Annonce
Tønder

Venteliste: Campinggæster på Tønder Festival står i kø for at sætte stikket i

Campinggæsterne til Tønder Festival efterspørger i stadig stigende grad pladser med adgang til strøm. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
På trods af at Tønder Festival i år har øget antallet af campingpladser med strøm fra 600 til 800, er pladserne revet væk.

Tønder: Campingpladsen på årets Tønder Festival er så småt ved at blive befolket, og mange har igen i år valgt at overnatte på campingpladsen under festivalen. Der er i alt omkring 2000 pladser at campere på under festivalen.

Om campinggæsterne på Tønder festival er mere magelige end andre, melder historien ikke noget om, men der er i hvert fald særlig rift om de campingpladser, hvor der kan tilkøbes strøm. Faktisk er disse pladser så efterspurgte, at der igen i år forlængst er meldt udsolgt. Og det på trods af, at der til årets festival er sket en markant stigning i pladser med strøm på campingpladsen.

- Vi havde også udsolgt af strøm-pladserne sidste år, så i år har vi udvidet med 200 pladser, så vi nu har i alt 800 pladser med strøm. Men det er åbenbart stadig ikke nok, konkluderer Bert Schultz, der er vikarierende administrerende direktør for festivalen, mens Kirstine Uhrbrand er på barsel.

Annonce

Ikke flere i år

Hele 152 campinggæster har skrevet sig op på ventelisten til strøm, men de får kun strøm, hvis nogen melder deres strøm af. Der bliver ikke etableret flere pladser med strøm til denne festival.

- Vi kan ikke bare etablere nogle flere. Det er noget, der kræver en investering, og det er faktisk ret omkostningstungt. Vi har regnet på det, og der er en tilbagebetalingstid på sådan en plads med strøm på omkring fem til seks år. Dertil kommer der også nye lovkrav, så vi skal have kigget på, om det har nogen indflydelse på vores plads. Lige nu opfylder vi alle de lovkrav, der er, og det skal vi selvfølgelig blive ved med. Så det er ikke bare at rulle en forlængerledning ud, lyder det videre fra Bert Schultz.

Han vil hverken love eller afvise, at der kommer flere pladser med strøm til næste års festival.

- Det er noget, vi kigger på i forbindelse med vores evaluering og når vi kigger frem mod næste år. Og fonden er da positiv omkring det. Vi vil selvfølgelig gerne have, at vores gæster har det så godt som muligt. Vi troede egentlig, at vi var godt med med den udvidelse, vi har lavet i år, men efterspørgslen er åbenbart endnu større, siger Bert Schultz.

Festivaldirektøren har ikke noget godt bud på, hvorfor strømpladserne er så populære.

- Jeg ved såmænd ikke, om vores festivalgæster er særlig mageligt anlagt. Men jeg gider heller ikke selv drikke lunkne øl, så det er måske en del af forklaringen, siger Bert Schultz med et grin.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Sydjylland

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Annonce