Annonce
Mindeord

Vera var glad for arbejdet hos Jysk

Vera Brødsgaard Nørup, Nr. Bjert, er pludselig død, 82 år.

Nekrolog: Vera Brødsgaard Nørup, Nørre Bjert, Kolding, er pludselig død, 82 år.

Vera Nørup blev af mange borgere i såvel Fredericia som Kolding et kendt ansigt, da hun i en meget lang årrække arbejdede hos nu afdøde Lars Larsens forretninger Jysk både i Fredericia og Kolding. Ja, hun indledte sin karriere tilbage, da forretningerne hed Jysk Sengetøjslager. Hun var meget glad for arbejdet og kontakten til både kolleger og kunder. Før ansættelse hos Jysk havde hun været tilknyttet marketenderiet hos Skærbækværket ved Fredericia.

For 22 år siden mistede Vera Nørup sin mand Broder Nørup, der var smed. På det tidspunkt havde de boet omkring 18 år i Nørre Bjert, men efter mandens død flyttede Vera Nørup til et rækkehus, ligeledes i Nørre Bjert.

Vera Nørup interesserede sig levende for sin familie og fulgte med i, hvad børnene foretog sig og havde af interesser. Også børnebørnene havde en meget stor plads hos afdøde.

Hun efterlader datteren Solveig i Tyskland, sønnen Bjarne i Vester Nebel ved Kolding samt datteren Jeanette i Aalborg med svigerbørn. Hertil fem børnebørn.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Billund

Ansættelsesstop i resten af 2019: Alle områder rammes i Billund Kommune

Annonce