Annonce
Varde

Venter over 100.000 besøgende: Mød kunstnerne bag vadehavsudstillingen

Fra sidst, der var Wadden Tide, hvor Christian Kerrigan/Astudio fra England deltog med værket Living coastline Wadden Tide. Inspireret af det keltiske tegn for tid skabte Kerrigan en installation, der som en midlertidig oase inviterede publikum til at passere igennem og opleve kystens evige forvandling og havets stærke kræfter. Arkivfoto: John Randeris
Kunstnere fra hele verden er kommet til Blåvandshuk for at skabe 12 værker, der tager udgangspunkt i Vadehavet. Værkerne kan opleves døgnet rundt under Wadden Tide 2019.

Når blandt andet Adrian Hughes lørdag den 31. august åbner vadehavsudstillingen Wadden Tide 2019, er det samtidig startskuddet på en udstilling med unikke kunstværker, der kun kan opleves den ene gang.

Wadden Tide er en stedsspecifik kunstudstilling, der er formet netop til vadehavsområdet. Et område, der strækker sig fra Holland i syd til Varde og Blåvandshuk i nord.

Ved åbningen kan man møde de professionelle kunstnere bag de 12 værker. Fælles for kunstnerne er, at de alle kommer fra lande langs den østatlantiske rute for trækfugle – fra Sydafrika over Vadehavet til Island. Gennem det sidste år har kunstnerne arbejdet med vadehavsområdets kultur og natur.

- Vi er stolte over igen at kunne afholde Wadden Tide, der er til stor glæde for både vestkystens beboere og turister. Jeg glæder mig meget til at opleve kunsten uden for de vante rammer ved Blåvandshuk, der som Danmarks vestligste punkt i forvejen er en stor turistattraktion, siger borgmester Erik Buhl i en pressemeddelelse fra Varde Kommune. Han fortsætter:

- Åbningen af Wadden Tide plejer at være en kæmpeoplevelse, som jeg glæder mig til igen at overvære.

Annonce

Program

  • Udstillingen foregår nedenfor Blåvandshuk Fyr, og åbningen er lørdag den 31. august klokken 11.00
  • Tale ved Formand for Kulturregion Vadehavet, René Andersen.
  • Tale ved Formand for Udvalget for Kultur og Fritid i Varde Kommune, Mads Sørensen.
  • Tale ved Formand for Nationalpark Vadehavet, Janne Liburd.
  • Fællessang under ledelse af kunstner Nana Francisca Schottländer fra projektet Inseparable Together samt fire korsangere.
  • Foredrag ved journalist Adrian Hughes.
  • Nana Francisca Schottländer leder gæster ud på en sanserig tur i landskabet. Varde Garden akkompagnerer.
  • Wadden Tide 2019 erklæres for åben.

Foredrag og sang

Åbningen byder endvidere på foredrag ved Adrian Hughes, fællessang og kunstnerne bag projektet Inseparable Together.

Inseparable Together er en billedrig, stemningsmættet og sanselig gengivelse af tre kunstneres møde og udveksling med Vadehavet. Med afsæt i et kunstnerophold hos Nationalpark Vadehavet har Ellen Birgitte Rasmussen, Alexandra Buhl og Nana Francisca Schottländer udviklet projektet, hvor de gennem fire årstider og på fire forskellige steder i Vadehavsområdet har udforsket landskaberne og naturfænomenerne og skabt materiale i form af lyd og videooptagelser, der illustrerer, hvordan vi som mennesker er uadskillelige fra naturen. Ved åbningen af Wadden Tide vil Nana Francisca Schottländer tage publikum med på en sanselig rejse ud i vaden gennem lyd og ord, og videre ud i landskabet. De vil vandre gennem komponist Ellen Birgitte Rasmussens værk Bølger, der fremføres af Varde Garden.

Kulturregion Vadehavet står bag Wadden Tide.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Dansksindede sydslesvigere skal lettere kunne blive danskere

Læserbrev: De skal ikke blive glemt! Sådan sagde den tidligere Venstre-statsminister Niels Neergaard for 100 år siden på Dybbøl. Hans ord står stadigvæk som en garanti for støtte, sammenhold og samarbejde mellem Folketinget og sydslesvigerne. Derfor var det kun naturligt, at den tidligere Venstre-regering i 2018 gjorde det lettere for dansksindede sydslesvigere at opnå dansk statsborgerskab. Dog er vi i Folketinget blevet gjort opmærksomme på, at der efter regelændringerne i 2018 er opstået en uholdbar situation. For som reglerne er på nuværende tidspunkt, bliver dansksindede sydslesvigere med bopæl i Danmark, der ønsker dansk statsborgerskab efter de lempede regler, stillet dårligere end hvis vedkommende er bosiddende syd for grænsen. Det går ikke, da vi gerne skulle have letforståelige og simple regler, så de dansksindede sydslesvigere bosat i Danmark har let mulighed for at blive statsborgere såfremt de ønsker det. Derfor har et bredt flertal i Folketinget nu ændret reglerne, så de er ens uanset om man bor på den ene side af grænsen eller ej. Her, 100 år efter genforeningen, fungerer området omkring den dansk/tyske grænse som et forbillede for hele verdenen. Jeg håber, at vi med dette lille skridt har gjort vores til, at samarbejdet og fællesskabet bliver endnu stærkere.

Annonce