Annonce
Esbjerg

Verdens energibyer sværmer om Esbjergs vind-eventyr

Borgmester Johnny Søtrup (V) flankeret af kommunaldirektør Otto Jespersen og erhvervschef Karsten Rieder.

Verdens førende oliebyer har bestilt fortællingen om Esbjergs omfattende aktiviteter inden for havvindmølleindustrien.

Annonce

ESBJERG: Esbjerg er verdens førende, når det gælder udskibning, vedligehold og service af vindmøller på havet. I gennem mere end ti år har Esbjerg Havn og virksomhederne på havnen opbygget betydelige kompetencer, som har gjort havnen til et attraktivt udflugtsmål for andre havne og aktører inden for vindmølleindustrien.

Også blandt verdens førende energibyer er interessen for Esbjergs vindmølleeventyr stor. Borgmester Johnny Søtrup (V) er i disse dage sammen med kommunaldirektør, Otto Jespersen, erhvervschef Karsten Rieder, Esbjerg Erhvervsudvikling, og kommunikationschef Thomas Reil, Esbjerg Kommune, til årsmøde i det såkaldte World Energy Cities Partnerships (WECP) i Cape Town, Sydafrika.

Her er Esbjerg den eneste af de 19 energibyer, som både har et stærkt olie- og gasmiljø og samtidig er helt fremme på offshorevind, og delegationen fra Esbjerg er således af WECPs hovedkontor i Houston, USA, blevet bedt om at holde oplæg om grøn energi og de store vindmølleparker i Nordsøen.

- Det faktum, at vi blev optaget i verdens energibyer i 2013, begynder virkelig at give muligheder for byen og vores erhvervsliv. Vi promoverer os over for mange nye potentielle samarbejdspartnere, og interessen for Esbjergs ekspertise inden for Offshorevind har virkelig været stor under mødet i Cape Town, oplyser Johnny Søtrup.

Og mulighederne for at lave aftaler med en række af de andre byer på vindenergi er meget nærliggende.

- Esbjergs står meget stærkt blandt de andre byer, når det gælder vindkraft og grøn energi. Dette forspring vil vi udnytte, og vi arbejder på at etablere bilaterale kontakter til en række af de andre byer og deres erhvervschefer, så vi kan tiltrække endnu flere spændende virksomheder til Esbjerg og samtidig hjælpe Esbjergs virksomheder med interessante kontakter til de øvrige energibyers virksomheder, siger Karsten Rieder.

Det faktum at vi blev optaget i verdens energibyer i 2013 begynder virkelig at give muligheder for byen og vores erhvervsliv.

Johnny Søtrup (V)

WECP

WEPC blev grundlagt i 1995.


  • Foreningen tæller foruden Esbjerg følgende byer: Aberdeen, Storbritannien; Atyrau, Kasakhstan; Calgary, Canada; Dammam, Saudi Arabien; Daqing, Kina; Doha, Qatar; Dongying, Kina; Halifax, Canada; Houston, USA; Luanda, Angola; Malabo, Ækvatorialguinea; Perth, Australia; Port Harcourt, Nigeria; Rio de Janeiro, Brasilien; San Fernando, Trinidad & Tobago; St. John's, Canada; Stavanger, Norge; Tomsk, Rusland; Villahermosa, Mexico.

  • Medlemsbyernes borgmestre udgør netværkets bestyrelse, som betjenes af et sekretariat i Houston,
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Lyt med: For to år siden kørte Jesper sin kone på plejehjem: - Jeg følte mig som det mest utro væsen over for Hanne

Annonce