Annonce
Erhverv

Verdens bedste festival fylder 45 år

Tønder Festivalen kan fejre 45 års jubilæum som folkemusikkens store internationale festival i Danmark.

Igen i år ser det ud til rekorderne står for fald ved det, som mange betegner som verdens bedste festival: Aldrig har så mange publikummer taget turen til Tønder den sidste weekend i august.

Aldrig har der været så mange oplevelsesmuligheder før og under festivalen. Og aldrig har der været større mediebevågenhed for Tønder Festival.

Fundamentet er det samme, som det altid har været: Den akustiske musik med rødder i blues, folk, country og andre lignende genrer, festivalens helt særlige stemning og den tætte kontakt mellem musikere og publikum, de mere end 2.600 frivillige, og den lokale og regionale opbakning.

Atmosfæren på festivalpladsen er hyggelig og intim og byder ud over musikken på kunst, events, artist talks, madboder, restauranter, barer og meget andet.

Vi i Sydbank er selvfølgelig med som storsponsor igen i år, hvor en del af vores sponsorat er mønthåndteringen og kontanthåndteringen igennem hele festivalen.

Sådan er det med mange af de øvrige lokale firmaer, som også støtter op om festivalen, hvor eksempelvis Ecco blandt andet bidrager med pudsning af sko, og med nye anderledes boformer i form af gigantiske skotøjsæsker som man kan vinde overnatninger i.

Og det gennemsyrer stemningen på hele festivalen, at vi i hele regionen er stolte af arrangementet og støtter, hvor vi hver især kan. Det gør bestemt heller ikke noget, at vi samtidig kan nyde tonerne af flere fremragende musikere, anført af byens helt egen Jacob Dinesen.

Selvom festivalen har mange år på bagen, så formår den år efter år at forny sig. En af måderne er via det såkaldte ”Grønne råd”, hvor fokus er, at der primært forbruges grøn strøm.

Festivalens forbrug kører nu med 95 procent vindenergi takket være en sponsoreret transformerstation fra SE, der er blevet bygget på festivalpladsen. Yderligere køber de certifikater, der dokumenterer den strøm, de køber, går til dansk produceret vindenergi.

Festivalens madboder holder madspildet så lavt som muligt, og festivalen uddeler overskudsmad til lokale bosteder. Der er indført mere biobaseret engangsservice af sukkerrør og organisk PLA-plast. På Tønder Festival 2019 vil 100 procent af engangsbestikket være bionedbrydeligt.

Der er i år indført en affaldssorteringsordning, hvor publikum skal sortere deres affald i tre fraktioner: Plast, organisk affald og småt brændbart.

Men det er ikke kun i dagene, hvor musikken spiller, at der gøres en forskel. Der er en række socialt bæredygtige initiativer, såsom et samarbejde med AsylSyd, der rækker ud over festivalen.

Og så uddeles der hvert år midler fra et eventuelt overskud til kulturlivet i lokalområdet – nøjagtigt som vi selv gør via Sydbank Fonden.

Jeg kan kun sige, at jeg glæder mig til endnu en uge i musikkens tegn i Tønder, og jeg håber alle får en fantastisk oplevelse med Tønder Festivalen – rigtig god fornøjelse.

Annonce
Laurids Kudsk, områdedirektør, Sydbank

Finansnyt

Finansnyt er leveret til Erhverv+ af Sydbank, der er Danmarks fjerde største bank og en af landets største erhvervsbanker. Laurids Kudsk er områdedirektør i Sydbank for Sønderjylland.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Sørgelig sag fik det rette udfald

Sagen er helt igennem sørgelig. Men det kunne ikke være anderledes. Naturligvis måtte den danske stat ikke lade et lille barn gå til grunde i en lejr i Syrien, efter såvel barnets somalisk-danske mor som faren tilsyneladende er blevet dræbt. Derfor er den 11 måneder gamle dreng nu blevet hentet til Danmark, hvor han forhåbentlig får en god fremtid sammen med sine slægtninge. Både drengens mor og far har haft tilknytning til Islamisk Stat. Sagen er den bedst tænkelige illustration af det idioti, disse fanatikere er besat af. Deltagelse i terror er i sig selv utilgivelig. Men det er komplet ubegribeligt, at forældre også er parate til at ofre deres eget barn for en tåbelig sag. Netop dette er jo konsekvensen af at medbringe børn eller sætte dem i verden i det helvede, Islamisk Stat lykkeligvis kun for en kort periode kunne etablere i Mellemøsten. Vi skal i sådanne sager være humane, men med kraftige forbehold. For den danske stat er der uanset farven på de pågældendes pas ingen grund til at gøre sig synderlige anstrengelser for at hente andre IS-terrorister til landet. Det gælder også for de pågældendes børn, med mindre ganske særlige forhold gør sig gældende. Det var tilfældet for den lille dreng samt i en tidligere sag, hvor en hårdt kvæstet 13-årig dreng i juni blev evakueret fra en interneringslejr. Alternativet havde formentlig i begge tilfælde været børnenes død. Det må vi ikke medvirke til. Dansk Folkeparti lufter mistanken om, at det reelt ikke er muligt at kontrollere, hvorvidt den lille drengs forældre faktisk er afgået ved døden. I lyset af de kaotiske forhold i Syrien er denne skepsis begrundet. Men skulle for eksempel moren senere vise sig at være i live, bør det på ingen måde berettige hende til en fribillet retur til Danmark. Flere medier har bragt historier om tidligere IS-terrorister, der angiveligt bittert har fortrudt og nu vil retur til Danmark. Til dem er beskeden: Alle valg i livet har konsekvenser, og I er ikke velkomne.

Annonce