Annonce
Esbjerg

Ventilen trodser snevejr og corona: Tager ensomme unge med på gåtur

Ventilen har for nylig fået et helt nyt frivillighold, som glæder sig til at komme i gang med at afholde aktiviteter som fælles madlavning, når restriktionerne letter. Foto: Janê Gad Akrawi
Trods nedlukningen holder mødestedet Ventilen mandagsgåture, så ensomme unge kan have nogle at snakke med. De frivillige kræfter, der driver Ventilen, mener nemlig, dét er vigtigt.

Esbjerg: Det er bidende koldt mandag eftermiddag, da Julie og Lasse mødes på parkeringspladsen foran frivillighuset Vindrosen. Her står de og tripper, mens Julie ifører sig endnu et lag overtøj.

Julie Beck-Hansen og Lasse Gudsø er frivillige på Ventilen, som er et mødested for ensomme unge. Denne dag skal de ud at gå en tur med Ventilens brugere. Det gør de frivillige hver mandag, hvis ellers der dukker nogen op.

-Vi må jo ikke have oplysninger om de unge, som kommer, så nogle gange står vi lidt og venter. Men der er altid kommet mindst én, siger Julie.

Annonce

Og det gør der også i dag. Mathias svinger ind på parkeringspladsen og stiger ud af bilen. Nu er de klar, og de går afsted. Op forbi Tobakken. Mod McDonalds og løftet om noget varmt at drikke.

Det kan være svært

Ventilen har åbent hver mandag. Normalt planlægger de frivillige forskellige aktiviteter, de unge kan samles om. Det kunne være madlavning, rundbold eller juleklip. Men her under nedlukningen har de været tvunget til at tænke kreativt. Derfor går tre frivillige ugentligt en tur med de unge, der har lyst til at gå med.

- Hvis man er ensom, kan det godt være svært at komme ud. Der er mange, som synes, det er grænseoverskridende. Så allerede hvis man dukker op her, er man kommet langt, siger Lasse Gudsø.


Det er rart at komme ud og snakke med nogen.

Mathias Esmann Pedersen


- Det er vigtigt for os, at det føles ligesom at hænge ud med en ven. Derfor gør vi den slags ting, man også ville gøre med en ven. Lige nu er det meget at gå tur, men vi glæder os til, at vi kan åbne op indenfor igen, supplerer Julie Beck-Hansen.

Annonce

’Det er simpelthen så hyggeligt’

Og for Mathias Esmann Pedersen, som er mødt op for at gå med  på mandagsturen, er Ventilen et godt afbræk fra dagligdagen, hvor han bor alene og arbejder på fabrik.

- Jeg hørte om det gennem min mor og syntes, det lød spændende. Og det er simpelthen så hyggeligt. Det er rart at komme ud og snakke med nogen.

På gåturen bliver der snakket om løst og fast. I dag er det fjerde gang, Mathias trodser kulden og går med. Og han vil klart anbefale det til andre unge, som også føler sig ensomme.

Annonce
Kultur For abonnenter

Uden sidestykke: Peder har ringmærket 13.000 stære og 8.000 svaler

Danmark

Lørdagens coronatal: 749 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Linda er en af de irriterende pårørende: Datter på 70 insisterer på at blive hørt om sin mors behandling

Aabenraa For abonnenter

Deres største overskud nogensinde: Stort møbelhus har ansat 20 nye medarbejdere for at kunne følge med

Aabenraa

Michael tog en maraton i Lillebælt: Svømmede fra Aabenraa til Assens på 14 timer

Kultur

Ventelisten til populær sauna vokser og vokser: - Jeg vil hellere end gerne åbne op

Sydjylland For abonnenter

Der er lige nu ekstremt tørt i Syd- og Sønderjylland: Landmænd står med kæmpe udgifter på grund af det vilde vejr

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Esbjerg

Byggefirma efter stort minus i regnskabet: Store projekter i bogen og optimisme efter dyrt år

EfB

Patrick Schmidt og de andre angribere får ny konkurrent: EfB henter stortalent til angrebet

Danmark

Lørdagsbilister kan forvente trafikklumper og kødannelse

Sønderborg

Damerne strålede, skålede og skrålede

Kultur For abonnenter

Ny sommerserie med borgmesterkandidaterne om alt det, der ikke handler om politik: Villy Søvndals bedste oplevelse i en bil var, da ambulanceredderne sagde "nu er det veloverstået"

Aabenraa

Foder, stalde og udstyr er skyllet væk i de enorme vandmasser: Sønderjysk par samler ind til de katastroferamte dyr i Tyskland

Annonce