Annonce
Varde

Venstres borgmesterkandidat i Varde blev endnu en bonde

Mads Sørensen er ny borgmesterkandidat for Venstre i Varde Kommune. Foto: Jacob Schultz
Mads Sørensen kørte kampagne på, at han ville løbe borgmester-stafetten videre. Han må siges at være i form, for han slog valgets ubestridte fører igennem tre runder i en stærk slutspurt.
Annonce

Varde: Varde Kommune står for første gang siden seneste kommunefusion med en Venstre-borgmesterkandidat fra den gamle Varde Kommune.

Sådan at forstå, at landsbyen Sig, hvor Mads Sørensen er født og opvokset og stadig bor, ligger i det, der var Varde, af de fem fusionerede kommuner.

Men først og fremmest har Varde fået endnu en Venstre-borgmesterkandidat fra landet, med grønt landmandsbevis.

Mads Sørensen, der vandt kampen om at blive borgmesterkandidat for Venstre i Varde Kommune mandag aften, er minkavler. Erik Buhl, der abdicerer til nytår efter otte år i stolen, var mælkeproducent.

Det er også mere rigtigt at sige, at Mads Sørensen var minkavler. For i begyndelsen af november aflivede han og de syv medarbejdere på minkfarmen Lykkebjerg samtlige 65.000 mink.

Annonce

Uden afklaret fremtid

Dermed var det en mand uden afklaret fremtid, der i november gik ind i kampen om at blive Venstres borgmesterkandidat på fuld tid, og lidt til. En mand, der så indædt ønskede sig posten, at han lod en lokal virksomhedsejer betale 100 kroner for hvert nyt medlem, Horne-Sig Venstre fik hvervet til at stemme på hans kandidatur.

Det med pengene sagde Mads Sørensen på valgaftenen til TVSyd, at han aldrig ville have gjort, hvis han havde vidst, at det kunne give nogen en opfattelse af, at han på den måde havde sikret sig en fordel frem for sine modkandidater.

Men gjort var gjort, og Mads Sørensen vandt overraskende, efter at have ligget på en sikker andenplads i de første tre valgrunder.

Line Berner lå til en sikker sejr indtil allersidste runde. Foto: Jacob Schultz

Han vandt på de stemmer, der blev frigjort, da Øses Peder Foldager røg ud i tredje runde. Og selvom Line Berner er opstillet i Næsbjerg, en del af gamle Helle Kommune, ligesom Øse er, så blev det ikke lokalpatriotismen, der vægtede højest.

Mads Sørensen

42 år. Bor sammen med Tina Bjørkmann og hendes to børn, Mikkel på 17 og Camille på 14. Alle tre var med i Horne Hallen mandag aften for at følge valghandlingen.

Minkavler indtil corona satte dansk minkavl ud af drift i november 2019, hvor han aflivede samtlige 65.000 tæver, hanner og hvalpe.

I bestyrelsen i Horne-Sig Venstre siden 2008.

I Varde Byråd for Venstre siden 2014. Fra 2017 som formand for udvalget for kultur og fritid.

I øvrigt formand for bestyrelsen i Vardemuseerne, medlem af repræsentantskabet og formand Kulturudvalget i Danmarks Biblioteksforening, medlem af den politiske styregruppe i Kulturregion Midt- og Vestjylland og medlem af Vadehavets formidlerforum.

Åbenbart er det stadig en fordel for at nå til tops i Venstre i Varde Kommune, at man er bonde.

Det er Mads Sørensen, omend hans mål nu er at blive borgmester.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Vejen til en normal hverdag: Her får du de to stik mod covid-19

Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Annonce