Annonce
forside

Verdens energibyer har fokus på Esbjerg

Her ses fra venstre Barney Crocket, borgmester i Aberdeen, Jesper Frost Rasmussen (V), Christine Sagen Helgø, borgmester i Stavanger, og Mike Savage, præsident for WECP og borgmester i Halifax. Foto: Esbjerg Kommune.

Esbjergs nye status som digitalt vækstområde vakte interesse på dette års topmøde mellem 18 af verdens energibyer i Malaysia.

Annonce

Esbjerg: Esbjergs nye vækstområde som digitalt vækstcenter for Danmark og Nordeuropa vakte stor interesse på dette års topmøde mellem verdens 19 energibyer i Kuala Lumpur, Malaysia.

I løbet af WECP mødet præsenterede såvel Esbjergs borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) og erhvervschef Karsten Rieder fra Esbjerg Erhvervsudvikling (EEU), de fortløbende planer med at etablere Danmarks største datacenter i Esbjerg. Og fortællingen om Facebooks nye datacenter i Esbjerg kombineret medetableringen af verdens hurtigste datakabel mellem USA og Esbjerg(Havfruekablet) udløste stor nysgerrighed og interesse blandt de andre energibyer, fortæller borgmesteren:

- Esbjerg er jo i forvejen unik i forhold til de andre byer, idet vi er den eneste energi by med så omfattende fokus på vindenergi. De andre byer er begyndt at arbejde med grønne energikilder, men det er stadig i sin vorden. Derfor var vi også meget stolte, da vi kunne fortælle om vores nyeste skud på stammen med Havfruekablet, og de muligheder det giver Esbjerg for at udvikle et helt nyt, digitaltvækstområde, siger Jesper Frost Rasmussen.

Annonce

Grøn omstilling

De 19 energibyer mødtes for første gang i Asien med Kuala Lumpur som vært, og temaet for årets konference var bæredygtighed og grøn omstilling.

- Det er jo helt nye toner fra WECP, som Esbjerg i væsentlig grad har været med til at præge. Da vi blev medlem i 2013, var fokus udelukkende på olie og gas, men den udvikling er flyttet ganske betydeligt. Vi var de første, der bragte vindmøller og grøn energi på banen, og nu er der faktisk vindmøller på forsiden af dette års program, siger Jesper Frost Rasmussen.

Esbjerg Erhvervsudvikling satte også fokus på, hvordan man i Esbjerg er lykkedes med at bruge kompetencer og innovation på tværs af industrier som olie-gas og havvind.

- Sammenlignet med de andre byer i WECP adskiller Esbjerg sig markant på flere måder. Først og fremmest er vores havn jo førende i verden på havvind, og samtidig er vi langt foran de øvrige byer i vores transition mod grøn energi. Vores udvikling, herunder områdets mange kompetencer og innovation, er interessant for de andre deltagere. Med medlemskabet af WECP får vi bragt Esbjergs styrkepositioner ud i verden, konstaterer direktør for EEU, Susanne Nordenbæk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Abdul gik efter et multikulturelt gymnasiemiljø: - Her følte jeg mig mest velkommen

Annonce