Annonce
Varde

Venstres naturordfører: Må vi så heller ikke tage en ostemad med ud i naturen

Venstres naturordfører Anni Matthiesen har gennem mange år engageret sig i kampen mod den meget uønskede mårhund. Selv har hun en fælde, hvor hun har brugt ost som lokkemad. Men det er åbenbart ulovligt. Hun finder, at reglerne er gået over gevind og kalder forbuddet vanvittigt. Arkivfoto: PR
Venstres naturordfører Anni Matthiesen finder det vanvittigt, at jægerne hverken må bruge trafikdræbte dyr eller ost for at lokke mårhunden frem.
Annonce

Varde: Uden at vide det så har Venstres naturordfører Anni Matthiesen været på kant med lovgivningen. I hvert fald ifølge Fødevarestyrelsen, der kommer med en skærpelse af reglerne om animalske biprodukter.

Det er en EU-forordning fra 2009. Det er ikke tilladt at bruge ost som lokkemad til mårhunde, ligesom trafikdræbte dyr heller ikke mere må bruges på fordrings/lokkepladsen.

- Må de ikke bruge ost? Jeg har selv drysset ost ved min mårhundefælde. Det var den information, jeg fik, siger Anni Matthiesen.

Hun ved knap, om hun skal grine eller græde over forbuddet.

-Er det næste skridt så, at vi ikke må tage en ostemad med ud i naturen. Vi kan tabe osten, siger Anni Matthiesen.

Jeg kan godt forstå, at jægerne ryster på hovedet. Der er for meget skrivebordsarbejde og for lidt virkelighed i forbuddene.

Naturordfører Anni Matthiesen (V)

Annonce

Går til minister

Hun vil i første omgang gå til den nye miljøminister Lea Wermelin (S) for at få en nærmere forklaring og udredning. Alternativt vil hun tage fat i europaparlamentsmedlem Asger Christensen (V). Men hun håber og forventer, at de kan findes en mindelige og fornuftig løsning inden for rigets egne grænser. Også med hensyn til brugen af trafikdræbte dyr som lokkemad.

- Det er på en eller anden måde vanvittigt. Det er gået over gevind. Der er ikke nogen sund fornuft i det, siger Anni Matthiesen.

For hende er det meget naturligt at bruge trafikdræbte dyr som lokkemad.

- Jeg kan godt forstå, at jægerne ryster på hovedet. Der er for meget skrivebordsarbejde og for lidt virkelighed i forbuddene, siger Anni Matthiesen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Debat: Værdig tilbagetrækning

Coronavirus

Live: Over halvdelen af de corona-ramte kender ikke selv smittekilden

Danmark For abonnenter

Transport-mastodont sender advarsel til vognmænd: Hvis I frasælger pengetank, risikerer vi at lukke

Danmark

'Træls', 'tåbeligt' og 'det vil vi ikke tolerere': DF-bagland kritiserer degradering af Kofod og Kjærsgaard

Annonce