Annonce
Sønderborg

Verdens ældste kor synger minderne frem

Sanglærkerne fra Mølleparken er et kor bestående af omkring 25 medlemmer. De er beboere på Plejecenter Mølleparken. Foto: David Skaaning
Sanglærkerne fra Mølleparken gav koncert i Frivillighedens Hus i Sønderborg for andre plejehjemsbeboere og børnehavebørn. Koret har en gennemsnitsalder på over 80 år, men alderdom og demens er ingen hindring for sangerne.

Sønderborg: Folk på gågaden kunne onsdag formiddag opleve lidt af et særsyn. Omkring 50 ældre mennesker fra fire forskellige plejehjem klemte sig gennem dørene til Frivillighedens Hus i Sønderborg med kørestole og rollatorer for at høre Sanglærkerne fra Mølleparken.

Sanglærkerne er selv tilknyttet Plejecenter Mølleparken, hvor de øver hver mandag. De gamle lærker trodser deres fysiske begrænsninger, demens og andre alderdomstegn for at synge i kor sammen.

- Jeg bliver i så godt humør af at synge. Jeg glæder mig til hver mandag, og jeg har også glædet mig til i dag, fortæller Erna Thøgersen.

Hun har sunget med i Sanglærkerne lige siden korets første koncert til Sankthans i 2016. I dag har koret omkring 25 medlemmer, og de er i kyndige hænder hos korleder Jonna Taanquist.

- Jonna er så dejlig, siger Erna Thøgersen.

- Ja, vi har en god korleder, stemmer korsanger Aksel Frederik Hokkerup i.

Annonce

De kan sagtens lære nye sange, for musik og rytmer er en magisk nøgle, som får dem til at huske tilbage på livet

Jonna Taanquist, korleder for Sanglærkerne fra Mølleparken

Musik til alle aldre

En gruppe børn fra Børnehaven Damgade og deres pædagoger finder sig til rette på forreste række. Og så kan koncerten begynde.

- Vi synger sange, som betyder noget for os, indleder korleder Jonna Taanquist.

Sangene i forårsprogrammet er da også af ældre dato: Blandt andet Bjarne Lillers Ensom dame, 40 år, Den gamle gartners sang og Kom, maj, du søde milde. Plejehjemsbeboerne blandt publikum synger med på det hele, mens udvekslingsbørnebørnene fra børnehaven kan synge med på Jeg ved en lærkerede.

Alle klapper også med til de relativt mere moderne sange såsom Shu-bi-duas Den røde tråd og Tommy Seebachs Under stjernerne på himlen. Desuden har Sanglærkerne givet Den blå Anemone en moderne klang, som er inspireret af Nephews version af sangen.

- Det er ikke kun højskolesange. Vi har også sunget Volbeat og Sanne Salomonsen. De kan sagtens lære nye sange, for musik og rytmer er en magisk nøgle, som får dem til at huske tilbage på livet, fortæller Jonna Taanquist.

Publikum krævede også et ekstranummer og det fik de i Kim Larsens Om lidt bli'r her stille.

Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Penta Advokater lukker kontoret i Bramming

Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce