Annonce
Tønder

Verdens bedste nyheder delt ud i Tønder

Anne Stig Andersen (t.v.) og Grete Freiberg (t.h.) er nogle af de frivillige, der brugte fredag morgen på at sætte fokus på årets tema, der er ligestilling. Det er i øvrigt begyndelsen på en travl weekend for Soroptimistklubben, som også er at finde på Fåremærken i Højer i weekenden. Foto: Niklas Majgaard

Med positive nyheder og mørk chokolade kastede Soroptimsterne i Tønder sig fredag ud i at gøre en septembermorgen til "verdens bedste morgen".

TØNDER: Klokken er otte foran Kvickly i Tønder fredag morgen - og Anne Stig Andersen fra Soroptimisterne i Tønder har flere gode nyhed at dele: Uddelingen af avisen "Verdens bedste nyheder" gik nemlig så godt, at de tre frivillige fra Tønder Soroptimistklub måtte vente på flere aviser.

Men også avisens indhold er godt nyt - fokus ligger på positive nyheder fra hele verden.

For eksempel går det faktisk godt med ligestillingen, og det vil Anne Stig Andersen og resten af holdet gerne sætte fokus på.

Anledningen er oplysningskampagnen "Verdens bedste nyheder", som med positive nyheder vil sætte fokus på, at der er gode, globale fremskridt at markere.

Ligestillingsområdet er dels temaet for årets avis, men også en klar mærkesag for Soroptimisterne, hvis hovedformål er at slå et slag for piger og kvinders rettigheder.

- Avisen udgives med støtte fra Danida, og har i år ligestilling som tema. Vi vil gerne sætte fokus på, at det går fremad med ligestillingen, og det har heldigvis fået en god modtagelse her i dag, for lige nu har vi ikke flere aviser tilbage, forklarer Anne Stig Andersen, der er programansvarlig i Soroptimistklubben i Tønder. Hun tilføjer:

- Det er vigtigt at vise engagementet, og det ser jo ud til at virke, når man giver et smil - for så kommer der oftest også ét tilbage.

Annonce

Vi vil gerne sætte fokus på, at det går fremad med ligestillingen, og det har heldigvis fået en god modtagelse her i dag, for lige nu har vi ikke flere aviser tilbage.

Anne Stig Andersen, programansvarlig for Soroptimistklubben i Tønder.
300 aviser fik hurtigt ben at gå på ved Kvickly i Tønder. Foto: Niklas Majgaard

Videre til næste opgave

Det er fjerde gang, Soroptimisterne i Tønder støtter op om det landsdækkende tiltag. Mere end 1600 frivillige er med på landsplan - lige fra ministre til skoleelever.

I Tønder er uddelingen af aviserne imidlertid begyndelsen på en travl weekend for Soroptimisterne.

Lørdag går det nemlig løs til Fåremærken i Højer, forklarer Anne Stig Andersen.

- Vi har et loppemarked til Fåremærken, hvor vi sælger ting for et godt formål. Pengene går nemlig til Hospice Sønderjylland i Haderslev, og vi håber selvfølgelig at kunne sende et godt bidrag, afrunder hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Indland

Henriette Zobel er død 

Leder For abonnenter

Hemmelighedskræmmeri er uhyrligt

Danfoss beviser endnu engang en familieejet virksomheds styrke i forbindelse med sagen om den voldsomme forurening på Himmark Strand på Als. Her dumpede Danfoss med myndighedernes tilladelse årligt tonsvis af flydende industriaffald i 1950’erne og 1960’erne. Man vidste dengang ikke bedre, og Danfoss kan juridisk ikke gøres ansvarlig for udledningen. Jura og moral er imidlertid vidt forskellige ting. Og det moralske ansvar tager Danfoss på sig. Derfor er koncernen frivilligt gået i spidsen for det arbejde, som efter planen skal gøre området giftfrit senest i 2023. På egen hånd har Danfoss desuden iværksat den forundersøgelse, der skal afdække problemet. Sådan handler et firma, der skeler mere til anstændighed end bundlinje. Storsind i den målestok kan man udvise, når ejerne ikke er udenforstående aktionærer med et fuldt legitimt ønske om det maksimale udbytte af deres investering. Her har vi i stedet at gøre med familien Clausen, der ved denne og talrige andre lejligheder har bevist deres engagement i lokalsamfundet. Samme redelighed kunne man ønske sig fra Sønderborg Kommune. Her er der imidlertid spillet med beklageligt fordækte kort i denne sag. En aktindsigt afslører, at kommunaldirektør Tim Hansen forsøgte at mørkelægge et møde om forureningen mellem kommunen samt repræsentanter for Danfoss og regionen sidste år i oktober. Penge var motivet til hemmelighedskræmmeriet. Et udviklingsselskab var langt fremme med planerne for ferieområdet Nordals Ressort. I den forbindelse ville det være særdeles ubelejliget, hvis pressen begyndte at skrive om en kraftig forurening kun godt en kilometer fra ferieparadiset – mente altså kommunaldirektøren. En række eksperter vurderer samstemmende, at kommunaldirektøren hermed groft har overtrådt reglerne. Hvis det er tilfældet, må det naturligvis have konsekvenser. Men allerede nu kan der faktisk fældes en dom over Tim Hansen: Sådan handler en kommunal topchef, der skeler mere til bundlinjen end anstændigheden.

Annonce