Annonce
Esbjerg

Ventilen trodser snevejr og corona: Tager ensomme unge med på gåtur

Ventilen har for nylig fået et helt nyt frivillighold, som glæder sig til at komme i gang med at afholde aktiviteter som fælles madlavning, når restriktionerne letter. Foto: Janê Gad Akrawi
Trods nedlukningen holder mødestedet Ventilen mandagsgåture, så ensomme unge kan have nogle at snakke med. De frivillige kræfter, der driver Ventilen, mener nemlig, dét er vigtigt.

Esbjerg: Det er bidende koldt mandag eftermiddag, da Julie og Lasse mødes på parkeringspladsen foran frivillighuset Vindrosen. Her står de og tripper, mens Julie ifører sig endnu et lag overtøj.

Julie Beck-Hansen og Lasse Gudsø er frivillige på Ventilen, som er et mødested for ensomme unge. Denne dag skal de ud at gå en tur med Ventilens brugere. Det gør de frivillige hver mandag, hvis ellers der dukker nogen op.

-Vi må jo ikke have oplysninger om de unge, som kommer, så nogle gange står vi lidt og venter. Men der er altid kommet mindst én, siger Julie.

Annonce

Og det gør der også i dag. Mathias svinger ind på parkeringspladsen og stiger ud af bilen. Nu er de klar, og de går afsted. Op forbi Tobakken. Mod McDonalds og løftet om noget varmt at drikke.

Det kan være svært

Ventilen har åbent hver mandag. Normalt planlægger de frivillige forskellige aktiviteter, de unge kan samles om. Det kunne være madlavning, rundbold eller juleklip. Men her under nedlukningen har de været tvunget til at tænke kreativt. Derfor går tre frivillige ugentligt en tur med de unge, der har lyst til at gå med.

- Hvis man er ensom, kan det godt være svært at komme ud. Der er mange, som synes, det er grænseoverskridende. Så allerede hvis man dukker op her, er man kommet langt, siger Lasse Gudsø.


Det er rart at komme ud og snakke med nogen.

Mathias Esmann Pedersen


- Det er vigtigt for os, at det føles ligesom at hænge ud med en ven. Derfor gør vi den slags ting, man også ville gøre med en ven. Lige nu er det meget at gå tur, men vi glæder os til, at vi kan åbne op indenfor igen, supplerer Julie Beck-Hansen.

Annonce

’Det er simpelthen så hyggeligt’

Og for Mathias Esmann Pedersen, som er mødt op for at gå med  på mandagsturen, er Ventilen et godt afbræk fra dagligdagen, hvor han bor alene og arbejder på fabrik.

- Jeg hørte om det gennem min mor og syntes, det lød spændende. Og det er simpelthen så hyggeligt. Det er rart at komme ud og snakke med nogen.

På gåturen bliver der snakket om løst og fast. I dag er det fjerde gang, Mathias trodser kulden og går med. Og han vil klart anbefale det til andre unge, som også føler sig ensomme.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Nu ser det endelig ud til, at retarderede Victor på 8 år får hjælp: - Det gør mig rasende, at vi skulle så langt ud, før det blev taget alvorligt

Danmark

Fredagens coronatal: Sætter rekord med 53.655 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Jesper Buch kalder sagen grotesk: - Åndssvage iværksætter-regler bremsede min datters virksomhed

Varde For abonnenter

Izabelas drøm om børn blev knust: Som ironman føler hun sig endelig som en rigtig kvinde igen

Aabenraa

Særdeles hjælpsom dame efterlyses: Betalte regningen for ældre herre i supermarked

Tønder

En har budt på sønderjysk campingplads, men må væbne sig med tålmodighed: Forhandlinger er sat på pause

Samfundet gjorde Erling fortræd: Han blev fjernet som spæd, tvangssteriliseret og kom først ud, da han fyldte 40

Kolding

Se video og kæmpe billedgalleri: Sådan blev Koldings næbhval obduceret

Sønderjylland For abonnenter

Gammelt familiebageri toner nu frem på skærmen: - Vi er spændt på reaktionerne

Han var med til at starte håndboldherrernes medaljeæra - nu skal landsholdskoryfæ sætte det rigtige hold hos Orifarm

Sønderborg

42-årig sigtet for at holde kvinde indespærret: Gennem tre måneder skulle han have voldtaget hende

Topnazistens lillebror reddede mange fra de tyske kz-lejre: Men helten Albert endte selv som udstødt og glemt - fordi han hed Göring

Haderslev

Haderslevs dyreste græsplæne: Lys på stadion kan ses langt væk om natten

Team Esbjerg For abonnenter

Kommentar: Derfor kan det meget nemt gå hen at blive en rigtig dejlig lørdag for Team Esbjerg

Kolding For abonnenter

Skubbede kammerat ind i soveværelse og skød hen over hovedet på ham med oversavet jagtgevær: 37-årig skal i fængsel i tre et halvt år

Annonce