Annonce
Esbjerg

Verdens energibyer søger inspiration i Esbjerg

Jacob Vind, der sidste år blev dansk generalkonsul i Houston (t.h.). ser ligesom borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) gode muligheder for at indlede et tæt samarbejde mellem Houston og Esbjerg. Foto: Esbjerg Kommune.
Houston, der er verdens førende by på olie- og gasområdet, taler nu bæredygtig energi. En chance for, at Esbjerg får fodfæste i USA, mener borgmester.
Annonce

Esbjergs førende position indenfor grøn energi på offshoreområdet vækker i større og større grad interesse blandt resten af verdens energibyer.

Det siger borgmester Jesper Frost Rasmussen (V), der netop har deltaget i verdens energibyers årlige forårsmøde i Houston - World Energi Cities Partnership - i denne uge. Og hvor energibyerne tidligere hovedsageligt har haft fokus på olie og gas, er situationen nemlig nu ændret markant.

- Det er første gang, at jeg har hørt borgmesteren i verdens største energiby, Houston, Sylvester Turner, tale om bæredygtig energi. Det er helt nye toner fra en by, der er verdens førende på olie- og gasområdet, og det giver Esbjerg og vores virksomheder rigtig gode muligheder for at komme ind på det amerikanske marked. For at undersøge disse muligheder nærmere holdt vi derfor et møde med det danske generalkonsulat i Houston. Her arbejder man i forvejen på at skabe forretningsmuligheder mellem danske virksomheder og det amerikanske marked, siger Jesper Frost Rasmussen.

Verdens energibyer (WECP)

  • I 2013 blev Esbjerg optaget i World Energy Cities Partnership (WECP). Esbjerg repræsenterer egne og danske interesser i sammenslutningen af verdens førende energibyer.
  • Nye byer kan ikke bare melde sig ind i samarbejdet, men optages kun på anbefaling af andre byer.
  • Hvert år i maj mødes WECP-byerne i forbindelse med verdens største olie- og gasmesse, den såkaldte OTC, i Houston. Ved disse lejligheder netværker medlemmerne af WECP og skaber kontakter, som kan komme lokale virksomheder til gode.
Annonce

Universiteterne mødes

Jacob Vind, der i efteråret 2018 tiltrådte stillingen som dansk generalkonsul i Houston, ser også gode muligheder for at indlede et tæt samarbejde mellem Houston og Esbjerg.

- Vi har aftalt med Jacob Vind, at han i juni kommer en tur til Esbjerg. Business Esbjerg vil sørge for, at Jacob kommer rundt til forskellige virksomheder for at skabe nye forretningsforbindelser. Jacob ser selv store muligheder, for Danmark er førende på mange områder som for eksempel offshore/vind, vand og fjernvarme. Det vil vi forfølge tæt i den kommende tid og tage mulighederne op med Houston igen, når vi mødes i Aberdeen i september, siger Jesper Frost Rasmussen.

Esbjerg-delegationen, bestående af borgmesteren, direktør for Business Esbjerg, Susanne Nordenbæk og kommunaldirektør Rikke Vestergaard, havde i Houston en tæt dialog med Aberdeens borgmester, Barney Crocket.

- Vi har lavet en aftale med borgmesteren, der går ud på, at Aalborg Universitet og de to tekniske universiteter i Aberdeen får mulighed for at mødes. Her vil vi drøfte mulighederne for et øget samarbejde, så studerende i begge byer kan tage en del af deres uddannelse på den anden side af Nordsøen. Det vil styrke vores internationale profil og vil give det en ekstra dimension at være studerende i Esbjerg, siger Jesper Frost Rasmussen.

Annonce

Inspiration fra Halifax

Under mødet greb Esbjerg-delegationen også muligheden for at få inspiration fra de andre byer. Canadiske Halifax har haft stor succes med at tiltrække udenlandsk arbejdskraft og holde på unge mennesker, når de har afsluttet deres uddannelse. Denne metode, det såkaldte Connector Program, er så succesfuld, at den nu rulles ud i mange andre steder i Canada.

- Virksomhederne har brug for kvalificeret arbejdskraft og vi arbejder i kommunen på at skabe flere studiepladser og på de rette betingelser for, at flere bosætter sig i Esbjerg Kommune. Connector Programmet har været en stor succes på det felt i Halifax, og det vil vi nu se, om vi kan gøre brug af i Esbjerg Kommune, siger Frost Rasmussen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Problemer med Venstres online-afstemning: Jørgen fik ikke chancen for at stemme på Line

Erhverv For abonnenter

Familievirksomhed lever af at lave lyd og lys til store arrangementer: Sådan lykkedes det at lave overskud trods corona-nedlukning

Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser

Sønderjyske Fodbold

Første vintertransfer er på plads: SønderjyskE henter svensk forsvarsspiller

Annonce