Annonce
Billund

Venstres ultimatum til Lars Hansen: Gå selv - eller bliv smidt ud

Formand for Venstres kommuneforening siger, at det er mange episoder gennem årene, som har fået bestyrelsen til at opfordre Lars Hansen til at trække sig. Hvis Lars Hansen ikke går selv, er bestyrelsen klar til at eksludere ham. Arkivfoto: Christer Holte
Lars Hansens ageren i sagen om grundlovsceremonier med tvunget håndtryk var dråben, der fik bægeret til at flyde over, lyder det fra formanden for Venstres kommuneforening.
Annonce

Grindsted: Det er mange små episoder gennem årene, som nu har fået Venstres kommuneforening i Billund Kommune til at komme med en opfordring til Lars Hansen om at trække sig fra partiet.

Sådan lyder det fra Ivar Nørlund, formand for Venstres kommuneforening.

Dråben, der fik bægeret til at flyde over, var sagen i maj, hvor Lars Hansen først i økonomiudvalget og senere byrådet stemte imod forslaget om grundlovsceremonier med tvunget håndtryk til nye danske statsborgere.

- Det er selvfølgelig på grund af blandt andet den sidste sag, hvor han stemte imod gruppen. Det må man sådan set gerne, for vi har faktisk rigtig højt til loftet i Venstre. Det synes jeg faktisk også er blevet bevist her igennem det seneste år, hvor han har haft nogle standpunkter, der ligger ret højt, måske endda oppe i loftrummet, men det har fået lov til at køre. For os er den her seneste byrådssag bunden, siger Ivar Nørlund.

Annonce

Formand: Lars er illoyal

I forbindelse med sagen skrev Lars Hansen et læserbrev sammen med Ole Marcussen fra Borgerlisten. Ifølge Ivar Nørlund var Venstres gruppe ikke orienteret om det.

- Man kan ikke gå ud og stemme imod lovgivningen og lave et læserbrev uden gruppens viden på den måde. Det er simpelthen så illoyalt, som det kan blive. Det er egentlig det, der slår hovedet på sømmet, det læserbrev, siger Ivar Nørlund og tilføjer:

- Det er at sætte de andre Venstres byrådsmedlemmer i en situation, som de ikke ønsker at være i. Så det er efter mange småepisoder gennem årene. Der har været brande, der skulle slukkes, og det har vi så formået at få gjort løbende, for der skal være plads i Venstre til at diskutere, og der skal være plads til særholdninger, men man kan i det mindste lige fortælle gruppen, hvad det er, man gør. Det her var bunden.

Annonce

Gå selv eller bliv smidt ud

Da Venstres gruppeformand Peter Fredensborg til sagens drøftelse i byrådet rejste sig op og sagde, at et enigt Venstre stod bag at bakke op om forslaget, rejste Lars Hansen sig op og replicerede, at det altså var Venstre uden ham. Den sætning fik Ivar Nørlund til at tro, at Lars Hansen selv var på vej ud:

- Jeg havde egentlig forventet, at Lars selv var smuttet, når han står i byrådssalen og siger, at det er et "Venstre uden mig". Så for os er det ligeså meget Lars, der melder sig ud, når Lars siger sådan i byrådet, forklarer Ivar Nørlund.

Det lyder, som om han har fået nogle advarsler gennem årene, ellers tager man vel ikke sådan et skridt bare lige pludselig?

- Det er rigtig opfattet.

Hvorfor smider I ham ikke bare ud?

- Vi vil gerne give Lars mulighed for at trække sig, så han kan komme videre på en ordentlig måde.

Resultatet bliver vel det samme?

- Ja, men han får muligheden for at melde sig ud, og det har vi det godt med. Hvis han så ikke vil det, så må vi tage næste skridt.

Så hvis han ikke melder sig selv ud, smider I ham ud?

- Sådan kan det opfattes, ja.

Redaktionen har endnu ikke haft held med at få fat på Lars Hansen for en kommentar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tønder

Tønder tabte pusten efter pausen

Varde

Ingen kære mor: Skoleleder sender eleverne hjem, hvis de overtræder coronaregler

Annonce