annonce

- Vi kan lige så godt komme ud af starthullerne selv, inden for eksempel regeringen rejser krav om, at vi skal gøre nogle bestemte ting i forhold til klimaet, og det vil komme, advarer Bent Kloster.

Bæredygtighed er vigtig

Han og Lene Bitsch Bierbaum forestiller sig især klimatiltag, som kan være med til at styrke bæredygtigheden, hvilket vil blive mere og mere aktuelt i fremtiden. Den cirkulære økonomi tænkes allerede ind i lokale projekter.

- Der kan ikke sættes spørgsmålstegn ved betydningen af lokal forankring, for netop lokalt engagement er afgørende for en reel udvikling i forhold til klimaet og bæredygtighed, skriver de to Venstrefolk blandt andet i deres medlemsinitiativ.


Det er centralt at understøtte arbejdet med klimatiltag, derfor skal vi som kommune sikre at der kommer konkrete forslag, som er lokalt forankret. For der kan ikke sættes spørgsmålstegn ved betydningen af lokal forankring, for netop lokalt engagement er afgørende for en reel udvikling i forhold til klimaet og bæredygtighed.

Fra medlemsinitiativet


De forestiller sig, at arbejdet med klimatiltag også kan være i et samarbejde med leverandører, hvor der kan laves aftaler som fremmer miljøtiltag.

Haderslev kommune har i øvrigt allerede truffet beslutning om at gå aktivt med i Real Danias projekt DK2020, der styrker muligheden for at arbejde med konkrete klimatiltag til gavn for kommunen.

Hvad er et §17 stk. 4 udvalg?

Paragraf 17, stk. 4-udvalg er midlertidige udvalg, der nedsættes for en periode til at varetage særlige opgaver. Sådanne udvalg kan nedsættes i henhold til den kommunale styrelseslovs §17, stk. 4, som fastlægger følgende:

”Stk. 4. I øvrigt kan kommunalbestyrelsen nedsætte særlige udvalg til varetagelse af bestemte hverv eller til udførelse af forberedende eller rådgivende funktioner for kommunalbestyrelsen, økonomiudvalget eller de stående udvalg. Kommunalbestyrelsen bestemmer de særlige udvalgs sammensætning og fastsætter regler for deres virksomhed”.

Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Sønderjylland For abonnenter

Efter 10 måneders renovering: Se billederne af den nye Slotskro

Danmark

Onsdagens coronatal: 1871 nye smittede det seneste døgn

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

REGIONALVALG

Tag kandidattesten til regionalvalget her

Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Ejer af ferieresort: Folks intelligens falder med 20 procent, når de kører i en autocamper

Billund For abonnenter

Forældre råber op efter skolehelvede for 10-årige Kristian: Er det sådan, børn med en diagnose skal behandles?

Sønderjyske Fodbold

Følg med her: SønderjyskE er ved at sende AGF ud i pokalmørket

Esbjerg

Facebook skal bygge: I ved selv, hvor mange lastbiler, der kommer

Erhverv

Kvalitet koster og holder længere: Anders har øje for det smukke i tilværelsen

Tønder For abonnenter

Ny plan om nærhospitaler bringer ikke meget nyt til Tønder: Ændringen er mest af alt et navneskift, mener regionsrådspolitiker

Haderslev

Lokal investor bygger 18 seniorvenlige lejeboliger i landsby

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Esbjerg

Dumpet: Eleverne på lokal skole er blandt Danmarks dårligste – nu griber staten ind

Danmark

Vild forvirring om MitID: Køber nye pas og telefoner for at få det til at virke - det er helt misforstået

Sydjylland

Blandt de nominerede: Koret der fik borgmester til at græde

Erhverv For abonnenter

Se billeder før og efter: Sådan ser Orlas forureningsramte galleri ud efter fem måneders gravearbejde og renovering

Vejen

Politikere forkaster forslag om rundkørsel: Svingbaner er betydeligt billigere

Annonce