Annonce
Speedway

Ventetiden er ovre: Fredag er Nicki P. endelig tilbage på speedwaybanen igen

Nicki Pedersen indleder sæsonen med at køre matcher i Xtra-ligaen i Polen. Det bliver for tomme tribuner, men speedwayveteranen krydser fingre for, at den danske liga også kommer i gang inden så længe. Foto: Jarek Pabijan
Verdens bedste speedwaykørere har i de seneste to uger siddet i corona-karantæne i Polen. Det har været en drøj omgang, fortæller Nicki Pedersen.
Annonce

Ventetiden er så småt ved at være forbi for de bedste danske speedwaykørere.

De har alle skullet sidde i corona-karantæne i Polen i de seneste to uger, hvis de i denne sæson ønsker at køre med i Xtra-ligaen.

- Det er fantastisk, at det snart er overstået. Det har været lange to uger, selvom vi har forsøgt at lave en dagligdag, fortæller Nicki Pedersen fra en toværelseslejlighed på 6. sal i et betonbyggeri i Polen.

Han har haft selskab af sin kæreste, men alligevel har dagene været døje at komme igennem.

- Der er ikke så meget man kan og må lave, men jeg har da selvfølgelig været ude at løbe en tur ind i mellem, forklarer den tidligere tredobbelte individuelle verdensmester.

Nicki Pedersen, der selv har været testet positiv for corona, var ellers tvivlende overfor, om han i det hele taget ville til Polen i denne sæson.

- Jeg fik en fornuftig aftale, og så var der ligesom ikke andre muligheder for at komme ud at køre på det tidspunkt. Havde der været det, ved jeg ikke, om jeg var taget afsted. Det var i hvert fald derfor, at jeg tøvede.

- Der er stadig ikke andre steder at køre, men det er klart, at jeg håber rigtig meget på, at jeg kommer ud at køre for Holsted efter sommerferien, hvor den danske liga helst skulle i gang - og jeg tror, at de satser på det samme i både England og Sverige.

Annonce

Negative tests

Xtra-ligaen i Polen begynder om to uger, men inden da skal der trænes på livet løs.

- Vi begynder fredag med den første træning, så det bliver dejligt endelig at komme ud på cyklen igen og få testet nogle ting af.

I øvrigt er samtlige kørere, ledere og banefolk, der har en funktion, når der skal køres matcher i den bedste polske række, blevet testet.

- Alle tests er negative. Det er egentlig ret utroligt, når man tester 500-600 mand, men mon ikke også det var gået alligevel. I Polen har tingene det jo med at blive "ordnet", griner Nicki Pedersen, der i år er på kontrakt i klubben Grudziadz, hvor han blandt andet er på hold med Kenneth Bjerre.

- Om vi kan gøre os gældende, ved jeg ikke. Kører alle mand op til deres bedste, er der en chance, men Leszno og Czeastochowa er nok umiddelbart de stærkeste hold, vurderer Nicki Pedersen fra lejligheden i Polen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

100 år siden Genforeningen: En stor dag for Sønderjylland, Danmark og Verden

Annonce