Annonce
Billund

Verdens bedste private Lego-byggere udstiller i Lego House

Fabergé-æg i Lego kan ses på den nye udstilling. PR-foto
700.000 voksne legofans verden over går under navnet AFOLS - Adult fans of Lego. Lego House inviterer nu 15 af de dygtigste til at udstille i Lego House.

Billund: Lige nu er 15 kunstnere fra blandt andet Asien, Europa og USA på vej til Billund, hvor deres Legoværker bygges og udstilles i Lego House. Hele øverste etage - det såkaldte Masterpiece Gallery - er dedikeret til netop denne flok af byggere, fordi deres kreationer skubber til opfattelsen af, hvad man kan bygge ud af Legoklodser: En skrivemaskine, et Fabergé-æg, et koral-rev og en rustning er blot et par af eksemplerne.

Seniordesigner i Lego House, Stuart Harris, har stået i spidsen af komiteen for udvælgelsen af modellerne:

- Kreativitet finder sted på alle niveauer uanset om man er barn eller voksen. Det der er så særligt ved de voksne fans er, at de tager Legokonstruktionen til et helt nyt niveau og bliver ved med at være kreative. De bygger ting, som selv vi professionelle Legodesignere er dybt imponerede over. Personligt er jeg virkelig fan af, når man genanvender klodser på en helt nye måder. En af vores udstillere bruger for eksempel en droide-arme til at skabe koralrev. Det er så fedt, siger Stuart Harris i en pressemeddelelse.

Annonce

600 fans er klar på åbningsdagen

De 15 Lego udstillere transporterer selv deres til tider skrøbelige modeller til Billund, og er selv med til at installere dem i udstillingsmontrene, så de står præcis, som tænkt hjemme ved skrivebordet.

Torsdag 26. september kommer 600 Legofans til Lego House, og her skal den nye udstilling i Masterpiece Gallery virkelig stå sin prøve.

Udstillingen i Masterpiece Gallery er tilgængelig for offentligheden fra 27. september.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Annonce