Annonce
Debat

Venstres masteminister har fejlinformeret folketing og offentlighed

Læserbrev: Det står desværre efterhånden lysende klart, at landets energi-, forsynings- og klimaminister har fejlinformeret folketinget og offentligheden i sagen om kæmpe master i Sydvestjylland. Hele sagen er efterhånden nået tilstande, som ikke klæder det danske demokrati og en ministers informationsniveau.

Lars Chr. Lilleholt (V) har fejlinformeret og vildledt om muligheden for at kabellægge en del af strækningen med tre gange 150 kV-kabler. Det viser sig også, at det alternativ, der har været fremlagt af Energinet (på bl.a. informationsmøder) til luftledninger og kæmpe master, heller ikke kan lade sig gøre.

Lars Chr. Lilleholt (V) lod også først forstå, at det var økonomien, der stod i vejen for en nedgravet kabelløsning, men nu er det tilsyneladende fysikken. Ministerens underskrift står på flere af de svar, hvor fejlinformationerne er givet. Derudover er det ministeren, der har igangsat processen om at opføre kæmpe master og luftledninger i Sydvestjyllands skønne natur, tæt på landsbyer og andre herlighedsværdier.

Det er således også ministerens ansvar, at tingene er undersøgt til bunds, og offentligheden får de korrekte oplysninger i processen.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Esbjerg

Brev sendt til to ministre: Esbjerg Kommune beder staten om hjælp til oversvømmelser

Annonce