Annonce
Kolding

Verdens farligste edderkop kravlede ud af banan fra Netto: Den er stadig i børneværelset

Den brasilianske vandreedderkop er den edderkop i verden, der dræber flest mennesker. Der findes flere underarter af arten, men Finn Nielsen mener, efter at have kigget på billeder af edderkoppen på nettet, at det var sådan en, han ufrivilligt fik med hjem fra Netto. Foto: Dick Culbert, CC BY

En familie fra Kolding fik en noget uønsket ekstra vare med hjem fra Netto. I en banan gemte der sig en stor levende edderkop, som nu er forsvundet på familiens teenageværelse.

Kolding: Forestil dig, at dit værste edderkoppe-mareridt pludselig bliver virkelighed. Det var nogenlunde det, der skete for familien Nielsen, da de i sidste uge kom hjem med en klase bananer, de havde købt i Netto på Hylkedalsvej i Seest i Kolding.

Finn Nielsen forklarer, hvordan hans 16-årige datter satte sig ind på sit værelse med en banan.

- Da hun spiser bananen, kommer der en puppe ud af bananen, som falder ned i hendes hånd. Hun kaster den på gulvet, og så folder den sig ligesom ud, og hun ser, at det er en edderkop. Så fik hun en anden banan, og vi tænkte ikke mere over det, forklarer Finn Nielsen.

Datteren havde ikke lyst til at sove i sit værelse om aftenen, så det gjorde Finn Nielsen selv de næste to nætter. To dage efter sidder datteren på sit værelse og laver lektier, og hun ser pludselig en stor edderkop under radiatoren.

- Kroppen er vel lidt større end en femkrone. Jeg tænker, at jeg kan tage den med støvsugeren, men den smutter fra mig, forklarer Finn Nielsen.

Det er i butikken her, Netto på Hylkedalsvej i Seest, at edderkoppen i følge familien er kommet med hjem fra. Foto: Sigrid Hald Kristensen
Værelset, hvor edderkoppen slap væk og angiveligt stadig opholder sig, er endevendt og der er lagt gift og limtape ud i håb om at finde dyret. Foto: Sigrid Hald Kristensen.

Familien går på nettet og søger med ordene banan og edderkop, og de bliver noget overraskede over de informationer, der dukker op.

- Min datter sagde med det samme, da hun så billederne, at det lige var sådan en, der sad under hendes radiator, konstaterer Finn Nielsen.

Der er ifølge en række hjemmesider tale om verdens farligste edderkop, vandreedderkoppen, også kaldet banan-edderkop. Edderkoppen lever i Brasilien, Argentina og Uruguay, og er den edderkop i verden, der er skyld i flest dødsfald. Den kan blive op til femten centimeter stor, og omkring fem, hvis man kun måler kroppen.

Håber den er død

Finn Nielsen kontakter Nettos kunderservice, som beklager episoden, og beder Finn Nielsen kontake en skadedyrsbekæmper.

- Netto har gjort det, de skal, og skadedyrsbekæmperen var her i løbet af en time. Han har været her to gange og kommer igen, og der er lagt gift ud og sat limtape ud. Vi har endevendt hele værelset, og det har været lukket af siden siger Finn Nielsen her halvanden uge efter episoden. Det er kun familien selv, der har set edderkoppen, og det er altså ikke bekræftet, at der er tale om netop banan-edderkoppen.

Finn Nielsen er ikke voldsomt nervøs ved tanken om, at den giftige eddderkop stadig befinder sig i huset, men det er resten af famlilien.

- Der er lys i gangen hele natten, dørene er lukkede og min kone har en lommelygte med, hvis hun er oppe om natten.

Edderkoppen er ikke set, siden den sad under radiatoren, og Finn Nielsen håber på, at den er død.

- Den ligger nok og er død et eller andet sted, men vi har ikke fundet liget.

Videoen herunder viser, hvordan en brasiliansk vandreedderkop kravler ud af en puppe på en banan. Videoen er fundet på Youtube. Der er altså ikke tale om edderkoppen eller bananen fra Kolding.

Familien fik edderkoppen med hjem fra Netto, da de handlede i butikken på Hylkedalsvej tirsdag i sidste uge. Edderkoppen er ikke set siden torsdag i sidste uge, og det er ikke bekræftet af eksperter, at der er tale om den brasilianske vandreedderkop. Det er alene familiens egen vurdering.

Annonce


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Ejere af landejendom har mistet alt i kraftig brand: - Vi overlevede. Og det er det vigtigste

Aabenraa For abonnenter

Genforeningen betyder også meget i Kongehuset: Derfor er det vigtigt for både dronningen og sønderjyderne, at hun er med til fejringen

Annonce