Annonce
Kolding

Venter på melding: Koldings skoler står på spring for at genåbne skoler

Mandag ved middagstid vidste skolechef i Kolding Kommune, Karen Mortensen, endnu intet om, hvordan eller hvornår genåbningen af landets skoler finder sted. Men skolefolkene i Kolding står klar til at rigge an til genåbning, forklarer hun. Arkivfoto: Chresten Bergh
I skolevæsenet i Kolding aner man endnu ikke, hvornår en genåbning af skolerne begynder. Men man står klar i startboksen til at rykke, fortæller skolechef.

Kolding: Så snart statsminister Mette Frederiksen bebuder, hvornår landets skoler skal genåbne efter corona-nedlukningen, står man klar på folkeskolerne i Kolding til at begynde at gøre alt klar til, at eleverne kommer tilbage i klasseværelserne igen.

Det fortæller skolechef i Kolding Kommune, Karen Mortensen, mandag ved middagstid, hvor hun ikke har nogen anelse om, hvorvidt en delvis genåbning af skolerne snart vil blive meldt ud, eller om der går en rum tid endnu.

- Men vi står klar i startboksen, og så snart der kommer en udmelding, indkalder jeg til et skypemøde med alle skolelederne, siger Karen Mortensen.

Hun forklarer, at man endnu ikke har kunnet lægge konkrete planer for genåbningen på skolerne, da man ikke ved noget om, hvordan den kommer til at foregå.

Bliver det kun nogle af elever, der vender tilbage i første omgang, bliver det de yngste eller ældste elever, bliver der en maksimumgrænse for hvor mange, der må være i et klasseværelse, og skal klasserne deles op i hold?

Det er blot nogle af de spørgsmål, skolefolkene ikke kender svarene på i skrivende stund.

Annonce

Skolerne

  • Alle Danmarks skoler og uddannelsesinstitutioner har været lukket ned på grund af corona. Skolerne begyndte at lukke ned den 12. marts, og siden 16. marts har der udelukkende været nødpasning på skolerne.
  • Imens har skoleeleverne gået i "hjemmeskole" og har fået undervisning af deres lærere, mens både elever og lærere har befundet sig derhjemme.

Obs på flere ting

- Men vi har fokus på nogle af de ting, vi skal være opmærksomme på. For eksempel hvor mange der kan være i klasserummet, om vi skal undervise i hold, og hvad det vil kræve af tiltag. Hvis vi skal starte op med de ældste elever, er det heller ikke alle skoler, som skal starte op med det samme, da de ikke har de ældste klasser, og meget kommer ligeledes til at afhænge af den enkelte skoles rammer, forklarer Karen Mortensen.

Hvordan kravene til rengøring og hygiejne på de genåbnede skoler bliver, ved hun af gode grunde heller ikke endnu, men hun understreger, at man i Kolding naturligvis vil følge de udmeldinger, der kommer fra sundhedsmyndighederne og vil sørge for, at der bliver godt med sæbe og håndsprit på skolerne.

Giv os lidt tid

Skolechefens håb er, at skolerne får nogle dage til at blive klar til at tage imod eleverne igen, og at det ikke allerede er tirsdag morgen klokken otte umiddelbart efter påskeferien, at de første elever vender tilbage.

- Det er ønskværdigt, at vi får tiden til at blive klar. Vi fik to dage til at lukke ned, og jeg mener, at det næsten er en større opgave at åbne op, end det var at lukke ned. Vi har jo ikke kunnet forberede os, siger Karen Mortensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce