Annonce
Erhverv

Verdens bedste festival fylder 45 år

Tønder Festivalen kan fejre 45 års jubilæum som folkemusikkens store internationale festival i Danmark.

Igen i år ser det ud til rekorderne står for fald ved det, som mange betegner som verdens bedste festival: Aldrig har så mange publikummer taget turen til Tønder den sidste weekend i august.

Aldrig har der været så mange oplevelsesmuligheder før og under festivalen. Og aldrig har der været større mediebevågenhed for Tønder Festival.

Fundamentet er det samme, som det altid har været: Den akustiske musik med rødder i blues, folk, country og andre lignende genrer, festivalens helt særlige stemning og den tætte kontakt mellem musikere og publikum, de mere end 2.600 frivillige, og den lokale og regionale opbakning.

Atmosfæren på festivalpladsen er hyggelig og intim og byder ud over musikken på kunst, events, artist talks, madboder, restauranter, barer og meget andet.

Vi i Sydbank er selvfølgelig med som storsponsor igen i år, hvor en del af vores sponsorat er mønthåndteringen og kontanthåndteringen igennem hele festivalen.

Sådan er det med mange af de øvrige lokale firmaer, som også støtter op om festivalen, hvor eksempelvis Ecco blandt andet bidrager med pudsning af sko, og med nye anderledes boformer i form af gigantiske skotøjsæsker som man kan vinde overnatninger i.

Og det gennemsyrer stemningen på hele festivalen, at vi i hele regionen er stolte af arrangementet og støtter, hvor vi hver især kan. Det gør bestemt heller ikke noget, at vi samtidig kan nyde tonerne af flere fremragende musikere, anført af byens helt egen Jacob Dinesen.

Selvom festivalen har mange år på bagen, så formår den år efter år at forny sig. En af måderne er via det såkaldte ”Grønne råd”, hvor fokus er, at der primært forbruges grøn strøm.

Festivalens forbrug kører nu med 95 procent vindenergi takket være en sponsoreret transformerstation fra SE, der er blevet bygget på festivalpladsen. Yderligere køber de certifikater, der dokumenterer den strøm, de køber, går til dansk produceret vindenergi.

Festivalens madboder holder madspildet så lavt som muligt, og festivalen uddeler overskudsmad til lokale bosteder. Der er indført mere biobaseret engangsservice af sukkerrør og organisk PLA-plast. På Tønder Festival 2019 vil 100 procent af engangsbestikket være bionedbrydeligt.

Der er i år indført en affaldssorteringsordning, hvor publikum skal sortere deres affald i tre fraktioner: Plast, organisk affald og småt brændbart.

Men det er ikke kun i dagene, hvor musikken spiller, at der gøres en forskel. Der er en række socialt bæredygtige initiativer, såsom et samarbejde med AsylSyd, der rækker ud over festivalen.

Og så uddeles der hvert år midler fra et eventuelt overskud til kulturlivet i lokalområdet – nøjagtigt som vi selv gør via Sydbank Fonden.

Jeg kan kun sige, at jeg glæder mig til endnu en uge i musikkens tegn i Tønder, og jeg håber alle får en fantastisk oplevelse med Tønder Festivalen – rigtig god fornøjelse.

Annonce
Laurids Kudsk, områdedirektør, Sydbank

Finansnyt

Finansnyt er leveret til Erhverv+ af Sydbank, der er Danmarks fjerde største bank og en af landets største erhvervsbanker. Laurids Kudsk er områdedirektør i Sydbank for Sønderjylland.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Borgerlige må ind i kampen

Socialdemokratiet kan glæde sig over det borgerlige Danmarks tillid. Den kommer til udtryk, hver gang socialdemokraterne overtager regeringsmagten. Det er jo ikke verdens undergang og skal såmænd nok gå alt sammen. Sådan plejer det jo at være, lyder det borgerlige kor så. Erkendelsen er korrekt. Med de ulyksalige 1970-ere som den eneste, alvorlige undtagelse har ingen regeringer i efterkrigstiden uanset kulør ført en politik, som tilnærmelsesvis har bragt vores sikkerhed eller velstand i fare. Den nuværende regering er ingen undtagelse. En stram udlændingepolitik, endnu hårdere kurs mod kriminelle, et robust forsvar samt velfærd er mærkesager. Alt dette skal gå hånd i hånd med en ansvarlig økonomi, som den skarpe, interne debat med støttepartierne om minimumsnormeringer viste. Og så skal der kæmpes for klimaet. Ovenstående turde også være målene for enhver borgerlig regering, efter man også til højre for midten har sat miljø øverst på dagsordnen. Eneste stridspunkt mellem regeringen og de borgerlige kunne være skattepolitik og marginale forskelle på, hvordan man vil fordele samfundskagen. Er der et borgerligt projekt? Spørgsmålet er berettiget, for vi har intet hørt om det. Blandt andet lover Venstre blot, at være endnu grønnere end regeringen. Til gengæld hersker der åbenbart intern uenighed om udlændingepolitikken i det største borgerlige parti, hvis profil for øjeblikket står alt andet end skarpt. Alt dette må udløse selvransagelse hos deltagerne i Venstres landsmøde i denne weekend. Men også fra de øvrige, borgerlige partier savner vi visioner. Måske var det ikke blot en påstand, men den fulde sandhed , da Venstre i valgkampen forklarede, partiet ville ganske det samme som Socialdemokratiet – blot uden skattestigninger. Ja, det kan såmænd vise sig at være fortællingen om hele det borgerlige Danmark. Det er - undskyld udtrykket – fesent. Det borgerlige projekt er for vigtigt til, at ansvaret for det (alene) kan betros Socialdemokratiet.

Annonce